Scanners

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een scanner digitaliseert u foto’s, dia’s en documenten en kunt u deze in hoge kwaliteit opslaan op de harde schijf van uw computer of een extern apparaat. Handig voor als u documenten dient te verzenden of later herinneringen wilt ophalen.

 

Scanners

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een scanner digitaliseert u foto’s, dia’s en documenten en kunt u deze in hoge kwaliteit opslaan op de harde schijf van uw computer of een extern apparaat. Handig voor als u documenten dient te verzenden of later herinneringen wilt ophalen.

   

  Hoe werkt een scanner?

  Een scanner is een apparaat bestaande uit een gedeelte waar papier of foto’s kunnen worden ingevoerd en een deel waar via verschillende technieken de invoer wordt gedigitaliseerd. De werking van een scanner verschilt per type, zo zijn er scanners waarbij het document door het apparaat wordt gehaald op een glasplaat wordt gelegd of via een drum wordt gescand. Documenten worden vervolgens opgeslagen op de schijf van een computer, zodat deze zowel kunnen worden bewerkt als met een printer kunnen worden afgedrukt. Technieken als OCR zorgen er tenslotte voor dat tekens door software kunnen worden herkend en uitgelezen en foto’s kunnen worden bewerkt in bijvoorbeeld Photoshop. Merken als Reflecta en Epson bieden tal van functionaliteiten aan die het scannen vergemakkelijken.

  Digitaliseren van uw documenten en foto’s

  De hoofdfunctie van een scanner is het digitaliseren van bestanden en foto’s, zodat u deze kunt opslaan op een plek op de harde schijf van de computer of op een extern apparaat. Voordeel is dat u geprinte foto’s uit het verleden kunt delen met familie en vrienden via de mail of andere verzendtechnieken. Documenten of boeken kunt u volledig opslaan en eventueel herstellen. Denk hierbij aan oude boeken, diploma’s en certificaten. Daarnaast is het soms nodig om bijvoorbeeld een paspoort of bankpas in te scannen voor de aanvraag van reisvisa of contracten bij werkgevers.

  Verschillende soorten scanners

  De markt voor scanners biedt verschillende modellen die elk voor een andere toepassing kwaliteit leveren. We bespreken kort de toepassingsmogelijkheden van de verschillende modellen.

  • Flatbed scanner: De standaard onder de scanners en nog steeds het meest voorkomende type scanner. De flatbed kenmerkt zich door de klep waaronder een document/foto op een glasplaat wordt gelegd. De snelheid van de scanner ligt niet erg hoog, maar de zorgvuldigheid en hoge kwaliteit maken dit ruimschoots goed. Deze scanner is dan ook zeer geschikt om te gebruiken bij het digitaliseren van uw foto’s. Voor het scannen van grote hoeveelheden documenten kunt u beter een documentscanner aanschaffen.
  • Documentscanner: Een documentscanner bestaat uit een groot vak waarin meerdere documenten kunnen worden neergelegd. Het voordeel van deze printer is dan ook dat met de automatische documentinvoer er snel grote hoeveelheden aan documenten kunnen worden gedigitaliseerd. De formaten die de printer accepteert verschillen per type, dus let er altijd goed op bij de aanschaf. Met beschikbare software kunnen documenten eenvoudig worden gedeeld en netjes op volgorde worden gezet.  
  • Filmscanner: De scanners zijn ontwikkeld om optimaal te kunnen presteren bij het inscannen van dia’s en negatieven. De kwaliteit van de afbeeldingen ligt hoog en de scanners zijn dan ook ideaal wanneer uw oude dia’s in scherpte wilt digitaliseren. Het voordeel is dat deze scanner meerdere dia’s achter elkaar kan scannen en u dus niet constant bij het apparaat hoeft te blijven.

  Hoge kwaliteit

  De resolutie bij scanners wordt uitgedrukt in DPI, oftewel Dots Per Inch. De scanresolutie ligt tegenwoordig zo hoog dat de kwaliteit bij inscannen volledig behouden blijft en er door bepaalde technieken zelfs extra pixels kunnen worden toegevoegd. Met een maximum van 1200 dpi kunt u al haarscherpe beelden digitaliseren. Scanners boven deze waarde bevinden zich vooral in de filmscanners, die specifiek gericht zijn op het overzetten van dia’s en negatieven.

  Overige functionaliteiten

  Naast het scannen van documenten en foto’s beschikken sommige scanners ook over de functie om de scans direct op te slaan op een SD-kaart of usb-stick. Zo kunt u een document of foto direct meenemen. Per printer is er verschil in het formaat aan documenten en foto’s dat wordt ondersteund, let er dan ook altijd goed op dat het papierformaat dat u wilt gaan inscannen in de scanner past. Verschillende scanner bieden daarnaast de mogelijkheid om te scannen naar PDF-formaat, zodat u de documenten direct in een overzichtelijk bestand heeft.