Schouderstatieven

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Schouderstatieven vormen de ideale ondersteuning indien je op zoek bent naar een statief met veel bewegingsvrijheid voor stabiele en vloeiende filmbeelden. Meer over

 

Schouderstatieven

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Schouderstatieven vormen de ideale ondersteuning indien je op zoek bent naar een statief met veel bewegingsvrijheid voor stabiele en vloeiende filmbeelden. Meer over

   

  Wat is een schouderstatief?

  Een schouderstatief is ontwikkeld om te kunnen bevestigen rond de schouder of borst en zo het gewicht van de camera te verdelen over het gehele lichaam. Het statief is met het hoge draagvermogen en stabiliteit hoofdzakelijk bedoeld voor het maken van filmopnames, zowel voor de specifieke videocamera’s als spiegelreflex- of systeemcamera’s. Tripods of monopods kunnen namelijk minder praktisch zijn indien snelle beelden met horizontale als verticale bewegingen noodzakelijk zijn. De schouderstatieven zijn dan ook geschikt voor het vrij filmen van concerten, festivals en dagtripjes.

  Grote bewegingsvrijheid

  Een belangrijke reden om voor een schouderstatief te kiezen, is de bewegingsvrijheid van het statief. Doordat de constructie op de schouder(s) leunt en in lengte verstelbaar is, kun je het gewicht gelijkmatig over je lichaam verdelen. Hierdoor voelt de constructie ligt aan en is draaien in vloeiende bewegingen eenvoudig. Om een constructie te realiseren die zowel licht van gewicht als optimaal te verstellen is, wordt voor schouderstatieven meestal gebruik gemaakt van aluminium buisprofielen en verbindingen. Door de zachte bekleding rond het materiaal krijg je niet snel last van pijnlijke schouders.

  Stabiliseren van de camera

  Doordat de schouderstatieven aan te passen zijn aan je houding kunnen de opnames worden gestabiliseerd. Voor de grip zijn de handgrepen van het statief voorzien van rubberen bekleding, waardoor je de controle niet verliest tijdens het veranderen van plek. Een andere bijkomstigheid is dat door de gewichtsverdeling van het statief je zelfs met zware video- en spiegelreflexcamera’s nog steeds soepel van positie kan veranderen. Eventueel is aan het schouderstatief ook een contragewicht te bevestigen.

  Bevestigen van de camera

  Om de camera aan het schouderstatief te bevestigen, is het statief uitgerust met een schroefdraad. Aan de onderkant van de videocamera zit een gat waar deze schroef ingedraaid kan worden. Met een tussenplaatje is het ook mogelijk de camera snel op het statief te bevestigen. Sevenoak en Vocas bieden professionele en stevige bevestigingsconstructies aan, waardoor de camera goed vast zit aan het statief.

  Video rigs en overige accessoires

  Naast het bevestigen van de camera bevatten sommige statieven meer punten waar onderdelen op bevestigd kunnen worden. Hierbij dien je te denken aan microfoons of filmlampen. Daarnaast zijn er kits beschikbaar waarmee verschillende video rigs kunnen worden bevestigd op het statief. Door van de schouders het steunpunt te verleggen naar een andere plek kunnen film posities en methodes worden veranderd.