{{serverState.parameters.mainproducttaggroup_description}}

 

{{serverState.parameters.mainproducttaggroup_description}}

 

Dash Cam

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Registreer beelden vanaf de voorkant van uw auto of vrachtwagen en leg incidenten en vandalisme vast als bewijsmateriaal voor de verzekering.

 

Dash Cam

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.description}} {{item.product_tag}} Kamera Express Photospecialist GM Foto PhotoGalerie

{{item.description}}

 ({{item.review_count}})

Tijdelijk niet beschikbaar

{{item.voorraadmelding_new}}

 

  Registreer beelden vanaf de voorkant van uw auto of vrachtwagen en leg incidenten en vandalisme vast als bewijsmateriaal voor de verzekering.

   

  Wat is een dash cam?

  De dash cam is een camera die aan de voorruit of op het dashboard van een auto wordt gemonteerd en verkeersbeelden vastlegt. De afgelopen jaren is er een stijging gaande in de vraag van de consument naar deze camera. Hoofdzakelijk om beelden van incidenten als bewijsmateriaal aan de verzekeraar en/of politie te kunnen leveren, maar ook om vandalisme te kunnen vastleggen. Daarnaast biedt deze camera de mogelijkheid om mooie opnamen van landschappen te maken tijdens een vakantie of uitje. Belangrijke spelers in de huidige markt van dashboard camera’s zijn BlackvueDOD en MIO.

  Autocamera met tal van functies

  De dash cam dient hoofdzakelijk om het rijgedrag van andere weggebruikers te registreren en daarom maakt deze camera ook continu opnames van de omgeving. Daarnaast biedt dit type camera tal van functionaliteiten die de kwaliteit van de opnames bevorderen. Zo beschikken veel dash cams over een lichtsterke groothoeklens, waarmee naast heldere opnames ook vanuit een grote beeldhoek (vaak  tussen de 130 en 160 graden) kan worden gefilmd. Met de mogelijkheid tot het opnemen in Full HD kunnen haarscherpe beelden worden vastgelegd van de verkeerssituatie om u heen. Steeds meer dash cams beschikken dan ook over opnamemogelijkheden in hoge beeldresolutie. Een ander belangrijk onderdeel van de dashboard camera is de aanwezigheid van een bewegingssensor (motion detection), waarmee de camera automatisch wordt gestart wanneer er activiteiten worden geconstateerd. In het donker zorgt infrarood (IR) licht ervoor dat voertuigen en objecten scherp worden waargenomen.

  GPS en WiFi

  De high-end dash cams beschikken over een GPS-ontvanger waarmee de coördinaten en bijbehorende kaarten van uw route kunnen worden weergegeven. Hiermee wordt de reis vastgelegd en verbonden aan de gereden snelheid. Vooral de snelheid speelt een grote rol bij incidenten en dit kan dan ook dienen als bewijsmateriaal voor de verzekeraar of politie. Bij diefstal kan de auto via een tracker zelfs worden gevolgd en nog aanwezige daders worden aangehouden. Via een ingebouwde WiFi functie is het mogelijk om bij kwalitatieve dash cams rechtstreeks beelden te streamen naar mobiele apparaten.

  Loop recording en G-sensor

  Hedendaagse dashboard camera’s beschikken over de functie loop recording. Hierbij worden met intervallen van enkele minuten opnames gemaakt en indien de geheugenkaart vol is de oudste opname overschreven door de meest recente opname. Door de G-sensor worden harde klappen bij een botsing gedetecteerd en de beelden rondom het incident beveiligd tegen het overschrijven van beelden. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat de belangrijkste opnames behouden blijven.

  Regelgeving en veiligheid

  Het filmen met een dash cam is in Nederland en België legaal. Indien u de beelden wilt publiceren dient u wel de privacyregels in acht te nemen en de personen in de video moeten in de meeste gevallen dan ook onherkenbaar in beeld worden gebracht. Bij andere landen in Europa dient u ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent wat betreft de regels omtrent deze camera’s en de privacy van mensen. Dashboard camera’s geven tevens een gevoel van veiligheid, aangezien ze zowel rekening houden met de maximale snelheid als andere gebruikers registreren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat gevaarlijk rijgedrag van andere weggebruikers onopgemerkt blijft, de beelden legt u namelijk zelf vast.

   
   
   
  listview without LayoutTemplate is not (yet) implemented