Bluetooth Speakers

Alles over Bluetooth speakers

Voel de sfeer van het stadion

Speakers zijn er in verschillende soorten en merken. Ben je op zoek naar een draadloze speaker? Dan kun je al snel overweldigd raken door het aanbod. Wil je bijvoorbeeld het aankomende EK volgen vanuit de tuin of ga je jouw huiskamer ombouwen tot thuisbioscoop? In dit artikel laten wij je zien waar je bij de aanschaf van een draadloze speaker op moet letten, zodat jij van de beste match kunt genieten.

Ga snel naar: Hoe groot moet de speaker zijn? | Hoe goed moet de geluidskwaliteit zijn? | Hoe lang moet de accu van de speaker meegaan? | Waar ga ik de speaker gebruiken? | Assortiment | Meer lezen

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Hoe groot moet de speaker zijn?
  2. Hoe goed moet de geluidskwaliteit zijn?
  3. Hoe lang moet de accu van de speaker meegaan?
  4. Waar ga ik de speaker gebruiken?

1. Hoe groot moet de speaker zijn?

Bluetooth speakers zijn er in verschillende maten. Zo heb je speakers die je gemakkelijk in je broekzak mee kunt nemen, andere hebben een afmeting van een boombox.

Als je vaak onderweg bent en dan achtergrondmuziek wilt hebben, is een kleine speaker ideaal. Deze past gemakkelijk in je broek- of jaszak en heeft meestal een zogenoemde karabijnhaak waardoor deze gemakkelijk aan je kleding is te hangen. Het volume zal echter niet heel hoog gezet kunnen worden en de geluidskwaliteit is niet optimaal. Waar je op moet letten wanneer je een formaat uitkiest, is welk effect de speaker heeft op het gewicht dat je meedraagt. Hierbij geldt wel dat hoe groter de speaker is, hoe beter geluid je hebt ten opzichte van een kleinere speaker.

Bluetooth Speaker Formaat

2. Hoe goed moet de geluidskwaliteit zijn?

De geluidskwaliteit van een speaker hangt af van verschillende factoren, onder andere het formaat van de speaker en het wattage van de speaker. Het wattage geeft een indicatie van het maximale volume van de speaker. Hoe hoger het wattage, hoe minder vervormingen in het geluid bij een hoog volume.

Een grotere speaker biedt namelijk meer plek voor grotere woofers en tweeters. De woofer is het onderdeel van de speaker dat de lage tonen weergeeft, waarbij de tweeter zorgt voor de hoge tonen. Hoe grotere deze twee onderdelen, des te beter deze tonen weergegeven worden. Dit resulteert in een heldere geluidsweergave.

3. Hoe lang moet de accu van de speaker meegaan?

De accuduur van een draadloze speaker is een ander belangrijk aspect als het gaat om de keuze voor een draadloze speaker. Als je de draadloze speaker binnenshuis gaat gebruiken, dan heb je waarschijnlijk stopcontacten genoeg om je speaker op te laden.

Maar ga je met je speaker heel de dag op pad, bijvoorbeeld naar het park of zwembad, dan kun je de speaker niet snel opladen en zul je een speaker nodig hebben die een lange accuduur heeft. Let er hierbij wel op dat de aangegeven accuduur en afspeeltijd bij een speaker gebaseerd zijn op gemiddeld gebruik op een half volume. De werkingstijd op één acculading kan dus korter zijn wanneer een hoger volume wordt gebruikt.

Bluetooth Speaker Accuduur

4. Waar ga ik de speaker gebruiken?

Ongeacht waar je jouw speaker mee naartoe neemt, moet deze natuurlijk tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat een klein beetje water of wat stof de werking van jouw speaker niet beïnvloeden. De bescherming van een speaker wordt uitgedrukt in een zogenaamde IPXX-waarde, waarbij IP staat voor International Protection Rating.

Bluetooth Speaker Locatie

De eerste X in de IP-codering geeft de beschermingsgraad tegen aanraking en binnendringende voorwerpen aan. Deze graad kan variëren van 0 tot en met 6. De tweede X geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan. Deze graad kan variëren van 0 tot en met 9. In onderstaande tabel zie je welke waarde welke bescherming biedt.

 

Bescherming tegen aanraking en binnendringen

Bescherming tegen vocht

 IPX

 IPXX

 IP0X Geen bescherming

 IPXGeen bescherming

 IP1X Grote voorwerpen

 IPXDrupdicht Type I 

 IP2X Middelgrote voorwerpen

 IPXDrupdicht Type II

 IP3X Kleine voorwerpen

 IPXSpatdicht

 IP4X Spitse voorwerpen

 IPXPlensdicht

 IP5X Stofbescherming

 IPXSproeidicht

 IP6X Stofvrij

 IPXWaterbestendig

 

 IPXDompeldicht

 

 IPXWaterdicht

 

 IPXVochtdicht

Bluetooth Speaker gebruik

Stel, je gaat naar het park toe en het gaat hard regenen, dan is een speaker met een IP-codering van IP56 goed beschermd. Ga je naar het zwembad, dan volstaat een speaker met een bescherming van een IP34-codering. Zolang je hem niet mee in het water neemt. Wanneer je een speaker gaat kopen, dan staat de IP-codering vaak in de handleiding onder de specificaties van het product.

Bekijk hier het assortiment Bluetooth Speakers


Meer lezen

Beamer

BEAM LIVE WAAR EN WANNEER JE WILT

Tijdens die belangrijke wedtrijd is de televisie geclaimed door je broertje die wil gamen met zijn vrienden. Met een draadloze beamer maakt het niet uit waar, wanneer of met wie je bent, je kan de wedstrijd volgen op groot scherm.

> Lees artikel

Televisie

JOUW MATCH MET DE PERFECTE TELEVISIE

De juiste televisie maakt een groot verschil bij de beleving van de wedstrijd. Welke resolutie, welke kijkafstand, QLED of OLED? Op deze en andere aspecten gaan we dieper in, zodat jij helemaal klaar bent voor het EK.

> Lees artikel