Kamera Express - over ons

Over Kamera Express

Behind your scenes

Voor de beeldmakers, die werk van hun beeld willen maken, hebben we alles in huis. Online én altijd dichtbij. Met alle liefde inspireren en stimuleren we je op het gebied van foto en video. Jouw kennis, enthousiasme en inspiratie, dat zijn wij. Zodat jij in beweging komt en met meer vertrouwen en plezier de mooiste beelden maakt.

“Wij zijn de gangmaker achter iedere beeldmaker.”

Snel naar: Gangmakers & beeldmakers | Online én dichtbij | In het kort | Ons verhaal | Behind our scenes

Wij houden van beeldmakers

Tegenwoordig zijn we het bijna allemaal. We fotograferen, filmen en vloggen. De een maakt een snapshot, de ander registreert. Maakt herinneringen. Creëert een setting. Legt een emotie vast. Of zoekt naar het juiste moment. In alle vroegte, in de nacht of in een studio. We kunnen het eigenlijk niet laten om beelden te maken. Met beelden laten we zien wat ons bezighoudt en wat ons bezielt.

Beeldmaken is leuk! Of het nu iemands vak is of vrijetijdsbesteding, dat maakt ons niet uit. Wij houden van beeldmaken en van beeldmakers.

Verras je favoriete beeldmaker

 

De gangmaker achter iedere beeldmaker

Wij houden van beelden. Beeldmaken zit in ons hart. Ons team bestaat uit fotografen, gadgetfreaks en echte liefhebbers. Zij inspireren en stimuleren je met alle liefde op het gebied van foto en video. Iedere gangmaker heeft zijn eigen passie. Je krijgt niet alleen deskundig advies. Zij faciliteren jou ook met het beste op elk terrein.

 

“Voor beeldmakers die werk van hun beeld willen maken, hebben we alles in huis.”

Online én altijd dichtbij

We zijn niet alleen online te vinden, maar ook bij jou in de buurt. Alleen in Nederland vind je al 13 winkels. Je vindt ons ook in BelgiëDuitsland en Luxemburg. Van compacte Citystores, ruime Superstores tot ware XL-belevingswinkels.

Beleving en deskundigheid staan centraal. Je bekijkt de producten niet alleen. Je mag ze ook ervaren. Probeer ze uit en ontdek de voordelen. Vraag om deskundig advies of leer meer tijdens een workshops of demonstraties.

Bekijk al onze winkels

Kamera Express in het kort

Kamera Express vacatures

34

Winkels

Kamera Express vacatures

4

Landen

Kamera Express vacatures

450+

Gangmakers

Kamera Express vacatures

42.000+

Producten

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

Achter de schermen voorzien wij jou als beeldmaker graag van de apparatuur die je nodig hebt om jouw passie voor beeld te uiten. Hierbij geven wij jou voor de verandering ook een kijkje Behind Our Scenes. Wat voor bedrijf zijn we en waar is het allemaal begonnen? Wat doen we nu en wie zijn onze bevlogen beeldmakers? Hieronder nemen we je mee in ons verhaal.

Een garagebox vol camera’s 
In 1995 begint het avontuur, Kamera Express wordt officieel als onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Oprichter Peter Merceij werkte daarvoor al meer dan 20 jaar in verschillende fotowinkels. Als rasechte Rotterdammer lonkt het ondernemerschap. Een kleine garagebox in Capelle aan den IJssel wordt omgetoverd tot winkel. Het zal uitgroeien tot dé plek voor fotografieliefhebbers.

Een community van beeldmakers
Kamera Express verwelkomt haar eerste werknemer in 1999. In Rotterdam en omgeving verspreidt het nieuws over de garagebox waar hobbyfotografen en professionals de allernieuwste camera’s op de kop tikken zich als een lopend vuurtje. Een netwerk van fotografieliefhebbers is geboren. Twee jaar later wordt de dan 20-jarige student, Ben Cornelisse, aan het team toegevoegd. Hij is de 6e werknemer.

kamera-express.nl
In 1999 is de lancering van kamera-express.nl een feit. Het assortiment blijft groeien en de website wordt in 2003 uitgebreid tot echte, functionele webshop.
Hierdoor komen we in contact met nog meer beeldmakers en blijft de enthousiaste community zich uitbreiden. Klanten helpen, de winkelvoorraad bewaren en kantoor houden; het lukt echt niet meer in die garage van 300m2. Tijd voor een nieuwe stek.

Groeischeuten
In 2005 opent de eerste Kamera Express winkel aan de Rietbaan in Capelle aan den IJssel. Het personeel houdt kantoor boven de winkel, op de winkelvloer prijkt een deel van het assortiment. De winkel wordt een centrum voor beeldmakers waar de uitwisseling van kennis, advies en inspiratie op één staat. Vanaf 2007 maken we nog meer klanten blij en openen we meer winkels in verschillende Nederlandse steden.

Helpende hand
In 2009 overlegt Peter met een partner die grootse plannen voor ons heeft. Kamera Express krijgt een nieuw management. Met deze nieuwe partner openen we in 2010 de tweede winkel in Amsterdam. En in 2011 zetten we onze eerste internationale stap door in Antwerpen de eerste Belgische winkel te openen. Helaas verloopt de samenwerking met het nieuwe management niet ideaal. Peter en Ben kopen Kamera Express in 2012 terug. Ze willen beeldmakers nog beter van dienst te zijn. Online én in de winkels.

Uitbreiding
Tijd voor een frisse bries! Zo komt er een YouTube kanaal en organiseert Kamera Express lezingen en evenementen. Stadswandelingen begeleid door professionele fotografen bijvoorbeeld. Oude bekenden komen terug naar onze winkels en het team en het aantal winkels groeit.

Prijzenregen
Onze klanten zijn tevreden en daarom mogen we naast de Rotterdamse Ondernemersprijs in 2016, ook de ABN AMRO Beste Webshop Award van 2017 en 2018 toevoegen aan onze trofeeënkast. Steeds meer beeldmakers zoeken naar advies en tips.Zo ontstaat het Academy cursus platform.

(Internationale) Dromen
Blijven dromen doen we natuurlijk altijd. Daarom wordt er gezocht naar een partner. In 2017 komt investeringsmaatschappij Vendis Capital om de hoek kijken. Peter draagt begin 2018 zijn taken als CEO over aan Ben die dan al een tijdje ons dagelijks bestuur voor zijn rekening neemt.

Ook onze internationale dromen zijn er nog. Daarom gaan we met Foto Konijnenberg in gesprek. In 2018 sluit het bedrijf zich samen met een aantal anderen bij ons aan en mogen we onze kennis van het Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans gaan bijschaven.

Budgetcam en Profotonet
In 2019 krijgt de missie van Kamera Express om de foto- en video enthousiasteling op alle vlakken het beste te bieden nog meer vorm. Budgetcam, de grootste camera verhuurservice van Nederland, sluit zich aan bij Kamera Express. En ook Profotonet, de beste fotoservice van de Benelux, wordt aan het portfolio toegevoegd. Beeldmakers kunnen nu van A tot Z bij ons terecht.

Omdenken
In 2020 moeten we onze winkeldeuren sluiten door het COVID-19 virus. Gelukkig zijn er ook veel andere manieren om contact met onze beeldmakers te onderhouden. Zo houden we adviesgesprekken via video en verplaatsen we onze (gast)professionals naar de studio. We blijven klanten voorzien van nieuws, inspiratie en tips.

25 jaar Kamera Express
In 25 jaar hebben we jonge beeldmakers zien opgroeien tot volwassen, professionele foto- en videografen. Er is een hoop veranderd, maar onze passie niet. Namelijk beeldmakers inspireren, verbinden en uitrusten met wat ze nodig hebben, zowel online als in de winkel. En met die passie scherp in beeld, blikken we vooruit naar de volgende 25 jaar.

Behind our scenes

Kamera Express services en diensten

Services & diensten

Waar onze webshop ophoudt, gaat de beleving verder. Met leuke voordelen en vele extra’s.

> Ontdek onze services

Kamera Express nieuws

Nieuws

Nieuwsgierig naar onze laatste ontwikkelingen? Bekijk ons laatste nieuws en blijf op de hoogte.

> Bekijk het laatste nieuws

Kamera Express blog

Blog

Wil je wat bijleren over foto of video? Op ons blog vind je een verzameling artikelen en thema's.

> Bekijk het blog

Werken bij Kamera Express

Werken bij Kamera Express

Wil jij ons team versterken? Ja? Leuk om te zien. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gangmakers.

> Vind een vacature