Eíndelijk tijd voor dat fotoalbum

Ben je klaar met Netflix, heb je heel de boekenkast uitgelezen en de buxus gesnoeid en weet je van narigheid niet meer wat je moet doen? Misschien wordt het dan tijd om eindelijk eens te beginnen aan een klusje dat vast al heel lang op je to-do lijst staat: een fotoalbum maken van die ene vakantie. Of van je familie. Of je hond. Wat voor foto’s je er ook in doet; een fotoalbum is altijd een mooie manier om herinneringen op te halen of te delen met vrienden en familie. Daarnaast zijn ze topcadeaus voor verjaardagen, kerst of gewoon zomaar. Dus huphup, aan de slag!

Foto's uitzoeken: een hels karwei?

Foto’s uitzoeken is een grote klus, maar het uitzoeken begint al bij het organiseren. Door je foto’s goed te organiseren, weet je zeker dat je jouw foto’s uiteindelijk in chronologische volgorde in een album zet. Kijk hier voor meer tips daarover. Als je foto’s georganiseerd zijn, wordt het tijd om een selectie te maken. Hiervoor kun je programma’s als Adobe Lightroom en ImageSorter gebruiken. Daar kun je sterretjes toevoegen aan jouw foto’s om selecties te maken, of sorteer je bijvoorbeeld op kleur. Dan is het zo gepiept.

Lekker snel

Als je geen zin hebt in gedoe, is een digitaal fotoalbum de perfecte oplossing voor jou. Bij Profotonet kun je albums maken op twee manieren: online of met gedownloade software. Je hoeft alleen maar je foto’s te importeren en je kunt aan de slag. Kies je formaat, ga aan de slag met de verschillende thema’s, kies een mooie cover uit (met lasertekst of embossing als je voor extra luxe wilt gaan) en klaar is Kees. Het resultaat is een prachtig lay-flat album dat gedrukt is op fotopapier voor extra levendige kleuren.

Knutselende Koters

Thuis met de kinderen en moeite om ze bezig te houden? Wij hebben nog wel een ideetje voor jonge je Crea Bea’s en Handige Harry’s. Laat je leukste foto’s afdrukken, haal een flinke voorraad fototape in huis, koop washi tape, glitters en brushpennen en laat je kinderen zorgvuldig een fotoalbum uitzoeken als de basis voor hun kunstwerk en ze zijn urenlang zoet. Zo heb jij een rustige middag en hebben je kinderen aan het einde van de dag een mooi aandenken aan hun vakantie, kinderfeestje of andere gebeurtenis.

Instax albums

Heb jij een Fuji Instax camera in huis? Dan heb je vast ook een collectie polaroids thuis liggen. Zonde om daar niets mee te doen. Gelukkig heeft Fuji Instax een paar mooie albums in haar assortiment waar je al jouw polaroids in op kunt bergen. Die zijn er voor verschillende formaten polaroids en in verschillende kleuren. Zo zit er altijd een mooi exemplaar voor je tussen en raak je jouw polaroids nooit meer kwijt. Te simpel? Customize je polaroids met pen, stickers en glitter voor een kleurrijker album.

Inspiratie nodig voor een trouwalbum? Klik dan hier.

Overzichtspagina