Afstandsmeters

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een elektronische afstandsmeter  kunt u eenvoudig de afstand tot een object in de verte vastleggen. Zo wordt het dus eenvoudiger om de afstand tot een dier, de ruimte in huis of metingen op een bouwplaats te registreren. Ideaal om te combineren met een verrekijker of camera.

 

Afstandsmeters

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een elektronische afstandsmeter  kunt u eenvoudig de afstand tot een object in de verte vastleggen. Zo wordt het dus eenvoudiger om de afstand tot een dier, de ruimte in huis of metingen op een bouwplaats te registreren. Ideaal om te combineren met een verrekijker of camera.

   

  Wat is een afstandmeter?

  De afstandmeter is een elektronische apparaat waarmee de afstand van de meter tot een bepaald object opgemeten kan worden. De toepassingsmogelijkheden zijn divers, maar vooral in de fotografie wordt dit apparaat veel gebruikt. Tijdsbesparing speelt een belangrijke rol, aangezien de meter snel een exacte afstand weet te tonen. Hiermee kunt u informatie verkrijgen om een geschikt objectief voor uw camera te kiezen. Naast toepassingen in de fotografie wordt de afstandsmeter veelal gebruikt door makelaars, dierenspotters en architecten. Wanneer uw cameraverrekijker of telescoop niet over een ingebouwde afstandsmeter beschikt dan kan een los apparaat uitkomst bieden. De afstand waarover dit apparaat kan meten, loopt uiteen van 10 meter bij de goedkopere modellen, tot wel 800 meter bij de hoogwaardige  modellen. Veel afstandmeters beschikken over heldere LCD schermen om de metingen weer te geven.

  Soorten afstandmeters

  Er zijn verschillende soorten afstandmeters te vinden die met elektronische technieken werken. De belangrijkste technieken zijn de meters met een laser en degene met ultrasoon. Wij lichten deze soorten kort toe:

  • Laser: De afstandmeters die voorzien zijn van een laser sturen een impuls uit, waarna deze wordt opgevangen door de meter. Door de tijd vanaf het verzenden van de impuls tot de terugkomst in de meter vast te leggen kan de afstand worden bepaald. Een laser afstandsmeter staat erom bekend zeer nauwkeurig te werk te gaan bij zowel het gebruik binnen als buiten. Fel zonlicht of regen kunnen een negatieve invloed op de meting hebben.
  • Ultrasoon: Dit type afstandmeter zendt signalen uit via de ultrasoon techniek, waarna de reflectie wordt opgevangen door de meter. De tijd die hiertussen zit wordt net als bij lasertechnologie gebruikt om de afstand te meten tot het object. Vooral in lege ruimtes kunnen deze apparaten uiterst nauwkeurig de afstand bepalen. Buiten of bij omstandigheden waar er veel obstakels zijn, heeft dit type afstandmeter meer moeite met het bepalen van de juiste afstand.

  Functionaliteiten

  De belangrijkste functie van een afstandsmeter is uiteraard de afstand meten tot het object. Met de huidige technieken beschikken de modellen echter over tal van andere functionaliteiten die van belang zijn onder verschillende omstandigheden. Een belangrijke functie is het meten van de oppervlakte of volume in een bepaalde ruimte. Voor het bepalen van de opslagcapaciteit of de afmetingen van de muren kan deze functie handig zijn. Daarnaast kunnen bij sommige modellen de minimum en maximum metingen worden ingesteld, waarmee ook ruimtes met gebogen muren kunnen worden opgemeten. Een aanvulling op het meten van de afstand is de optie om verschillende metingen bij elkaar op te tellen. Andere functies zijn hoogtemeting, snelheidsmeting en delen via bluetooth.