Bron: Nikon

Vloggen van A tot Z 50!

De Nikon Z 50 is nog maar enkele maanden op de markt, maar wordt nu al gezien als dé allround vlogcamera. Met handig, kantelbaar LCD-scherm. Een camera waarmee je kunt vloggen van A tot Z, op alle niveaus, met verschillende doelen. Lees hier waarom je deze camera niet kunt negeren als jij het verschil wil maken met supergoede vlogs.

De Nikon Z 50 in het kort | Productvideo | De Z 50 voor beginners | De Z 50 voor gevorderden | Meer inspiratieBron: Nikon

De Nikon Z 50 in het kort

  • Hoogwaardige systeemcamera met 20.9 megapixel DX-sensor
  • Film in 4K tot 30fps of slowmotion Full HD met 120fps
  • Schiet tot 11bps met behoud van autofocus en automatische belichting
  • 3" kantelbaar touchscreen LCD-scherm
  • Hybride autofocussysteem: snel, precies en uiterst soepel. De autofocuspunten dekken 90% en de Z 50 beschikt tevens over een intelligente oog-detectie autofocus
  • Ingebouwde WiFi, Bluetooth en SnapBridge

Bekijk hier!

Waarom is de Nikon Z 50 perfect is voor beginnende vloggers?

Zelfs als je niet veel aan de instellingen aanpast, zijn de beelden van goede kwaliteit. De videokwaliteit is 4K 30fps, Full HD 120fps. Kortom, je maakt kwaliteitsvideo’s met 30 beelden per seconden. Beginners die zich nog niet erg verdiept hebben in de instellingen, kunnen daardoor ook al topwerk leveren. De lichte camera, van maar 400 gram, ligt gemakkelijk in de hand, dankzij de ergonomische grip. De knoppen zijn daarnaast zorgvuldig geplaatst en de touchscreenbediening is toegankelijk voor iedereen.


Dankzij de microfoonaansluiting neem je professioneel geluid op bij je video’s. Zelfs als je nonchalant, al lopend op straat, een paar testfilmpjes maakt. Het is fijn als dit vanzelf goed gaat. Bij andere camera’s heb je externe, uitgebreide microfoonsets nodig. Deze camera biedt een alles-in-1-ervaring. Voor wie het vloggen nog aan het ontdekken is, is het handig dat je nu niet hoeft te investeren in dit soort extra materiaal.

De camera heeft een volledig kantelbaar touchscreen. Dit schermpje kantel je naar beneden om te vloggen. Je hoeft geen moeilijke trucs uit te halen om jezelf te filmen. Ook zonder ervaring, kun je daarom al snel wat leuks aanleveren.

Voor beginners is het bovendien prettig dat je op de zeer scherpe elektronische zoeker (EVF) alles duidelijk ziet, terwijl je filmt. De EVF heeft een zeer natuurlijk beeld, te vergelijken met de optische zoeker van een D-SLR. Het beeld blijft vloeiend en stabiel, ook wanneer je inzoomt om de scherpstelling te checken.
Waarom kiezen ervaren vloggers voor de Nikon Z 50?

Uiteraard vanwege de zeer goede beelden die je hiermee kunt schieten (4K-video 30 fps, Full HD 120fps)! Als professional wil je graag kwaliteit aanleveren en dat zit met deze camera wel goed.

De vele features, 20 ingebouwde effecten, zorgen ervoor dat je verschillende kanten op kunt met deze camera. Je kunt de creatieve effecten zelf aanpassen. Je kunt daarbij de intensiteit veranderen, wanneer je een voorbeeld van het effect bekijkt en geniet van unieke filters.Een leuke extra voor ervaren vloggers die experimenteren met hun edits: tijdens het maken van de video kun je ook foto’s schieten. Daarnaast kun je ook slow motion-beelden in Full HD vastleggen zonder cropbeperkingen. Je kunt ook 4K/UHD time lapse-films maken. Het kantelbare scherm is ook voor de professionals handig. Het lichte gewicht van de camera zorgt ervoor dat ook zij hem mee nemen naar diverse bestemmingen. Of je nu in de bergen loopt, een wijndomein bezoekt of staat te dansen op een feestje: de Nikon Z 50 haal je zo even uit je tas en hup, je begint met vloggen. De camera is licht en compact, maar dit doet niets af aan de kwaliteit ervan. De sterke magnesiumlegering en diepe grip, zorgen ervoor dat de camera goed vasthoudt en van hoge kwaliteit is, zoals je van Nikon gewend bent. 

De geschoten beelden stuur je binnen een mum van tijd in hoge kwaliteit naar welk smartdevice dan ook (met aanraakbediening), via de WiFi en Bluetooth verbindingen op de camera en de SnapBridge app van Nikon. Vloggers met een groot bereik of vloggers die voor een medium werken, kunnen hierdoor snel en up to date primeurtjes delen. Daarnaast tover je je smartdevice met behulp van de SnapBridge app eenvoudig om in een afstandsbediening waarmee je de camera kunt bedienen tijdens het fotograferen of filmen. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat de Z 50 een Z-mount heeft waarop je de NIKKOR Z-objectieven kan gebruiken die voor fullframe gemaakt zijn.

Mocht je al veel apparatuur hebben, van Nikon, dan zit je ook goed. Want de Nikon Z 50 kun je naadloos aansluiten op vele Nikon-accessoires.


Jordi Brinkman, productmanager bij Nikon Europe over de Nikon Z 50 voor professionals:

“De Z 50, Nikon’s nieuwe systeemcamera, biedt een interessante combinatie van creativiteit en kracht, of je passie nu ligt bij fotografie of bij video. Naast de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor DX-camera's profiteer je van een naadloze compatibiliteit met alle objectieven met Z-vatting. En als je al objectieven en accessoires met een F-vatting hebt, kun je die ook gebruiken. Het maakt niet uit of je al een Nikon D-SLR hebt of voor het eerst een Nikon-camera gebruikt: het spiegelloze DX-camerasysteem van Nikon biedt meer dan genoeg ruimte voor groei.”


Meer inspiratie

Meer weten én zien over de Nikon Z 50? Dan hebben we goed nieuws; Nikon heeft namelijk heel veel mooie video-content gemaakt over deze nieuwe camera. Dus, ben je geïnteresseerd in de Z 50 en wil je meer weten? Bekijk dan hieronder enkele video's.


Meer inspiratie opdoen over vloggen? Bekijk dan ook onze Musthaves en Who to follow-pagina.

Overzichtspagina