Sensor cleaning

Verwijder stof van je camerasensor

Af en toe is het nodig om de sensor van je camera te reinigen. Als je vaak van lens verwisselt, komt er al gauw stof op de sensor. Dit zorgt voor vervelende donkere vlekjes op je foto en video. Iets wat je absoluut niet wilt hebben.

Wil je de sensor van jouw camera reinigen? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze getrainde cleaners maken het graag voor je schoon. Voor slechts €29 is de sensor van jouw camera weer brandschoon.

Onze getrainde cleaners staan voor je klaar

Stof hoort niet op de sensor en moet weg. Voordat je zelf de strijd aangaat met deze vuildeeltjes is het verstandig een getrainde cleaner te overwegen. De sensor van je camera is een gevoelig onderdeel. Als je een foutje maakt, heeft dat een groter gevolg dan dat kleine stofdeeltje. Onze cleaners weten exact hoe zij alles moeten schoonmaken. Zo weet je zeker dat je zelf geen schade toebrengt.

Let op: Voor het reinigen van de sensor dient de camera een volle originele accu te hebben. Neem ook een lens en geheugenkaart mee. Dan maken we een testfoto en heb jij direct een ‘voor’ en ‘na’ foto. Houd er rekening mee dat je mogelijk je camera een dag moet achterlaten. We hebben wegens drukte niet altijd de mogelijkheid om je sensor direct te reinigen. Uiteraard nemen we contact met je op als we klaar zijn en je je camera weer kunt ophalen.

Sensor reinigen bij Kamera Express

Sensor reinigen bij Kamera Express

Kamera Express Premium

Wij vinden het belangrijk dat je zo lang mogelijk plezier hebt van onze producten. Daar hoort bij dat je jouw producten goed onderhoudt. Met Kamera Express Premium ontvang je drie keer een gratis sensor cleaning. Deze mag je gedurende 5 jaar inzetten.

Meer over Kamera Express Premium

Sensor cleaners

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, als je dat liever wilt. Ook daar bieden wij een oplossing voor: sensor cleaning kits. We hebben sets voor zowel Full Frame, APS-C als MFT sensoren. De vloeistof en swabs zijn ook los te verkrijgen.

Veelgestelde vragen