Kamera Express Academy

Kamera Express wil mensen helpen bij de ontwikkeling van hun fotografie, zodat ze uiteindelijk betere foto’s gaan maken. De online Kamera Express Academy sluit daar perfect op aan! Op dit online platform worden allerlei videocursussen aangeboden. Het doel van de Kamera Express Academy is op een inspirerende manier een solide basis creëren voor iedereen die meer wil leren over fotografie. Hands-on is daarbij het kernwoord. Na het kijken van de video’s kunt u direct aan de slag met wat u geleerd heeft. Niet alleen ideaal voor beginners, maar ook voor mensen die hun kennis een boost willen geven of toe zijn aan een opfriscursus.

Direct naar de Kamera Express Academy!

 

De voordelen van de Kamera Express Academy

Hoge kwaliteit video's 

Leer aan de hand van hoge kwaliteit video's waarin theorie en praktijk samengebracht worden en elkaar op die manier bovendien versterken.

Duidelijke voorbeelden

Onze video's zijn voorzien van duidelijke voor en na beelden. Op deze manier weet u precies welke resultaten u kunt verwachten tijdens het fotograferen.

Rustig tempo

Volg de cursus op uw eigen tempo! Alle delen kunnen los bekeken worden. Daarnaast kunt u alle video's kijken op uw PC, smartphone of tablet.

Onze basiscursussen

Basiscursus Fotografie

Heeft u recent uw eerste systeem-, spiegelreflex of high-end camera gekregen of gekocht? Een flinke stap van een smartphone of oude compactcamera en een stap die vaak wordt gezet als u meer wilt leren over fotografie. Zoveel te leren, maar waar te beginnen? Na deze cursus kent de camera geen geheimen meer voor u en kunt u direct aan de slag om professioneel ogende foto's te maken! Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Studiofotografie

Wilt u op een praktische manier aan de slag met studiofotografie? In deze basiscursus leert u aan de hand van vele praktijkvoorbeelden de ins en outs van studiofotografie. Er wordt aandacht besteed aan manieren van belichten, het meten van licht, lichtvormers, achtergrondsystemen en creatieve lichtopstellingen. Alles wat u moet weten om aan de slag te gaan met uw nieuwe apparatuur! Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Macrofotografie

Heeft u altijd al meer willen leren over macrofotografie en wilt u dit op een praktische manier aanpakken? In de basiscursus macrofotografie helpen we u op weg als u wilt starten met macrofotografie. Er wordt aandacht besteed aan apparatuur en accessoires die geschikt zijn voor macrofotografie en hoe u te werk gaat. Ook wordt er dieper ingegaan op een belangrijke stap: nabewerking. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Videografie

Of u nu start met video of juist wil verdiepen in videografie: In deze cursus leert u aan de hand van vele praktijkvoorbeelden meer over videografie. Er wordt o.a. aandacht besteed aan camera-apparatuur, framerate resolutie, het belang van goede audio en kadering. Ook worden er handige tips gedeeld en gaan we dieper in op wat u later met uw beelden kunt in de montage. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Landschap

In deze cursus leert u meer over het maken van een goede landschapsfoto. Er wordt o.a. aandacht besteed aan wat landschapsfotografie nu precies is, de voorbereidingen die u moet treffen en welke apparatuur u kunt gebruiken. Daarnaast gaan we op pad met twee professionele landschapsfotografen. Zij geven hun visie op landschapsfotografie en delen handige tips en tricks. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Nabewerking

In deze cursus leert u de basis van fotobewerking met het programma Lightroom. U ziet hoe u uw foto's makkelijk en overzichtelijk kunt ordenen, hoe u ze vervolgens kunt bewerken en deze vervolgens kunt exporteren naar de plek die uw kiest. U kijkt mee met professionele fotografen die met Lightroom werken en tenslotte staan we stil bij de benodigde hardware en handige accessoires. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Werken met een model

In deze cursus leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden meer over het maken van een goede modelfoto. Er wordt o.a. aandacht besteed aan onderwerpen als wat modelfotografie is, de voorbereidingen die u moet treffen als u op pad gaat en de communicatie met een model. Daarnaast zijn er meerdere praktijkafleveringen waarbij we op pad gaan met professionele fotografen. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Sport- en actiefotografie

In deze basiscursus krijgt u een kijkje achter de schermen bij professionele fotografen. Ze geven praktijkvoorbeelden over hun specifieke tak van fotografie. Hoe leg je snelheid vast? Hoe zorg je dat je klaar staat voor dat ene moment? Al deze vragen worden beantwoord in deze cursus! Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Eventfotografie

In deze basiscursus krijg je praktische tips en beelden vanaf de werkvloer. Ons videoteam filmde in de arena van Ahoy Rotterdam en ging op pad met vier eventfotografen.. Ze geven praktijkvoorbeelden over hun specifieke tak van fotografie. Hoe leg je het licht vast? Hoe zorg je dat je klaar staat voor dat ene moment? Al deze vragen worden beantwoord in deze cursus!Bekijk hier de trailer.

 

Een gratis foto- of videocursus bij geselecteerde producten

Wilt u uw eerste camera gaan aanschaffen? Of gaat u eindelijk die mooie flitser of macrolens kopen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Tijdelijk ontvangt u bij Kamera Express namelijk geheel gratis één van onze online fotografiecursussen cadeau bij geselecteerde producten. Hierdoor heeft u alle tips bij de hand om direct met uw apparatuur aan de slag te gaan.Op de productpagina vindt u of het product in aanmerkering komt voor een gratis cursus.

Zo werkt het:

  • Koop één van de geselecteerde producten in onze webshop of in één van onze winkels.
  • Koopt u online? Dan verschijnt de voucher voor één van de basiscursussen automatisch in uw winkelwagen. U krijgt de voucher met uw bestelling meegezonden en kunt de code thuis verzilveren.
  • Koopt u in één van onze winkels? Dan krijgt u de papieren voucher direct mee naar huis. De code die op de voucher staat kunt u thuis verzilveren om direct met uw cursus aan de slag te gaan.
  • Op de desbetreffende voucher staat een activatie URL/link. Op deze pagina moet u uw gegevens en de activatiecode invullen
  • Indien u al eerder een cursus geactiveerd heeft en al een account heeft in onze academy, worden de volgende curussen die u activeerd in hetzelfde account geplaatst. Voor nieuwe curssussen krijgt u daarom geen aparte inloggegevens.

Let op: deze actie is geldig t/m 31 december 2019. U ontvangt bij uw bestelling een code die u in onze Academy kunt verzilveren. Alle cursussen in de Kamera Express Academy worden online gegeven.