nikon z50 systemcamera

De Nikon Z50

De Nikon Z50 is de derde systeemcamera van Nikon uit de Z-serie. Het is de eerste uit de Z-serie met een DX-formaat sensor, waarmee Nikon haar systeemcamera's beschikbaar maakt voor een veel breder publiek. Alle moderne technieken bevinden zich in een kleine en lichte body, zodat u de mooiste foto's óf video's kan maken.


Nikon z50 backscreen snapbridge

Met de 20.9 megapixel sensor legt u haarscherpe details vast met prachtige diepte, contrasten en kleur. Film in 4K UHD kwaliteit tot 30 frames per seconden of leg spectaculaire slowmotion vast in Full HD met 120fps. Dankzij het brede ISO bereik van 100 tot 51.200 én low-light autofocus gaat geen detail verloren in situaties met weinig licht.

Het hybride autofocus systeem van de Nikon Z50 is enorm snel, precies en uiterst soepel. De autofocus-punten dekken ongeveer 90% van het beeld waardoor u keer op keer scherpe foto's of video's maakt. Daarnaast beschikt de Z50 over een intelligente oog-detectie autofocus waarbij de camera automatisch scherpsteld op de ogen van uw onderwerp. Zelfs als deze zich in gemengd heeft in een groep mensen.

Fotografeer tot elf beelden achterelkaar met behoud van autofocus en automatische belichting. Zo heeft u - in situaties waar u snel moet handelen - altijd een foto die bruikbaar is. Blijft u liever op de achtergrond? Of mag het onderwerp niet gestoord worden? Zet de Z50 in de stille modus en maak foto's zonder enig geluid.

De body van de Z50 is vergelijkbaar met de grotere Z6 en Z7, waarbij comfort, grip én lichtgewicht erg belangrijk zijn. Hierdoor ligt de camera fijn in de hand en is deze makkelijk te bedienen met de knoppen en het touchscreen. De elektronische zoeker levert een ongekend scherp beeld dat vergelijkbaar is met een optische zoeker van DSLR's, maar kan de beelden ook tonen met de huidige instellingen.


Koop de Nikon Z50 hier!


Nikon Z50 body front
Nikon Z50 body back

Video Preview van de Z50

Ons video team is voor de release van de camera al op pad geweest om deze te bekijken en testen voor jullie. Bekijk de video snel hieronder!