Eric van Vuuren reviewt de Panasonic GH5S

 De Panasonic GH5S camera is speciaal ontwikkeld voor professionele filmmakers en produceert beelden met de hoogste gevoeligheid en videokwaliteit in de geschiedenis van LUMIX camera's. Wij vroegen freelance fotograaf en filmmaker Eric van Vuuren om deze camera te reviewen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de GH5S? Blijf dan zeker op deze pagina!

Bekijk de video!

Over Eric

Eric van Vuuren (30) uit Rotterdam is al 10 jaar freelance fotograaf en filmmaker. Zijn fascinatie voor beeld begon op 16 jarige leeftijd tijdens het maken van abstracte afbeeldingen, flyers en banners voor diverse evenementen. Afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam in 2008 en de Fotovakschool in 2009, zijn passie voor fotografie en filmmaken zorgden ervoor dat hij ging freelancen. De laatste jaren heeft Eric zich vooral ontwikkeld als Director of Photography, waar hij zijn klanten het maximale wil bieden op het gebied van visual storytelling. Of het om perskit fotografie gaat, commerciële video’s, editen, het presenteren van workshops of vloggen voor zijn YouTube kanaal, hij is constant bezig om zijn creativiteit uit te breiden.

Een greep uit zijn werk:


Producten te zien in de video

panasonic gh5s

Panasonic LUMIX GH5S

De Panasonic GH5S is gericht op professionele videografen. Zo is deze camera de eerste ter wereld die die 4K 60fps/50fps video-opnames in Cinema 4K (4096x2160) mogelijk maakt. Bovendien kan de nieuwe sensor in meerdere aspect ratio’s gebruikt worden, waaronder 4:3, 3:2, 16: en 17:9. Dit zorgt ervoor dat je in brede filmformaten een zo groot mogelijk deel van de sensor kunt gebruiken. Ook nieuw is dat er geen tijdslimiet is voor het opnemen van Full HD en 4K video’s. Je kunt dus net zo lang door blijven filmen tot je geheugenkaart vol is of de accu leeg is. De Panasonic GH5S is de meest lichtgevoelige camera in de geschiedenis van Panasonic Lumix camera’s. Opnames kunnen gemaakt worden met een ISO-waarde van maximaal 51.200 (uit te breiden tot 204.800). Dankzij de Dual Native ISO-technologie en Venus Engine processor worden zelfs de donkerste delen van het beeld natuurgetrouw weergegeven. 

Bekijk de Panasonic GH5S

gh5s cage

8Sinn GH5 / GH5s Cage

Deze 8Sinn camera cage is speciaal ontworpen voor de Panasonic GH5 en GH5s. De cage heeft een modern ontwerp en is onder andere ideaal voor professionele filmmakers. Hij beschikt over meerdere 1/4''-20 montagepunten en een ingebouwde cold shoe. Dit zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om extra accessoires te monteren. Je camera is met deze cage goed beschermd tegen stoten en beschadigingen. Deze cage is geschikt om te gebruiken met 8Sinn top handles en rod support systemen. Hij beschikt over een ergonomisch design wat zorgt voor een comfortabele grip. Dit is ideaal wanneer je langere tijd aan het filmen bent. De cage is gemaakt van lichtgewicht en duurzaam aluminium. Daarnaast blijven alle camerafuncties, zoals de knoppen, de batterij en de SD kaart, bereikbaar

Bekijk de 8Sinn GH5 / GH5s Cage

atomos ninja inferno

Atomos Ninja Inferno

De Atomos Ninja Inferno is een 7.1 inch veldmonitor die het mogelijk maakt DCI en UHD 4K signalen met tot 60fps op te nemen en is ideaal voor gebruik in combinatie met camera's en camcorders met niet-gecomprimeerde HDMI video output. De monitor zelf beschikt over 10-bit FRC verwerking en AtomHDR display technologie dat een 10-stop helderheid bereik ondersteunt, waardoor je nog nauwkeuriger je log-gamma beeldmateriaal kunt monitoren zonder dat je hoeft te kijken naar verwassen of vlak lijkende beelden of een LUT te gebruiken voor het comprimeren van het dynamisch bereik en de kleurruimte. De Ninja Inferno biedt ingebouwde presets om nauwkeurig populaire log-bestandsindelingen van Sony, Canon, Panasonic, ARRI, RED en JVC camera's te vertalen. De instellingen hebben alleen invloed tijdens het opnemen, opgenomen video's blijven ongewijzigd. 

Bekijk de Atomos Ninja Inferno

Terug naar de overzichtspagina