Nikon Vlogcamera 2022

Vloggen van A tot Z fc!

De Nikon Z 50 werd gezien als dé allround vlogcamera. Met een handig kantelbaar LCD scherm, 4K filmen en tot wel 20 Creatieve Picture Controls, ja de Z50 was het helemaal. Maar nu is daar de Nikon Z Fc, vrijwel identiek aan de Z50. Maar toch, op cruciale punten, nét weer beter. Lees hier waarom je deze camera niet kunt negeren als jij het verschil wil maken met verbluffend goede vlogs.

De Nikon Z fc in het kort | Productvideo | De Z fc voor beginners | De Z fc voor gevorderden | Meer inspiratieBron: Nikon

De Nikon Z fc in het kort

  • Hoogwaardige systeemcamera met 20.9 megapixel DX-sensor
  • Film in 4K tot 30fps of slowmotion Full HD met 120fps
  • Schiet tot 11bps met behoud van autofocus en automatische belichting
  • 3" varieangle touchscreen LCD-scherm
  • Hybride autofocussysteem: snel, precies en uiterst soepel
  • Intelligente oog-detectie autofocus voor mensen en dieren
  • Ingebouwde WiFi, Bluetooth en SnapBridge
  • Prachtig retro design

Bekijk hier!

Waarom is de Nikon Z fc perfect is voor beginnende vloggers?

Zelfs als je niet veel aan de instellingen aanpast krijg je alsnog fantastische beelden. Ideaal als je als beginner nog niet alle instellingen onder de knie hebt. De camera heeft namelijk een videokwaliteit van 4K met 30fps en Full HD met 120fps. Kortom, je maakt haarscherpe kwaliteitsvideo’s met 30 beelden per seconden. De lichte camera, van maar 445 gram, ligt gemakkelijk in de hand, daarnaast zijn de knoppen zorgvuldig geplaatst en de touchscreenbediening is toegankelijk voor iedereen.

Dankzij de microfoonaansluiting neem je professioneel geluid op bij al je video’s. Zelfs als je nonchalant, al lopend op straat, een paar testfilmpjes maakt. Waar je bij andere camera’s externe, uitgebreide microfoonsets nodig hebt is dat bij deze camera helemaal niet nodig. Dus ben jij het vloggen nog aan het ontdekken? Dan is het super handig dat je niet hoeft te investeren in allerlei extra accessoires. Extra handig voor beginners is dat je op de ontzettend scherpe elektronische zoeker (EVF) alles duidelijk ziet en dat terwijl je filmt. De EVF heeft een zeer natuurlijk beeld, je kunt hem vergelijken met de optische zoeker van een D-SLR. Hierdoor blijft het beeld vloeiend en stabiel, ook wanneer je inzoomt.

De camera heeft een volledig varieangle touchscreen. Dit betekent dat je het schermpje eenvoudig kantelt en draait. Daardoor hoef je helemaal geen moeilijke trucs uit te halen om jezelf te filmen. Geef je vlog een unieke uitstraling met een van de 20 Creatieve Picture Controls, maak dramatische Full HD Slow motion beelden of maak epische 4K-time-lapse opnamen tijdens het filmen. De Nikon Z Fc biedt een alles-in-1-ervaring voor de beginnende en gevorderde vloggers.

Bron: Nikon
Bron: Nikon

Waarom kiezen ervaren vloggers voor de Nikon Z fc?

Natuurlijk vanwege de zeer goede beelden die je hiermee kunt schieten (4K-video 30 fps, Full HD 120fps). Maar alleen goede beelden is natuurlijk niet genoeg. De echte professional kijkt naar het hele plaatje. Spoiler-alert; ook met deze camera zit dat helemaal goed!

Experimenteer jij graag met je edits? Check dan zeker eens de fotografie functie, want ook tijdens het filmen schiet je moeiteloos perfecte plaatjes. Of maak je liever bloedstollend spannende slow motion-beelden? Leg ze eenvoudig vast in Full HD zonder cropbeperkingen. Oja, je kunt ook nog 4K/UHD time lapse-films maken.

Bron:Nikon

Behoudt volledige controle met het kantel- en draaibare scherm, ideaal voor de moeilijke hoeken. Het compacte ontwerp, lichte gewicht en schitterende uiterlijk neem je overal mee naartoe. Of je nu staat te dansen op een festival, de steilste bergen beklimt of op visite bent bij je schoonouders; de Nikon Fc is jouw beste vlogmaatje.  

Laat je volgers niet wachten! Installeer de SnapBridge app van Nikon en stuur je beelden razendsnel in de hoogste kwaliteit naar je smartdevices. Dat gaat hartstikke makkelijk via Bluetooth of WiFi. De SnapBridge app heeft nog een handigheidje, hiermee tover je namelijk je smartphone om in een afstandsbediening voor de Nikon Z Fc. De professionals onder ons weten wel hoe ontzettend handig een afstandsbediening is.

We kennen het, veel apparatuur hebben.. Je hebt nooit genoeg toch? Maar geen paniek, met de camera zit je helemaal goed. De Nikon sluit namelijk gewoon naadloos aan op heel veel Nikon-accessoires. Nog een leuk detail, de Z Fc heeft een Z-mount waarop je de NIKKOR Z-objectieven kan gebruiken die voor fullframe gemaakt zijn. Hiervoor heb je wel een adapter nodig.

De vele features, 20 ingebouwde effecten, het varieangle scherm, de ingebouwde WiFi, Bluetooth en SnapBridge, het hybride autofocus systeem, de 20.9 megapixel DX-sensor én als kers op de taart het prachtige retro jasje maken deze camera dé Nikon vlogcamera van 2022.


George Karbus, ambassadeur bij Nikon Europe over de Nikon Z Fc:

“We beschouwen de momenten in ons dagelijks leven als vanzelfsprekend, hoewel ze zo dierbaar zijn. Met de Z fc hangend om mijn nek misten we nooit die dierbare momenten met familie of wanneer we erop uit waren getrokken. Het ontwerp van de oude stempel ziet er zo cool uit dat je de camera nooit meer weg wilt leggen. Het is de camera bij uitstek voor iedereen die altijd en overal speciale momenten wil vastleggen.”


Meer inspiratie

Meer weten én zien over de Nikon Z fc? Dan hebben we goed nieuws; Nikon heeft namelijk heel veel mooie video-content gemaakt over deze nieuwe camera. Dus, ben je geïnteresseerd in de Z fc en wil je meer weten? Bekijk dan hieronder enkele video's.

Meer inspiratie opdoen over vloggen? Bekijk dan ook onze Musthaves en Who to follow-pagina.

Overzichtspagina