Serienummer vinden

Je hebt nieuwe apparatuur en wilt deze registreren (voor garantie of cashback). Het serienummer is nodig. Maar wat is het serienummer van je camera-apparatuur? Sterker nog: Hoe vind je deze?

Je vind het vaak op de apparatuur zelf. De locatie verschilt helaas per camera, objectief en flitser. Het is dus even zoeken. Daarom geven we in dit artikel de meest gebruikte locaties weer.

 

Camera | ObjectiefCamcorderFlitserBattery grip

 

Wat is een serienummer?

Een serienummer is het ID van je camera, objectief, camcorderen overige apparatuur. Het bestaat uit een combinatie van cijfers en/of letters. Er staan verder geen spaties of speciale tekens in.

Locaties op camera-apparatuur

serienummer battery grip

Op camera's

Je vindt het serienummer vaak aan de onderkant van de camera. Heeft jouw camera een kantelbaar scherm? Dan vind je het hierachter.

Op objectieven

Het serienummer op objectieven kent drie locaties. Op de zijkant van de lenscilinder, de elektronische vatting of de voorkant van de lens.

serienummer camcorder

Op camcorders

Net als bij camera's vind je het serienummer bij camcorders onderop. Kan je het niet vinden? Kijk dan achter de accu.

serienummer flitser

Op flitsers

Bij flitsers hangt het af aan het model. De meeste serienummers vind je op de onderzijde van de flitskop. Maar ook naast de flitsschoen.

serienummer battery grip

Op Battery grips

Het serienummer van battery grips zijn het makkelijkst. Je vindt deze altijd op het vlakke deel van de aansluiting. Of aan de onderkant naast de statiefaansluiting.