Vloggen met Canon

Je hebt vele manieren van vloggen. De gezichten achter vier grote YouTube-accounts geven inzicht in hun stijl en aanpak. Sportieveling en marathonloper Annemerel de Jongh en Scarlet en Joyce van Ikvrouwvanjou.nl vertellen in het interview over hun leven, waar autoliefhebber Sem Meijer en Laura Brijde, Nederlandse in Spanje, via een gloednieuwe vlog inzichten geven.

Samen bieden zij een kleurrijke, veelzijdige weergave van het vlogbestaan. Bekijk via onderstaande tegels van ieder hun eigen verhaal.


Scarlet & Joyce - Ikvrouwvanjou

Ikvrouwvanjou gaat over Scarlet en Joyce, twee vrouwen die van elkaar houden. Ze geven een inkijkje in hun dagelijkse leven en uploaden elke dinsdag en vrijdag een nieuwe video.

In een interview vertelt Scarlet over de ins and outs van het vloggen. Ze gebruiken daarbij Canon-apparatuur.

Annemerel de Jongh

"Live, love, run" is Annemerel de Jonghs motto. Deze hardloopster inspireert kijkers in haar video's. Zin om mee te doen aan een marathon? Hardlopers krijgen tips waarmee ze uit de voeten kunnen. 

In een interview vertelt Annemerel meer over haar leven, haar vlogstijl en Canon-gear.

Sem Meijer

Autovlogger Sem Meijer is Canon-fan. Hij praat met smaak over auto's, auto-onderdelen, over vloggen en zijn favo apparatuur. Hij gebruikt de nieuwste Canon G7X Mark III. Hij vindt de camera compact, gebruiksvriendelijk, van topkwaliteit. Hij gebruikt daarnaast een Rode Videomicrofoon: de microfoon geeft supergoed geluid en dempt windruis.

Sems tips voor beginnende vloggers:

    • Zoek iets dat je leuk vindt om te doen en vlog daar dan over. Hoe oprechter, hoe beter! Een echte passie kun je goed overbrengen
    • Oefen met filmen en editen
    • Verdiep je in YouTube zodat je video zich verspreidt en je mensen bereikt
    • Maar vooral: just do it!

"Ik vraag me vaak af waarom ik niet eerder begon," zegt Sem. Hij maakt vlogs van 10-15 minuten. "Wat ik erin verwerk? Nou, altijd wat B-roll, muziek, een introotje, humor, positiviteit, afwisseling van spraak en cinematische shots." Klik door naar Sems vlog.

Laura Brijde

Chica Laura Brijde leidt een bruisend leven in Spanje. Als Nederlandse reizigster heeft ze volop te vertellen over haar avonturen. 

In haar vlog vertelt zij waarom de Canon Powershot G7X Mark III een fijne vlogcamera is. Laura's kijkers vinden het fijn om geïnspireerd te raken door Laura's technische en bruisende, avontuurlijke tips. Ze heeft wel 30,4K abonnees.

Laura's verhalen gaan over haar persoonlijke leven in Spanje, waar ze samenwoont met een Spaanse man. Ze is regelmatig in Nederland te vinden, waar ze deelneemt aan events. Laura reist ook regelmatig naar nieuwe plekken. Ze maakt (te) gekke dingen mee en daar vlogt ze open en vrolijk over. Wie naar haar vlogs kijkt, krijgt vanzelf een glimlach op zijn of haar gezicht. Haar optimisme werkt aanstekelijk.

Laura's vlogs stonden vroeger echt in het teken van hardlopen, dat is nu niet meer zo. Maar je vindt er nog steeds actieve lifestyletips. Je krijgt vooral zin in de dag door Laura's vlogs en wie weet ga je zelf ook wel vloggen? La vida es bella!

Overzichtspagina