banner beweging wandelen

5 tips voor het vastleggen van jouw allermooiste wandeling

Hou jij ervan om de natuur op te zoeken en onbekende bos- of bergpaden te verkennen? Dan wil je al die mooie uitzichten natuurlijk graag delen, of er na je wandeling nog op terugblikken en van genieten. Natuurlijk wil je niet onvoorbereid op pad gaan, dus hebben we wat handigheidjes voor je, die niet mogen ontbreken wanneer je eropuit trekt.

Actioncams | Bescherming | Verrekijkers | Statieven | Wildernis

Actioncams

Actioncams staan bekend om hun compacte formaat en hun veelzijdigheid. Daarnaast is het erg makkelijk om dit type camera te monteren op statieven, op je hoofd of op je helm. Ook is het mogelijk om de actioncam op je borst te bevestigen. Op die manier kun jij je hike thuis vanaf de bank nog een keer beleven. Bovendien maak je met de meeste actioncams zowel foto’s als video’s en bepaal jij dus precies welk deel van je wandeling of uitzicht je vastlegt. Ook wat betreft beeldkwaliteit valt er heel wat te kiezen. Ga je voor Full HD of voor 4K Ultra HD?

Je bekijkt onze action cams zoals bijvoorbeeld de GoPro HERO10 op deze pagina.

actioncam

Bescherming

Of je nu gaat voor een wandeling over de heide in Nederland, of voor een meerdaagse tocht door de bergen in Oostenrijk. Jij wil dat je gear goed beschermd is. Een goede wandel camera rugzak is daarvoor onmisbaar. Die zorgt ervoor dat je spullen droog blijven en beschermd zijn tegen vallen en stoten. Bekijk hier ons aanbod rugzakken en bescherm jouw camera tijdens het wandelen en klimmen. Op zoek naar bescherming voor zowel jezelf als je gear? Denk dan eens na over een goede regenhoes voor je camera of een paar handschoenen waardoor je de grip op je camera niet verliest tijdens het fotograferen in een vochtige omgeving.

bescherming

Verrekijkers

Veel wandelaars trekken er niet alleen op uit vanwege de frisse lucht en mooie vergezichten. Ook vogelspotters, vliegtuigspotters of bergsporters zoeken graag de buitenlucht op. Een verrekijker biedt daarbij de uitkomst om te observeren en lange afstanden te overbruggen. De keuze voor een verrekijker is vaak persoonlijk en hangt af van het gewicht, de vergrotingsfactor en het onderwerp wat je door de verrekijker wil bekijken. Benieuwd welke verrekijker het best bij jou past? Je bekijkt ze hier.

Statieven

Een statief is ontzettend handig om bewogen of onscherpe foto’s te voorkomen. Statieven zijn er in allerlei soorten en maten. Veel wandelaars geven de voorkeur aan een klein en lichtgewicht statief, zoals een gorillapod. Dit is een klein en buigzaam statiefje met drie poten die vanuit verschillende hoogtes aan verschillende objecten kunnen worden vastgeklemd. Wandel je dus voorbij een prachtig uitzicht en wil je je camera stabiliseren? Dan is een gorillapod een goede keuze. Benieuwd naar onze andere statieven? Die bekijk je hier.

bescherming

Echt de wildernis in?

Natuurfotografie heb je in allerlei gradaties. Waar de een een rondje door het park wandelt met een lichtgewicht compact camera, trekt de ander er dagenlang met een camouflagetent op uit om de perfecte foto of video van die ene speciale vogel of dat statige hert te maken. Ben je van plan meerdere dagen op pad te gaan? Denk dan ook eens aan een opvouwbare stoel, powerbank of thermokleding, afhankelijk van de gebieden die je gaat verkennen. Toffe video’s maken met je actioncam van alle wilde dieren rondom je camouflagetent? Bekijk dan onze outdoor producten.

Meer lezen

belichting

BELICHTINGS-   DRIEHOEK

Houd de belichtingsdriehoek in de gaten, en je hebt altijd een goed belichte foto.

> Lees artikel

Lichtstralen fotograferen

LICHTSTRALEN FOTOGRAFEREN

Lichtbundels kunnen een magisch effect en prachtige sfeerbeelden opleveren.

> Lees artikel

fotograferen met tegenlicht

FOTOGRAFEREN MET TEGENLICHT

Fotograferen met tegenlicht kan moeilijk zijn, maar niet met deze tips.

> Lees artikel

wintersport

FOTOGRAFEREN OP WINTERSPORT

Met deze tips wordt jouw wintersport onvergetelijk dankzij schitterende foto's.

> Lees artikel

< Terug naar actie & sport