Achtergronddoeken

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Achtergronden bieden we aan in verschillende kleuren, maten en vormen. Kies welke achtergrond het beste bij jou en jouw fotografie past. Meer over

 

Achtergronddoeken

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Achtergronden bieden we aan in verschillende kleuren, maten en vormen. Kies welke achtergrond het beste bij jou en jouw fotografie past. Meer over

   

  Alles over achtergronddoeken

  Wanneer je als fotograaf veel studiofotografie doet, is er niks handiger dan achtergronddoeken. Deze achtergronddoeken helpen je bij het creëren van een rustige achtergrond zondere storende elementen op de foto. Natuurlijk zijn ze niet alleen te gebruiken wanneer je in de studio fotografeert. Je kunt deze achtergronddoeken namelijk ook op locatie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je ook buitenshuis een professionele uitstraling hebt tijdens het schieten van nieuwe beelden. Alles is er te vinden, van brede rollen papier tot inklapbare schermconstructies met achtergronddoeken. Deze mogelijkheden geven jou de optie om jouw achtergrond altijd zelf te bepalen. 

  Wanneer gebruik je achtergronddoeken?

  Achtergronddoeken kun je op veel diverse momenten gebruiken.Om je op weg te helpen, hebben we een paar mogelijheden op een rijtje gezet: 

  • Bij portretten om alle aandacht op het onderwerp te focussen
  • Voor (commerciële) productfoto’s of modelfotografie
  • Bij (series) opnames die een bepaalde uniformiteit vereisen voor optimale presentatie

  Maar wat het aller belangrijkste is bij het gebruiken van achtergronddoeken, doen waar jij je goed bij voelt. Het is namelijk op zoveel momenten van toegevoegde waarde, dat wij je vooral uitdagen om hierin je eigen style en keuzes te maken. 

  Green screen

  Een green screen is een egale achtergrond in een groene kleur vaak gebruikt in de fotografie. Tegen deze achtergrond fotografeer je een onderwerp waardoor de achtergrond gemakkelijk te verwijderen is in de nabewerking. Op deze manier kun je het onderwerp in de nabewerking voor een andere achtergrond plaatsen. Een green screen gebruik je dus voornamelijk wanneer je nog van plan bent om jouw onderwerp in een andere scene te zetten dan de fotostudio zelf.

  Heb je alleen een green screen en geen andere achtergrondkleuren? Dankzij de egale groene kleur kun je niet alleen je onderwerp in een andere achtergrond zetten maar ook gemakkelijk de achtergrondkleur vervangen in de nabewerking.

  Handige tips bij gebruik van achtergronddoeken:

  • Witte achtergronden bieden je via flitsers met kleurfolie simpel en voordelig meer variatie
  • Neutrale zwarte achtergronden zijn heel praktisch voor creatieve dubbel opnamen
  • Bij papieren achtergrondrollen is het aan te bevelen om onze ophangsystemen en speciale statieven te gebruiken, om beschadigingen in het papier te voorkomen.
  • In ons assortiment zijn er tevens speciale groene achtergronden voor key bewerking met software om jouw onderwerpen snel in andere beelden te kunnen monteren.

  Inspiratie en tips

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met fotografie in een studio? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: