Lampstatieven

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Voor ondersteuning van studiolampen en flitsers bij strobist-, product- en portretfotografie biedt een stevig lampstatief uitkomst.

Klik hier voor de statieven keuzehulp

 

Lampstatieven

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Voor ondersteuning van studiolampen en flitsers bij strobist-, product- en portretfotografie biedt een stevig lampstatief uitkomst.

  Klik hier voor de statieven keuzehulp

   

  Wat is een lampstatief?

  Een lampstatief is een in hoogte verstelbaar statief voor het ophangen van flitsers, lampen of continu verlichting.  Door de zware constructie is dit statief ontwikkeld om te gebruiken in een studio, kamer en andere plekken met een vaste ondergrond. Naast standaard lampstatieven zijn er ook modellen met een boomarm, waardoor het licht boven het onderwerp gehangen kan worden. Een aantal vaste aanbieders van kwalitatieve lampstatieven zijn Jinbei, Falcon Eyes, Bresser en Manfrotto.

  Draagvermogen en werkhoogte

  Belangrijk bij de keuze voor een lampstatief is wat het maximum draaggewicht is van een model. Aan de hand van het draaggewicht kunt u namelijk bepalen of de studiolampen en flitsers geschikt zijn voor het statief. Standaard lampstatieven kunnen al enkele kilo’s dragen, terwijl de luxere varianten zelfs tot een draaggewicht van 40 kg lopen. Een ander belangrijk onderdeel wordt bepaald door de maximale werkhoogte. Dit kan van belang zijn bij het onderwerp dat in beeld gebracht dient te worden en de hoek van waaruit de belichting komt. Vaak ligt de maximumhoogte zo rond de 240 cm, afgesteld op de plafondhoogte van een huis of studio. Er zijn ook lampstatieven die tot een hoogte van bijna 400 cm uitgevouwen kan worden. Ideaal voor het fotograferen en filmen buitenshuis.

  Bevestigen van lamp of flitser

  Bovenop een lampstatief zit een zogenoemd spigot aansluiting. Deze metalen pen beschikt over een uitsparing in het midden, waaraan de voet van een studioflitser of lamp kan worden aangedraaid. Via de uitsparing klemt de moer van flitser/lamp zich vast aan het statief en is daarmee verankerd. De kans op ongelukken wordt hierdoor geminimaliseerd.