Alles over emotie in je beelden

Een emotie is een beleving of gevoel zoals vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen. Emoties kunnen ook spontaan optreden. Weet je het moment goed te vangen? Dan maakt zo’n beeld ook bij de kijker een bepaald gevoel of emotie los. Het moment én de manier waarop een beeld gemaakt wordt is dus van grote waarde. Op deze inspiratie-pagina’s gaan wij er dieper op in en helpen wij jullie op weg met tips en tricks, interessante interviews en geschikte gear. Vergeet ook niet mee te doen met onze maandelijkse fotowedstrijd!

Van februari tot en met april zullen wij steeds verder toespitsen op het onderwerp emotie. Deze inspiratie-pagina wordt regelmatig aangevuld met gloednieuwe content. In februari stond journalistieke fotografie in de spotlights. In maart zal trouwfotografie centraal staan, want ook daar speelt emotie een belangrijke rol.


Bekijk hier alle artikelen:

Emotie interview met Muhammed Muheisen

Interview met Muhammed Muheisen

12-03-2020

Muhammed is een wereldberoemde prijswinnende documentairefotograaf, die al meer dan een decennia de wereld afreist om conflictgebieden en vluchtelingen vast te leggen. Naast fotograaf is hij Canon ambassadeur en oprichter van de non-profit organisatie Everyday Refugees Foundation. In dit indrukwekkende interview verteld hij over zijn werk, over emotie in journalistieke beelden en zijn non-profit organisatie.

Lees meer

 

emotie trouwalbums van profotonet

Trouwalbums van Profotonet

04-03-2020

Trouwfoto’s, een van de mooiste foto’s die je kunt maken. Voor het bruidspaar is het een van de mooiste dagen van hun leven en jij mag dat vastleggen. Spannend, maar vooral heel bijzonder dat je een bijdrage mag leveren aan deze fantastische dag. Deze foto's willen ze achteraf natuurlijk bewaren in een prachtig album.

Lees meer

 

emotie trouwfotografie tips

Trouwfotografie tips

02-03-2020

Een bruiloft zit vol emotie, zowel voor het bruidspaar als voor de gasten. Het is dus aan de trouwfotograaf om deze emotie goed vast te leggen, zodat men na afloop een mooie documentatie heeft van deze speciale dag. Hoe maak je nou een mooie trouwfoto? In dit artikel zullen we de belangrijkste tips en tricks geven waarmee jij prachtige trouwfoto's kan gaan maken. Ga goed voorbereid op pad voor je eerste wedding-shoot.

Lees meer

 

Emotie in journalistieke fotografie

Journalistieke fotografie en emotie

01-02-2020

Om te begrijpen hoe je emotie vastlegt in journalistieke foto's is het van belang om te weten wat journalistieke fotografie nou precies is. We leggen hier de basis van deze bijzondere soort fotografie voor je uit én vertellen je hoe je emotie hierin verwerkt. Dit doen we aan de hand van een aantal indrukwekkende voorbeelden, die ons, maar hopelijk ook jou inspireren om na het lezen van dit artikel je camera te pakken en op pad te gaan.

Lees meer

Terug naar boven