Alles over emotie in je beelden

Een emotie is een beleving of gevoel zoals vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen. Emoties kunnen ook spontaan optreden. Weet je het moment goed te vangen? Dan maakt zo’n beeld ook bij de kijker een bepaald gevoel of emotie los. Het moment én de manier waarop een beeld gemaakt wordt is dus van grote waarde. Op deze inspiratie-pagina’s gaan wij er dieper op in en helpen wij jullie op weg met tips en tricks, interessante interviews en geschikte gear. Vergeet ook niet mee te doen met onze maandelijkse fotowedstrijd!

Van februari tot en met april zullen wij steeds verder toespitsen op het onderwerp emotie. Deze inspiratie-pagina wordt regelmatig aangevuld met gloednieuwe content. In februari trappen we af met journalistieke fotografie, een vorm van fotografie waarin emotie een belangrijkte rol speelt.


Bekijk hier alle artikelen:

Emotie in journalistieke fotografie

Journalistieke fotografie en emotie

01-02-2020

Om te begrijpen hoe je emotie vastlegt in journalistieke foto's is het van belang om te weten wat journalistieke fotografie nou precies is. We leggen hier de basis van deze bijzondere soort fotografie voor je uit én vertellen je hoe je emotie hierin verwerkt. Dit doen we aan de hand van een aantal indrukwekkende voorbeelden, die ons, maar hopelijk ook jou inspireren om na het lezen van dit artikel je camera te pakken en op pad te gaan.

Lees meer

 

Emotie fotowedstrijd thema liefde

Fotowedstrijd 'Liefde'

01-02-2020

Bij Kamera Express organiseren we iedere maand weer een nieuwe fotowedstrijd waarmee jullie mooie prijzen kunnen winnen. De fotowedstrijd van februari staat helemaal in het teken van de liefde. Stuur hier jouw mooiste foto in het thema 'Liefde' naar ons in en maak kans op een Sigma Art 24-70mm f/2.8 objectief! Je kunt je foto inzenden tot en met 29 februari 2020. De winnaar wordt in de eerste week van maart bekend gemaakt. 

Lees meer

 

Terug naar boven