Sensorcleaning

Komt u tijdens het bewerken van uw mooiste foto's donkere vlekjes, stof of haartjes tegen? Waarschijnlijk is het dan hoog tijd om de sensor van uw spiegelreflex- of systeemcamera te reinigen. Dat kan bij Kamera-Express! Kom dus bij een van onze Superstores langs en onze getrainde cleaners zorgen dat u weer vlekvrij kunt fotograferen. Voor slechts € 29,- maken wij de sensor van uw camera weer brandschoon. Uw camera dient voor de reiniging een volle accu te hebben. Neem ook een lens en geheugenkaart mee. Zo kunnen we een testfoto maken en heeft u direct een 'voor' en 'na' foto!

Systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s met een MFT, APS-C, APS-H of full frame sensor kunnen wij direct reinigen. Andere camera's kunnen wij in de meeste gevallen helaas niet reinigen. Vraag een van onze medewerkers naar de opties.

Voor het reinigen van uw camera bent u vereist het volgende mee te nemen:

  • Uw camera met volledig opgeladen accu
  • Een objectief
  • Een geheugenkaart

LET OP! Het kan voorkomen dat de onze mederwerkers wegens drukte in de Superstores niet direct uw sensor kunnen reinigen. Daardoor kan het zijn dat u uw camera moet achterlaten en op een later tijdstip kan ophalen, tenzij anders besproken duurt dit maximaal 1 dag.

Wanneer moet ik mijn sensor laten reinigen?

Om te bekijken of uw sensor gereinigd moet worden kunt u de volgende simpele test doen:

  1. Zet de ISO-waarde van uw camera op een lage instelling, zoals ISO 100, en de diafragma op de kleinste stand, in de meeste gevallen is dit een waarde van f/16 of f/22.
  2. Maak een goed belichte foto van een effen / egale oppervlak, zoals een wit A4'tje of een blauwe lucht.
  3. Bekijk de foto op een groot scherm of zoom met de LCD-monitor van uw camera in naar een 1:1 ratio.
  4. Ziet u donkere vlekjes, stof of haartjes? Dan dient uw camera gereinigd te worden! (Zie onderstaande afbeeldingen.)

 

org-ke_nl:/content/Klantenservice/Sensorcleaning 1.jpg

Sensor moet gereinigd worden

org-ke_nl:/content/Klantenservice/Sensorcleaning 2.jpg

Na sensor reiniging