Sony Animal Eye Autofocus

Animal Eye Auto Focus van Sony

Altijd zeker van scherpe ogen bij dieren

Sony heeft de feature die je als beeldmaker de mogelijkheid geeft om op de ogen van je huisdieren scherp te stellen, maar daar stopt het niet! Je kunt namelijk ook bij wildlife dieren scherpstellen op de ogen. Ideaal wanneer je een groot dierenliefhebber bent. De portretten die je zal maken zullen nooit meer hetzelfde zijn met deze feature.

Tijd om je iets meer te vertellen over de voordelen, hoe het in zijn werk gaat en natuurlijk onze mening.

Snel naar: Hoe werkt het? | Voordelen | Beschikbaarheid | Resultaten | Innovatie Award

Hoe werkt het?

Aan de slag! Maar dan vliegen de eerste vraagtekens je om de oren, want hoe gaat deze feature in zijn werk? Hoe krijg ik de nieuwste versie op mijn camera? We gaan je kort en krachtig op weg helpen zodat jij vanaf nu altijd prachtige foto’s maakt van alle dieren. De software is beschikbaar door middel van een software update en diverse modellen beschikken standaard over deze feature.

Je kunt in het menu een speciale instelling vinden voor onderwerpherkenning voor dieren. Je selecteert in het menu ‘Face/Eye AF settings’ hier kies je de mogelijkheid voor dier. Nu is de oogherkenning voor dieren direct geactiveerd zodra je de sluiterknop half indrukt. Als je dit doet, zal er direct een groen vakje rondom het oog van het dier verschijnen en click!

Voordelen van Animal Eye Auto Focus

Je legt de dieren altijd scherp vast, zelfs wanneer ze voorbij rennen of toch op het laatste moment opspringen.

Wanneer je deze functie gebruikt op een Alpha camera, kun je dieren vastleggen vanuit een ander perspectief.

De feature is zelfs toepasbaar wanneer je in een omgeving fotografeert waarbij andere onderwerpen op de foto staan of zelfs deels voor het onderwerp staan. Denk aan een raamkozijn, planten of speeltjes.

De feature om stil te kunnen fotograferen werkt goed samen met de Animal eye AF. Zo kun je dus ook de onverwachtse momenten vastleggen.

Zelfs met onvoorspelbare puppies kun je scherpe beelden afleveren, dankzij het brede autofocusbereik in combinatie met de feature.

Tip!

Wil jij zelf ook leuke dierenfoto’s maken? Lees dan zeker het interview met Sony-ambassadeur Chris Schmid over dierenfotografie! Bekijk ook de video van het videoteam hiernaast waarin alle dieren van de kinderboerderij vastgelegd worden. De Animal Eye Auto Focus werkt echt supergoed!

Camera's met de mogelijkheid tot Animal Eye Auto Focus

Inmiddels is een groot deel van de camera’s van Sony bekend met deze feature. Speciaal voor jou maken we het nog net wat makkelijker en zetten we het op een rijtje.

Sony A7 IV

Sony ZV-E10

Sony Alpha 1

Sony A7C

Sony A7S III

Sony A9 II

Sony A6600

Sony A6100

Sony A9

Sony A7R IV A

Sony A7R III A

Sony A7 III

Sony A6400

Sony RX100 VII

Sony RX10 IV

Resultaten van de Animal Eye Auto Focus

Om je meer een beeld te geven, hebben we beelden voor je op rij gezet waarbij de animal eye auto focus is toegepast. Of de dieren die je wilt vastleggen bewegen of braaf stil liggen, het maakt niet uit. Daarnaast heb je alle vrijheid om jouw favoriete dieren te kiezen. Want of je nu graag je huisdier fotografeert of liever wilde dieren, de feature is toepasbaar op alle dieren die je maar bedenkt.  

Innovatie award

Animal Eye Auto Focus van Sony heeft de EISA Foto-Innovatie 2019-2020 gewonnen! Sony wordt zeer gewaardeerd door zowel hobbyisten als professionals. De verbeterde Real-time Eye AF en Real-time Animal Eye AF stellen precies scherp op de ogen van een persoon of een dier. Fotografen kunnen zelfs het favoriete oog van het object (linker of rechter) als focuspunt kiezen. De AI-gestuurde technologie biedt een accurate en betrouwbare tracking voor bewegende objecten. Dankzij de continue autofocus-functie blijft de Real-time Eye AF scherpstellen op een bewegend object, zelfs wanneer een deel van het gezicht tijdelijk verduisterd is of men wegkijkt van het toestel. Deze technologie werd ook voor het eerst toegepast in een smartphone op de Xperia 1 van Sony.

Sony Features Terug naar Sony