Animal Eye Auto Focus van Sony

Sony heeft de feature van de Eye Auto Focus uitgebreid, waardoor deze niet alleen van toepassing is op mensen, maar ook op dieren! De software is mogelijk met de Sony A7(R) mark IIISony A9 en is voor het eerst toegepast op de Xperia 1. De software is beschikbaar door de software update uit te voeren.

Hoe werkt het?|Snelheid|Wij hebben het getest!|Innovatie award
 

Het voordeel van deze functie is dat ook wanneer een dier beweegt, zoals rennen, het nog steeds mogelijk is om scherp te stellen op het dier zelf. Het dier blijft, ondanks beweging, scherp en in focus. Pas dit toe op je eigen huisdieren of bijvoorbeeld op vakantie tijdens een safari. Je huisdier niet afschrikken? Geen zorgen, de functie werkt ook wanneer je het geluid van de sluiterknop uitschakeld. 

Hoe werkt het?

  • Selecteer in het menu bij [Face/Eye AF Settings] en kies hier uit "Human" of "Animal"
  • Druk, net zoals bij het scherpstellen, half de sluiterknop in.
  • Er ontstaat een groen vierkantje om het oog van het dier.

Snelheid

De Animal Eye AF kan momenteel de beweging van dieren vastleggen, maar zal in de toekomst verbeterd worden met continu opname, snel rennende dieren zoals een Cheetah of vliegende vogels. 

Wij hebben het getest!

De Animal Eye Focus hebben we getest met de Sony A7 mark III met de Sony FE 24-70mm F/2.8 GM en de Sony FE 85mm F/1.8. We hebben de camera met lenzen getest op onze huisdieren, en de resultaten zijn verbluffend! De Sony A7III stelde goed scherp op de ogen van de huisdieren, waardoor de foto's ook scherp bleven. De groene vakjes verschenen om de ogen en bleven het dier volgen. Uiteraard wel afhankelijk van de snelheid van het dier. Zie de resultaten hieronder:

Innovatie award

Animal Eye Auto Focus van Sony heeft de EISA Foto-Innovatie 2019-2020 gewonnen! Sony wordt zeer gewaardeerd door zowel hobbyisten als professionals. De verbeterde Real-time Eye AF en Real-time Animal Eye AF stellen precies scherp op de ogen van een persoon of een dier. Fotografen kunnen zelfs het favoriete oog van het object (linker of rechter) als focuspunt kiezen. De AI-gestuurde technologie biedt een accurate en betrouwbare tracking voor bewegende objecten. Dankzij de continue autofocus-functie blijft de Real-time Eye AF scherpstellen op een bewegend object, zelfs wanneer een deel van het gezicht tijdelijk verduisterd is of men wegkijkt van het toestel. Deze technologie werd ook voor het eerst toegepast in een smartphone op de Xperia 1 van Sony.

Sony Features Terug naar Sony