Op pad met de Canon EOS M50

Met de Canon EOS M50 kunt u niet alleen fotograferen, maar ook uitstekend video's maken. Zo maakt u bijvoorbeeld de hoogste kwaliteit video's op met 25fps in 4K-kwaliteit. Het maken van Full HD opnames is mogelijk in maximaal 120fps, wat ideaal is wanneer u bijvoorbeeld slow motion shots in uw video's wilt verwerken. In de onderstaande video zien we videograaf Roderik Patijn aan het werk met de Canon EOS M50. Hij schiet een video van gepassioneerd danser Lloyd Marengo, waarin veel beweging te zien is en vertelt hoe het is om te filmen met de M50. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Ook dat ziet u terug op deze pagina!

Video 1: Behind the scenes: Roderik aan de slag met de Canon EOS M50

Video 2: Eindresultaat

Over Roderik 

Roderik Patijn is professioneel videograaf. Zijn passie voor video begon toen hij werkte als marketing manager bij Red Bull, waar af en toe mensen ingehuurd werden om video’s te maken. Hij kocht een camera en begon naast zijn werk video’s te maken. Dat vond hij zo leuk dat hij besloot er meer tijd in te steken. Inmiddels heeft hij zijn baan bij Red Bull opgezegd en is hij zijn eigen bedrijf gestart. Roderik doet veel in de sport, maar ontwikkelt zich ook op andere vlakken. De stijl van zijn video’s omschrijft hij als dynamisch en met veel variatie in shots. Ook is hij fan van handheld werk en weinig scherptediepte. Als hij een video maakt, probeert hij in lagen te denken. Niet één shot van iets maken, maar dat vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Daarbij benadrukt hij dat dit voor elk verhaal anders is. Roderik legt de lat hoog en is ervan overtuigd dat je jezelf hoge doelen moet stellen. Zijn droom? Gerenommeerd director of photography worden.

“Ik vind kwaliteit heel belangrijk, dus ik probeer altijd voor de beste shots te gaan.”

Kwaliteit

Als Roderik een video maakt, staat de kwaliteit voorop. Ook het verhaal van de video moet kloppen. “In mijn video’s zit eigenlijk altijd een duidelijk verhaal verwerkt, zodat de kijkers weten wat de bedoeling is.” Tot slot benadrukt Patijn dat hij zijn klanten tevreden wil stellen. “Ik probeer zelf altijd zo vroeg mogelijk met de klant rond de tafel te gaan om erachter te komen wat ze willen vertellen, tegen wie en waarom ze dat willen doen. Zo kan ik een goede storyline verzinnen en daar passende beelden bij zoeken.”

Canon EOS M50

De Canon EOS M50 Body Zwart is een systeemcamera die zich onder meer kenmerkt door 4K video-opnames, een elektronische zoeker met hoge resolutie en een verbeterd Dual Pixel autofocussysteem voor zowel foto's als video's. Met behulp van de 24,1MP CMOS-sensor en een DIGIC 8-beeldprocessor bent u verzekerd van een hoge beeldkwaliteit met weinig ruis, levensechte kleuren en optimale helderheid - zelfs bij het werken met weinig licht. U neemt de hoogste kwaliteit video's op met 25fps in 4K-kwaliteit. Het maken van Full HD opnames is mogelijk in maximaal 120fps, wat ideaal is wanneer u bijvoorbeeld slow motion shots in uw video's wilt verwerken. Ingebouwde beeldstabilisatie helpt u bij het maken van schokvrije, stabiele opnamen door bewegingen van de camera tot een minimum te beperken.

De OLED-zoeker van de Canon EOS M50 zorgt voor een 100% weergave van het beeldveld. Wilt u vloggen of goed weten of u uzelf goed vastlegt? Maak dan gebruik van het kantelbare LCD-display, waarop u overigens ook de belangrijkste instellingen kunt aanpassen. Omdat het scherm in verschillende hoeken te plaatsen is, kunt u ook vanuit lastige posities uw onderwerp goed blijven bekijken. Bovendien maken de geïntegreerde WiFi en NFC het mogelijk om de camera snel en makkelijk te koppelen aan een smartphone of tablet om foto's en video's draadloos te delen. Met Bluetooth kunt u de camera bedienen vanaf een mobiel apparaat.

De hoge prestaties van de Canon EOS M50 zijn echter niet de enige voordelen. De systeemcamera beschikt namelijk ook over een strak ontwerp en is erg licht van gewicht - waardoor het weinig moeite kost om hem mee te nemen wanneer u bijvoorbeeld op reis gaat. Een ingebouwde pop-up flitser zorgt voor de nodige extra belichting wanneer u werkt in donkere ruimtes. De camera is echter ook voorzien van een hotshoe, waarop u bijvoorbeeld een externe flitser kunt bevestigen.

Bekijk de Canon EOS M50

Bekijk ook onze videopreview!

Terug naar de overzichtspagina