digitaliseren

DIGITALISEREN

Bekijk je oude beelden digitaal

Door de jaren heen versleten beeldmakers veel verschillende media, van smalfilm tot dia's. Om het beeldmateriaal uit die tijd te bewaren, kan Kamera Express het voor je digitaliseren. Ben je oude dia's of videobanden tegengekomen bij een grote schoonmaak? Breng ze bij ons langs, zodat je opnieuw van de beelden kunt genieten. We staan ook voor je klaar als je iets anders wilt digitaliseren. Geen zin om oude foto's in te scannen? We doen het graag voor je. Je hoeft alleen maar je oude media bij één van onze winkels in te leveren. Onze openingstijden vind je hier. Jouw beelden kunnen opgeslagen worden op een USB stick, externe harde schijf, DVD of een directe download. De keuze is aan jou!

Snel naar: Waarom digitaliseren? | Welke media digitaliseren wij? | Hoe lang duurt het digitaliseren? | Onze prijzen | Hoe werkt het?

Waarom digitaliseren?

Analoge media heeft last van slijtage. Na 10 tot maximaal 40 jaar zullen kleuren vervagen en slijt het materiaal. Dit is niet alleen goed zichtbaar bij foto's, maar ook negatieven, dia's en smalfilm hebben hier last van. Ook wordt de beschikbaarheid van apparatuur zoals videorecorders en dia-projectoren steeds minder. Nieuwe videorecorders zijn helemaal niet meer te krijgen. De oplossing hiervoor is om je analoge media te laten digitaliseren, waardoor je nog jarenlang kunt genieten van dierbare herinneringen. Uiteraard kun je de gedigitaliseerde mediabestanden op je telefoon zetten of in de cloud opslaan. 

Welke media digitaliseren wij?

Bij Kamera Express kan vrijwel alle analoge media worden gedigitaliseerd. Hieronder vind je de meest voorkomende media:
  • Dia's in alle formaten en magazijn, zowel geraamd als niet ingeraamd
  • Negatieven in alle formaten van kleinbeeld tot filmrol, maar zelfs speciale formaten als APS, Minox of pocket en dit zowel in kleur als zwart-wit
  • Losse foto's van 7x10 cm tot A4
  • Complete fotoalbums, zowel per foto als per bladzijde
  • Videocassettes (VHS, Video 8, Hi8, Digital8, Mini-DV, Video 2000, Betamax etc)
  • Super-8 film, zelfs bij een gescheurde filmrol kunnen wij dit voor je digitaliseren
  • Cassettebandjes (reparatie scheuren mogelijk)
  • Geluidsbanden (reparatie scheuren mogelijk)

Hoe lang duurt het digitaliseren?

Dit hangt af van het medium dat gedigitaliseerd moet worden en de hoeveelheid. Doorgaans worden mediabestanden binnen 3-4 weken gedigitaliseerd. Na het digitaliseren ontvang je van ons de digitale bestanden en jouw analoge media weer terug. Hou er rekening mee dat het piekseizoen voor digitaliseren rond het eind van het jaar ligt en het in die periode wat langer kan duren.

Heb je haast of wil je jouw media sneller gedigitaliseerd hebben? Dan bieden wij tegen een meerprijs een spoedservice. Onze winkelmedewerkers kunnen je hierover verder adviseren.

Onze prijzen

  Kamera Express (vanaf)
Dia's (standaardresolutie)  
10 dia's  €15,00
100 dia's  €28,00
1000 dia's   €240,00
Foto's  
10 foto's  €15,00
100 foto's   €28,00
1000 foto's   €240,00
Negatieven  
10 negatieven  €15,00
100 negatieven  €28,00
1000 negatieven  €240,00
Videocassettes (VHS) (90 min)  
1 cassette   €15,00
3 cassettes   €41,97
10 cassettes   €119,90
Smalfilm (10 min)  
1 spoel  €15,00
3 spoelen  €32,97
10 spoelen  €109,00
 
Zowel bij kleinere als grotere aantallen vind je geen betere prijs dan bij Kamera Express.

Hoe werkt het?

Kamera Express werkt voor het digitaliseren samen met Mediafix.nl. Mediafix is de grootste in Europa op het gebied van digitaliseren. Het is TUV-gecertificeerd en het enige bedrijf dat met apparatuur werkt dat binnenshuis wordt ontwikkeld.

Analoge media kan in onze winkels worden ingeleverd of via de post naar ons worden opgestuurd. Wij adviseren altijd om naar onze winkels te komen, omdat wij daar ook kunnen adviseren over verschillen in resoluties of aanvullende diensten als reiniging, reparatie scheuren of beeldoptimalisatie. In de winkel vullen wij vervolgens het opdrachtformulier samen met jou in.

Zorg er vooraf voor dat jouw analoge materiaal goed verpakt is en eventueel voorzien van een opschrift of volgnummer. Deze nemen wij dan ook over bij het digitaliseren.

Kies je ervoor om de analoge media naar ons op te sturen, vul dan vooraf het aanvraagformulier in op de Mediafix.nl website. Je krijgt daar verdere instructies. Het adres waar je je media naar toe kunt sturen, is het adres van onze winkel in Capelle aan den IJssel. Let op dat je altijd het opdrachtformulier in de verpakking toevoegt en het opdrachtnummer op de buitenkant van de verpakking schrijft.

Je ziet het, wat ingewikkeld lijkt maakt Kamera Express heel gemakkelijk!