Inspiratie thema’s

Vol tips, tricks, musthaves en interviews

Op zoek naar een dosis inspiratie? Op deze pagina vind je talloze thema’s op gebied van foto, video en bewerken. Kies jouw favoriete onderwerp en ontdek alle blogs vol tips, tricks, musthaves en niet te vergeten ervaringen van professionele beeldmakers.

Veel lees-, fotografeer- en filmplezier!

Thema’s: Sport & actie | PortretVloggenAnaloogDierenStudioOnderwaterDronesReizenEventsMacro | ModellenSmartphone LandschapArchitectuur VideoNabewerkenHerfst | Feest | Winter | Lente | ZomerFood

Drones

Bekijk de wereld vanuit een heel ander perspectief met een drone. En maak unieke beelden die je niet snel met eigen ogen ziet.

> Bekijk het thema

Actiefotografie

Een spectaculaire finish of het belangrijkste doelpunt. Ga mee naar de zijlijn en ontdek hoe je zo'n beslissend moment vastlegt.

> Bekijk het thema

Portretfotografie

Bij een geslaagd portret spat de ziel van je model van de foto af. Kom er achter hoe je een foto met model tot leven brengt.

> Bekijk het thema

Vloggen

Je hebt vele manieren van vloggen. Wat past het beste bij jou? Ontdek de kleurrijke en veelzijdige weergave van het vlogbestaan.

> Bekijk het thema

ONLINE MASTERCLASSES

Nieuw in de Kamera Express Academy zijn de online masterclasses. Dit zijn online cursussen die nét een stapje verder gaan dan onze basiscursussen. Zo werken we samen met professionele fotografen, waaronder gastjuryleden uit het tv-programma Het Perfecte Plaatje, die jou meenemen in hun workflow en alles stap voor stap aan je uitleggen. Van het voorbereiden van een fotoshoot, de fotoshoot zelf tot en met de nabewerking achteraf. En dit alles is gefilmd op prachtige locaties. Stap ook in de wereld van een topfotograaf en volg een online masterclass.

Bekijk de masterclasses


Dierenfotografie

Laat je verbazen over de schoonheid en emotie van dieren. Lukt het jou om een indringende blik te vangen met je camera?

> Bekijk het thema

Studiofotografie

Lichten, achtergronden, modellen, styling, muziek en tethered shooten... Ga mee de studio in en ontdek alles over studiofotografie.

> Bekijk het thema

Onderwaterfotografie

De onderwaterwereld is een indrukwekkende plek vol pracht en praal. Maar hoe maak je zo'n spetterende onderwaterfoto?

> Bekijk het thema

Analoge Fotografie

Waan je terug in de tijd van analoge fotografie. En probeer eens, voor de afwisseling, met film te schieten en te ontwikkelen.

> Bekijk het thema

Reisfotografie

Op reis wil je ontdekken, proeven en ervaren. En bovenal vastleggen. Zodat je je mooiste reismomenten kunt herbeleven en delen.

> Bekijk het thema

Eventfotografie

Bij festivals en concerten draait alles om de beleving. Ontdek hoe je deze momenten op een knallende manier fotografeert.

> Bekijk het thema

macrofotografie

Macrofotografie

Macrofotografie maakt kleine dingen groot. Maar hoe leg je een insect scherp vast? Welke lens en instellingen heb je nodig?

> Bekijk het thema

Modellen

Het fotograferen van een model is een leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Hoe pak je het op de juiste manier aan?

> Bekijk het thema

Smartphone fotografie

Je smartphone heb je altijd bij je. Fotograferen hiermee is een mooi begin om te groeien en jezelf uit te dagen als beeldmaker.

> Bekijk het thema

Landschapsfotografie

Hoe maak je een uitmuntende landschapsfoto? Ga mee op pad en zie hoe je landschappen het beste kan fotograferen.

> Bekijk het thema

Architectuurfotografie

De stad staat vol een buitengewone gebouwen. Alleen hoe breng je ze prachtig in beeld, zonder dat ze kolossaal overkomen.

> Bekijk het thema

Filmen met een DSLR

Met een video komen je herinneringen pas echt tot leven. Daarom wil je ze zo goed en mooi mogelijk vastleggen, maar ‘Hoe?’.

> Bekijk het thema

Nabewerken

Een foto beter belichten, een scheve horizon rechtzetten of de focus verleggen. Door te bewerken kan je nog meer uit je foto’s halen.

> Bekijk het thema

Herfst

Gekleurde bladeren, ochtendmist, stormen langs de kust en geweldige zandverstuivingen. De Herfst biedt ongekend veel fotomomenten.

> Bekijk het thema

Feest

December, de feestelijkste maand. Knus binnen zitten met kaarsen en kerstverlichting. Hoe leg al die gezelligheid met weinig licht vast?

> Bekijk het thema

Winter

Bewolkt of zonnig. Regen of sneeuw. Mistig of ijzig. Niets is veranderlijker dan de winter. Dat vraagt om een variërende aanpak.

> Bekijk het thema

Lente

De natuur komt weer tot leven. De bloemen staan in bloei en je ziet overal jonge dieren en insecten. Tijd je om camera te pakken.

> Bekijk het thema

Zomer

Warm weer en een felle zon… Een echte uitdaging tijdens het fotograferen. Ontdek hoe je het best te werk kan gaan in de zomer.

> Bekijk het thema

Autofocus

Hier vind je hier updates, tips bij de opdrachten, alles over de apparatuur die fotografen gebruiken voor de Autofocus.

> Bekijk het thema

Nacht

Fotografie in de nacht is een unieke manier van fotograferen. Wij geven je graag wat tips en inspiratie om meteen te beginnen!

> Bekijk het thema

Food

Wie wil dat nu niet onder de knie krijgen?! Je zal vanaf moment één anders naar je maaltijden kijken. Tijd je om camera te pakken.

> Bekijk het thema