Camera onderhoud

Met deze 5 tips heb je zo lang mogelijk plezier van je camera

Het is natuurlijk nooit leuk als de door jouw aangeschafte camera kapot gaat. Gelukkig bieden wij op alle nieuwe camera’s en lenzen standaard twee jaar garantie en hebben wij een uitgebreide reparatieservice. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je apparatuur. Wij hebben 5 simpele tips voor je op een rijtje gezet.

Onderhoud camera

Tip 1: geef je camera een (kleine) onderhoudsbeurt

Camera’s zijn niet heel veeleisend als het om onderhoud gaat, maar af en toe wat extra aandacht kan geen kwaad. Je zal merken dat de levensduur van je camera en kwaliteit van je foto’s zeker vooruitgaan. Je kan je camera wegbrengen voor een grote APKamera, maar klein onderhoud, zoals je cameralens schoonmaken, kun je ook zelf doen. Lees onze tips voor het schoonmaken en haal de essentials in huis. Liever je lens laten reinigen door onze getrainde cleaners? Kom langs in één van onze winkels en maak gebruik van onze sensor-cleaning service.

Tip 2: houd je cameratas schoon

Je schoongemaakte camera opbergen in een vuile tas is natuurlijk zonde van alle moeite. Daarom is het handig om regelmatig de binnenkant van je cameratas of camerahoes schoon te maken. Dit kun je met een stofzuiger en vochtige doekje doen. Ben je naar het strand geweest? Schud dan meteen het zand uit je tas.

Tip 3: gebruik een camerariem

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar gebruik áltijd een schouderriem of nekriem. Wanneer je je camera laat vallen, is de kans namelijk heel groot dat de interne systemen beschadigen of de cameralens kapotgaat, dat is natuurlijk zonde. Er zijn schouder-, nek- en polsriemen beschikbaar, maar er bestaan ook cameraclips: deze houden je camera op de juiste plek, terwijl je beide handen vrij hebt. Ideaal voor tijdens het wandelen of klimmen!

Tip van onze experts: Peak Design heeft innovatieve en duurzame draagoplossingen.

Tip 4: gebruik een lensfilter

Een krasje op je lens is zo gemaakt, bijvoorbeeld met een zandkorrel. Dit kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van je foto’s en is ook nog eens een flinke kostenpost. Een protector filter heeft een vrij lage aanschafwaarde en biedt een beschermlaag tegen water, vuil, krassen en stoten. Ideaal!

Tip 5: bewaar je apparatuur op een droge plek

Gebruik je je camera een tijdje niet? Bewaar die dan op een droge plek om roest en schimmel te voorkomen. Je kunt speciale vochtabsorberende silica gel korrels in je tas stoppen om je apparatuur te beschermen. Haal daarnaast de batterij uit je camera, deze kan gaan lekken wat kan leiden tot hoge schoonmaakkosten of, in het ergste geval, een defecte camera.

Accessoires

Heb je nog apparatuur in de kast liggen die je niet meer gebruikt? Zowel defecte als werkende apparatuur kun je bij ons inleveren voor een tweede leven:

Inleveren

Oude apparatuur inleveren

Snel en verantwoord van je oude apparatuur afkomen? Camera’s bevatten onderdelen die gerecycled kunnen worden, lever daarom je ook je kapotte apparatuur bij ons in.

Lever je oude apparatuur in

Inruilen

Oude apparatuur inruilen

Ben je uitgekeken op je apparatuur en is het tijd voor iets nieuws? Ruil je oude gear dan in! Naast de inruilwaarde die je ervoor ontvangt, kun je vaak ook gebruik maken van lopende acties en kortingen.

Ruil je oude apparatuur in