Retourneren

Bent u niet tevreden over het door uw gekochte product? Geen probleem! Binnen 14 dagen na ontvangst van uw gekochte product, kunt u het product retour sturen!

In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heeft u als consument bij het doen van aankopen via internet recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij u wel zelf de porto kosten voor het terugsturen moet betalen. U kunt hierbij:

 1. binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of
 2. binnen 14 dagen na ontvangst u van de herroeping op de hoogte brengen (melding) en vervolgens binnen 14 dagen na die melding retourneren.

 
Voorwaarden retourzending artikelen

Het is van belang dat producten goed en dergelijk verpakt retour worden gestuurd. De producten dienen verpakt te zijn in - indien redelijkerwijs mogelijk - de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. Heeft u een combinatieaanbieding gekocht en wilt u deze of een gedeelte hiervan retourneren, hou er dan wel rekening mee dat u het zelfde bedrag terug krijgt als u er voor betaald heeft.
U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, ons advies is dan ook om dit aangetekend te doen. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%.


Niet alle artikelen kunnen geruild/geretourneerd worden

Voor onderstaande artikelen geldt een waardevermindering oplopend tot 100% of kunnen niet worden geruild of geretourneerd:

 1. Software waarvan de verzegeling verbroken is of downloadbare software.
 2. Gebruikte printers zijn onverkoopbaar en daarom geldt een waardevermindering van 100%.
 3. Inktcartridges waarvan de verpakking reeds geopend is geldt er een waardevermindering van 100%.
 4. Artikelen die om hygienische redenen niet geruild kunnen worden indien de verzegeling verbroken is. Dit zijn producten als: oordopjes, headsets en hoofdtelefoons
 5. Ingewisselde of ingevulde vouchers die bij ons gekocht zijn of tegoedbonnen.
 6. Producten die speciaal voor u op maat zijn gemaakt (Maatwerk), zoals fotoprints, albums, canvas e.d.
 7. Voor geopende artikelen geleverd in een blisterverpakking en waarvan op de verpakking duidelijk is aangegeven waarvoor het dient, zoals geheugenkaartjes, kabels en harde schijven geldt een waardevermindering van 100%.

 
Zakelijke bestellingen

Voor bestellingen welke via de zakelijke (Business to Business) afdeling zijn geplaatst, dient er ten allen tijden eerst te worden overlegd met uw betreffende contactpersoon, voor er iets retour mag worden gezonden.

 
Waardevermindering

Het Herroepingsrecht geeft u de mogelijkheid het product 'op zicht' te hebben en het product te beoordelen, zoals u dit ook in de winkel zou kunnen. Voor het beoordelen van bijvoorbeeld drones of software is het niet nodig om de drone of software te registreren. Of bij harde schijven en andere opslagmedia is het niet noodzakelijk om het uit de verpakking te halen en te installeren om de werking te kunnen beoordelen. Als de harde schijf niet doet wat hij moet doen is er namelijk sprake van garantie (en niet van herroeping). Hierdoor kan bijvoorbeeld een registratie van het product alvorens het te retourneren of het in gebruik nemen van een harde schijf een waardevermindering opleveren, oplopend tot 100% van het aankoopbedrag.

Stappenplan retourzendingen

Wilt u gebruik maken van de retourregeling? Dan vragen wij u het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen. Geef bij de retourzending duidelijk aan wat er moet gebeuren (omruilen voor een ander artikel of aankoopbedrag crediteren).

Als u het ontvangen artikel wilt omruilen voor een ander artikel, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een e-mailbericht van ons met verdere informatie.

Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag, inclusief de verzendkosten, zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na de melding dat u uw bestelling wilt retourneren, terug op uw rekening. De betaling vindt niet eerder plaats dan dat de verzonden bestelling bij ons retour is, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Gebruik hierbij ons Retourformulier of het Europees modelformulier voor herroeping (zie bijlage 1). De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. 

Meer informatie over het Herroepingsrecht kunt u vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Retouradres:
Kamera Express
T.a.v. Afdeling Retouren
Essebaan 55, 2908 LJ Capelle aan den IJssel
E-mail: info@kamera-express.nl

 

Bijlage I: Modelformulier voor herroeping 

Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

 • Aan: [ naam ondernemer]

[ geografisch adres ondernemer]

[ faxnummer ondernemer, indien beschikbaar]

[ e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer]

 • Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]* de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]* de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*, herroep/herroepen*
 • Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]
 • [Naam consumenten(en)]
 • [Adres consument(en)]
 • [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.

PDF