Tripods

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Het veelgebruikte tripod (driepoot) statief zorgt voor ultieme beeldstabilisatie tijdens het fotograferen en filmen en is daarmee geschikt voor veelzijdig gebruik zoals stilleven fotografie en het filmen van een interview.

 

Tripods

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Het veelgebruikte tripod (driepoot) statief zorgt voor ultieme beeldstabilisatie tijdens het fotograferen en filmen en is daarmee geschikt voor veelzijdig gebruik zoals stilleven fotografie en het filmen van een interview.

   

  Tripod statief

  Een camera tripod is een type statief bestaande uit drie poten waarmee in samenwerking met een statiefkop de stabiliteit en het gewicht van foto- en videocamera’s onder controle gehouden wordt. Daarmee is het statief zeer geschikt voor het maken van close-ups met telelenzen, waarbij elke beweging een grote invloed heeft op het eindresultaat. Met de tripod kan door de stevige constructie van aluminium of carbon en eenvoudig te stabiliseren poten een beeld meerdere keren met exact hetzelfde frame worden vastgelegd, zowel van toepassing bij macrofotografie als telefotografie.

  Geschikt voor elke werkhoogte

  Een groot voordeel van de tripod is dat ze in elke maat en uitvoering te verkrijgen zijn en hierdoor gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Tripods zijn verstelbaar in hoogte met de poten en via het middenzuil en kunnen daarmee bij zowel het werken met een camera met een groothoeklens of een telelens van de juiste werkhoogte kunnen worden voorzien. Het is dus mogelijk laag boven de grond een dier in de verte vast te leggen met een tripod, maar ook op ooghoogte de skyline van een stad in een beeld te vangen. Naast de verstelbare modellen zijn er ook tripods beschikbaar die klein van formaat zijn en makkelijker kunnen worden meegenomen op reis. Deze reisstatieven worden veelal geleverd door merken als Joby en Manfrotto.

  Draagvermogen

  Aangezien tripod statieven voor alle soorten fotografie een meerwaarde kunnen bieden, loopt het gewicht dat ze kunnen dragen ver uiteen. Statieven met een draagvermogen tot 1 kg kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden meegenomen in jas of broekzak en zijn daarmee bedoeld voor de kleine systeemcamera’s, compactcamera’s en bepaalde actioncams. Veel tripods kunnen met een draagvermogen tot 5 kg prima uit de voeten en bieden zo al ondersteuning voor de zwaardere spiegelreflexcamera’s en videocamera’s met verschillende lenzen. Met een draagvermogen van boven de 20 kg kunnen professionele videocamera’s en meetzoeker- en spiegelreflexcamera’s met zware telelenzen worden ondersteund. De kosten voor de statieven lopen geleidelijk op van nog geen €20 voor de tripods met weinig draagvermogen tot aan prijzen boven de €700 voor de stevige kwaliteit statieven. Let er dus altijd goed op dat je een statief koopt dat het gewicht van uw camera en eventuele lenzen kan dragen.

  Vaste of flexibele poten

  Wanneer u kiest voor een tripod statief dan zijn er zowel modellen te vinden met flexibele als vaste poten. Flexibele poten zijn buigzaam en kunnen in elke hoek en stand worden gedraaid en vastgeklemd op een object. Voordeel hiervan is dat u vanuit elke hoek een foto of video kunt maken, een nadeel is dan weer dat de stabiliteit snel vermindert. Vaste poten kunnen vaak op verschillende plekken in hoogte worden versteld, maar behouden altijd de stabiliteit doordat deze niet kunnen worden gebogen. Vooral bij toepassingen met zwaardere camera’s en lenzen is een tripod met vaste poten noodzakelijk, om zowel waterpas als met volledige stabiliteit foto’s te kunnen maken.   

  Ondersteuning voor verschillende statiefkoppen

  Aan de bovenkant van een tripod statief wordt de kop bevestigd waarop de camera kan worden gekoppeld. Sommige tripods worden inclusief statiefkop geleverd, maar bij andere modellen dient deze nog los te worden aangeschaft. Statiefkoppen zijn er in verschillende uitvoeringen en modellen, veel voorkomend is het balhoofd en de  tilt-pan kop. De functionaliteiten verschillen per kop en lopen van kantelbaar, draaibaar naar modellen met een waterpas. Bij onze statiefkoppen is meer informatie te vinden over de verschillende soorten en hun mogelijkheden.