Tips voor een romantisch valentijnsportret

8 tips voor een romantisch valentijnsportret

Ga voor Valentijn aan de slag met deze acht creatieve portretideeën

Het is op 14 februari weer Valentijnsdag! Dit is natuurlijk het perfecte moment om aan de slag te gaan met portretfotografie. Maak eens een portret van of met je geliefde, van jezelf of van dierbaren. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij hebben acht creatieve en romantische portretideeën verzameld om je te inspireren.

Valentijn

1

Maak een foto van jou en je partner

Laten we maar gelijk de open deur intrappen. Voor Valentijnsdag kun je een romantisch portret maken van jou en je geliefde. Je kunt ervoor kiezen om buiten op pad te gaan met je camera, statief en natuurlijk je liefje. Hier kun je bijvoorbeeld in hoog gras gaan zitten. Je kunt een statisch portret maken, maar je kunt eventueel ook ervoor kiezen om te filmen. Je kunt dan later, als je de beelden terugkijkt, een screenshot maken van een spontaan moment. Natuurlijk zal dit beeld niet dezelfde kwaliteit hebben als een foto, maar dat kan ook sfeer toevoegen aan het beeld.

Valentijn

2

Schiet een romantisch zelfportret

Je kunt ook een portret van jezelf maken. Door je camera op een statief te zetten en te werken met een afstandsbediening, heb je binnen een mum van tijd een zelfportret geschoten. Maak bijvoorbeeld een portret met rozen, die mag je immers ook voor jezelf kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een vintagesfeer te geven aan je portret. Door een beige panty over je lens te spannen, krijgen je zelfportretten een romantische en vintage look and feel. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om weg te geven.

Valentijn

3

Zet je gezin op de foto

Valentijnsdag draait om je geliefden, zoals je partner, maar misschien heb je ook kinderen of huisdieren waarvan je veel houdt en die ook in het zonnetje gezet mogen worden. Maak daarom eens een gezinsportret. Kies leuke accessoires, zoals ballonnen of bellenblaas én trek allemaal iets aan met een rode of roze kleur. Wedden dat het een portret wordt om aan de muur te hangen?

Valentijn

4

Verras je partner

Goed, wij zijn de eersten die toegeven dat dit niet in iedereens straatje ligt, maar je kunt je partner verrassen met een boudoirfoto van jezelf. Boudoirfotografie heeft een verleidelijke en zwoele sfeer. Tijdens het schieten van foto’s draagt het model weinig kleding, bijvoorbeeld lingerie of een boxershort. Het resultaat is een prikkelende, verleidelijke en vaak mysterieuze foto. Ideaal als valentijnscadeau voor je lover.

Valentijn

5

Teken hartjes met licht

We gaven een vergelijkbare tip al in onze blog met creatieve portretideeën, dus wellicht heb je er al mee geoefend. Je kunt namelijk mooie situaties creëren door te schrijven met licht. Met een sterretje of een tubelight kun je hartjes tekenen op de portretfoto van jezelf of van je geliefde. Door je camera in te stellen met een lange sluitertijd en een lage ISO-waarde kun je het hartje (of meerdere hartjes) het beste vastleggen. Lukt het niet met tekenen met licht? Kies dan eens voor sterretjes in de vorm van hartjes.

Valentijn

6

Gebruik bloemen

Bloemen zijn natuurlijk een cliché valentijnscadeau, maar je kunt ze goed verwerken in je foto’s. Je kunt er bijvoorbeeld in gaan liggen, als een soort bloemenkrans. Maar je kunt er ook voor kiezen om het wat sexyer te maken door een boudoirfoto te maken en de bloemen goed te positioneren. Ook kun je ervoor kiezen om een portretfoto te maken alsof je aan de bloemen ruikt of verwerk ze eens in je baard. Je kunt er goed mee experimenteren!

Valentijn

7

Maak een scene na uit een romcom

Valentijnsdag is natuurlijk een fantastisch excuus om je favoriete romcom voor de zoveelste keer te kijken. Je kunt ervoor kiezen om een klassiek beeld van deze films na te maken met je partner. Zo kun je een prachtig portret maken bij een blauwe deur, zoals in Notting Hill. Als je een stropdas en hoge laarzen bij de hand hebt, kun je de poster van Pretty Woman namaken. En als het regent, kun je natuurlijk de klassieke scène van The Notebook namaken. Kun je niet kiezen? Ga dan voor Dirty Dancing. Van deze film kun je verschillende scènes namaken en vastleggen. Kies je bijvoorbeeld de oefenscène in het water? Of tóch de plot van de film? Je zult hoe dan ook de tijd van je leven hebben bij het naspelen van deze scènes!

Valentijn

8

Bewerk je foto’s

Als je een prachtig portret hebt geschoten, kun je ervoor kiezen om los te gaan met de nabewerking. Je kunt bijvoorbeeld allemaal hartjes verwerken in de foto. Als je bellenblaas hebt gebruikt op de foto’s, kun je de bellen in hartjes editen. Je kunt er ook voor kiezen om over de hele foto hartjes te verstoppen. Laat je creativiteit de vrije loop en edit erop los! Je kunt nog verrast worden door het resultaat.

 

Als je een mooie foto hebt geschoten, kun je je dierbare ermee verrassen. Zo kun je bij Profotonet schitterende wanddecoratie laten maken met wel 20 procent korting! Wil je je geliefde liever een ander cadeau vinden? Dan hebben we hier ook verschillende cadeau-ideeën voor je verzameld.

Deel jouw resultaat

Heb jij ook een prachtig portret geschoten? Deel jouw foto dan met ons voor een feature op ons Instagram-account. Gebruik de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ons ook niet te volgen voor de nodige inspiratie.