Stereo versterkers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een stereo versterker kunt u het signaal van een platenspeler, cd-speler of Hifi-set zo bijstellen dat u ten volle kunt genieten van geluidsopnames.

 

Stereo versterkers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een stereo versterker kunt u het signaal van een platenspeler, cd-speler of Hifi-set zo bijstellen dat u ten volle kunt genieten van geluidsopnames.

   

  Stereo versterker voor audio

  Een versterker vormt een belangrijk onderdeel binnen de geluidsketen van muziek tot het geluid dat uiteindelijk uit de speakers komt. De versterker zorgt er namelijk voor dat de geluidssignalen van een cd- of platenspeler van extra kracht worden voorzien en zo een gebalanceerde structuur krijgen. Het uiteindelijke luisterplezier is dan ook afhankelijk van de afstelling tussen de audiobron en de versterker. De signaal-ruisverhouding vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Deze verhouding geeft het niveau van de ruis weer die de versterker meegeeft aan het geluid. Bij veel hedendaagse versterkers wordt dit tot een minimum beperkt, waardoor dit nauwelijks meer hoorbaar is tijdens het luisteren.

  Frequentiebereik en karakteristieken

  Het frequentiebereik van een versterker geeft aan welke geluiden wel en niet versterkt worden. Het menselijke gehoor kan klanken van een frequentie van 20 Hz tot 20kHz horen. Onder deze grens is het alleen voelbaar en de meeste versterkers bieden dan ook ondersteuning voor de genoemde frequenties. Aan de bovengrens kan de versterking al afnemen, terwijl onder de 20 Hz een versterker vaak nog goed werk kan verrichten. De karakteristieken zijn bepalend voor de mate waarin elke frequentie wordt versterkt. Frequenties zullen op een verschillende manier versterkt worden, om de beste weergave van de geluidsstromen te vormen.

  Aansluitmogelijkheden en extra functies

  Een versterker beschikt over zowel in- als uitgangen om zo de muziekstroom van het ene medium aan het volgende door te geven. Onder de ingang kan bijvoorbeeld een Phone zitten, welke een verbinding kan leggen met een platenspeler. Andere aansluitingen zijn mogelijk ingangen voor een tuner of recorder. Een digitale ingang kan daarnaast handig zijn als u bijvoorbeeld via Spotify of Soundcloud naar muziek wilt luisteren.

  Onder de uitgangen bevinden zich mogelijkheden om de versterker aan te sluiten op een set speakers, een hoofdtelefoon of subwoofer. Tegenwoordig houden versterkers naast het aanbieden van verschillende in- en uitgangen ook rekening met het beperken van stroomgebruik.