4K Video en 4K Photo - Leg het perfecte moment vast

Bijzondere momenten die u wilt onthouden, kunnen elk moment optreden en moeten met de best mogelijke resolutie worden vastgelegd. De 4K-technologie van Panasonic is nu voor iedereen beschikbaar.

U kunt video's opnemen in 4K (tot QFHD: 3840x2160 pixels, 25 fps, 100 Mbit/s). Ook kunt u met de functie 4K Photo heel gemakkelijk het perfecte beeld uit een 4K-video halen (30 frames/foto's per seconde) op de fotocamera en dit opslaan als een 8 megapixel foto. De functie 4K Photo kent drie verschillende modi waarmee u het perfecte moment kunt vastleggen met een hoge burst-snelheid van 30 frames of foto’s per seconde.

 

4K Burst

Dit is een functie die u op dezelfde manier kunt gebruiken als de burst opnamemodus voor foto's. De fotocamera blijft doorgaan met vastleggen van 8 megapixel-equivalente beelden met een ultrahoge burst-snelheid zolang u de sluiterknop ingedrukt houdt.

4K Burst S/S (Start/Stop)

Dit is de standaard 4K Photo-functie waarmee u een 4K video kunt vastleggen waar u later elk beeld uit kunt nemen als een 8 megapixel-equivalent beeld. U kunt ontspannen wachten tot het juiste moment daar is.

4K Pre-Burst

Het bijzondere van de ‘4K Pre-Burst’ modus is dat de camera een seconde voordat u de sluiterknop indrukt een 4K-videoreeks begint op te nemen. Hierdoor kunt u een onvoorspelbaar moment vastleggen dat veel sneller komt dan dat u kunt reageren. Dankzij deze modus krijgt u 60 extra foto’s om uit te kiezen.

Burst-beelden in 4K-resolutie (3840x2160 pixels) worden opgenomen met 30 frames per seconde, terwijl maximaal 49 delen van het scherm worden gedetecteerd om scherp te stellen op verschillende scherpstelpunten, van dichtbij tot veraf. Dit wordt mogelijk gemaakt door de extra snelle, zeer nauwkeurige DFD-technologie (Depth From Defocus) met automatische scherpstelling.  Dankzij deze technologie kunt u ook gebruikmaken van de Post Focus-functie. Hiermee kunt u eenvoudig scherpstellen op het doelonderwerp nadat u de foto heeft gemaakt. U geniet zo van volledig nieuwe fotografische beleving en creatieve vrijheid door een opname te maken en deze later op te slaan zoals u zelf wilt.

 

 

Selfie Panorama met Social Sharing

Maak een selfie met een verbluffende achtergrond, of pas al uw vrienden en familie op een groepsselfie! Met de Selfie Panorama functie is dit geen probleem. Deze functie vindt u terug op de Panasonic GX800. Kies de Panorama-stand, klap het scherm omhoog en de selfie-modus start automatisch. Het werkt hetzelfde als een 'normale' panorama, druk op de knop en beweeg naar links of rechts. Er wordt een serie foto's gemaakt en onderaan het scherm ziet u een preview. De foto's worden naadloos aan elkaar geplakt.
Via de gratis Panasonic Image app en WiFi connectiviteit stuurt u uw foto's direct van uw camera naar uw smartphone of tablet. Zo kunt u gemakkelijk en snel al uw foto's delen via social media.

6K Photo

Dankzij 6K Photo van de Panasonic GH5 legt u elk onmisbaar moment met de beste timing vast. Met deze feature maakt de camera 30 beelden per seconde met een resolutie van 18 megapixels. Elk beeld is afzonderlijk te bekijken waardoor u de beste foto eruit kunt kiezen. Rolling shutter wordt automatisch gecorrigeerd zodat u geen scheve lijnen in het beeld krijgt. Met 4K Photo kunt u wel 60 beelden per seconde vastleggen in 8 megapixel resolutie.

 

DFD AF (Depth From Defocus)

De Depth From Defocus (DFD) autofocus technologie berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherpteniveaus te evalueren. Ook de vorm, afmetingen en zelfs de snelheid van het onderwerp worden geanalyseerd. brandpuntsafstand groter wordt. DFD-technologie bereikt binnen 0,07 sec een hogesnelheids- autofocus. De voordelen van de verbetering worden groter naarmate de brandpuntsafstand groter wordt. Dus u hoeft die vluchtige sluiterkansen niet meer te missen. DFD-technologie verbetert de tracking-prestatie t.a.v. het onderwerp. Het maakt burst-opnamen mogelijk bij ongeveer 7 fps, voor een accurate scherpstelling van een snel-bewegend onderwerp. 

Bekijk ook onze andere reviews van Panasonic camera's: