Nikon Z fc

Nikon Z fc

Maak kennis met de beste technieken in een klassiek jasje

Nikon Z fc

De Nikon Z fc is een goed voorbeeld waarbij modern en klassiek samen komen. Het ontwerp, geïnspireerd op het ontwerp van de Nikon FM2 uit 1982, is aangevuld met alles wat je van een Nikon systeemcamera mag verwachten.

Je merkt dat Nikon al haar passie in deze camera heeft gestoken. Nikon heeft gedacht aan elk detail tijdens het ontwikkelen van deze camera. Van het ontwerp van het pentaprisma, het ronde oculair voor de elektronische zoeker tot het gegraveerde Nikon logo.

Met de draaiknoppen bedien je eenvoudig de sluitertijd, de belichtingscompensatie en de ISO-gevoeligheid en heb je zelf de volledige controle over het maken van het perfecte beeld.

De moderne techniek komt op meer plekken terug. Bijvoorbeeld in het gebruik van de DX-formaat sensor en de grote Nikon Z vatting. De vatting zorgt ervoor dat er meer licht op de sensor valt waardoor je een hogere beeldkwaliteit hebt. Beeldkwaliteit houdt in dat je veel scherpte, helderheid en details ervaart in je foto’s. Daarnaast zorgt het ervoor dat je in de moeilijkste omstandigheden een prachtig beeld hebt.

Bekijk de camera hier

 

Nikon Z fc specificaties

 

Nikon Z fc

Nikon Z fc

Lens mount

Z-Mount

Megapixel

20.9 megapixel

Silent shutter

 

Type sensor

DX-sensor

Hoogste video kwaliteit

4K

Frames per seconde op 4K

30fps

ISO-gevoeligheid

100-512000

Scherpstelpunten

693

Beeldformaat

JPEG en RAW

Stof en spatwaterdicht

 

Kantelbaar scherm

 

Human & Animal eye autofocus

 

Touchscreen

 

Bluetooth

 

WiFi

 

Aantal geheugenkaart slots

1

Type accu

EN-EL25

Afmeting

134,5 x 93,5 x 43,5 mm

Aan de slag met de Nikon Z fc

De camera is een ideaal beginpunt wanneer je aan de slag gaat met het maken van mooie video's of jouw foto's niet meer met je smartphone wilt maken. Om je op weg te helpen hebben we diverse bundels voor je verzameld waarmee jij direct aan de slag kunt!


Terug naar de Nikon overzichts-pagina