Gopro vlog

5 tips voor de beste GoPro video’s

Je hebt hem dan eindelijk, je GoPro. Uren heb je zitten staren naar die prachtige actie video's en GoPro reclames. Wij horen het je denken, dat kan ik óók! Maar hoe krijgen ze dat nu precies voor elkaar? Al die keiharde actie shots en adembenemende slow motions. Nou, daar zijn een aantal handige tips voor. We nemen ze met je door, lees je mee?

Snel naar: Settings | Actie | Hoeken | Gopro Quick app | Accessoires

Kies de juiste settings

Om te beginnen moet je rekening houden met de instellingen, ofwel settings. Het belangrijkste hierbij is je framerate. Framerate, ook wel fps, is de hoeveelheid beelden die je GoPro per seconden maakt. Zet jij de fps op 24, dan maakt de actioncam 24 frames per seconde. Zet de fps zo hoog mogelijk, hiermee maak je je video vloeiend, minder schokkerig en het geeft een episch effect.

Probeer dit maar eens, zet je framerate op 60fps en voeg naderhand slow motion toe, hiermee krijg je een spannend en intens effect.

Bekijk hier al onze GoPro’s

Nog een handige tip: maak slim gebruik van de preset functie, dat scheelt je op locatie veel tijd. Je stelt vooraf een aantal instellingen in, slaat ze op en eenmaal op locatie kies je simpelweg de beste preset voor de situatie. Om je een beetje op weg te helpen hebben we twee veelgebruikte presets voor je geselecteerd. Probeer het maar eens.

Perfecte Vlog Preset:

Lens: 4K linear / narrow

Frame rate: 24 fps

Color: Gopro

Hypersmooth: on

Bit rate: High

Shutter: Auto

Sharpness: high

Iso min: 100

Iso max: 800

Wind reduction: on / auto

Geniale Action Preset:

Lens: 2.7K wide

Frame rate: 120 fps

Color: Gopro

Hypersmooth: on

Bit rate: low

Shutter: Auto

Sharpness: high

Iso min: 100

Iso max: 800

Wind reduction: on / auto

Probeer daarnaast je clips kort te houden. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk in één keer te filmen, maar probeer korte clips te maken. Dit geeft je video een lekker dynamisch tintje en scheelt je veel tijd tijdens het editten.

Blijf dichtbij de actie

Het maakt niet uit of je een actie video of je nieuwste vlog schiet. Hou je onderwerp goed in beeld. Ben je te ver weg? Dan ziet het filmpje er naderhand best saai uit, de actie komt niet goed over. Probeer dus zo dicht mogelijk bij je onderwerp te blijven. Zit je tussen shots in? Met een Timelapse of TimeWarp maak je van punt A naar B gaan een stuk sneller, creatiever en vooral leuker!

gopro videos

Kies de juiste hoeken

De GoPro staat erom bekend, hij is klein, licht en super handzaam. Hiermee krijg je de vrijheid te spelen met veel verschillende hoeken. Combineer je GoPro met een van de vele mounts en je hebt je handen vrij om bloedstollende beelden te maken. Maar let wel op! Verlies de dynamiek niet uit het oog. Voor de kijker is het heel belangrijk dat snelheid, actie en compositie goed zichtbaar blijven. Dit doe je door je onderwerp pontificaal in beeld te zetten. Wissel daarbij de hoeken af en maak clips van voren, achteren, schuin, onder of boven je waarmee je een echt spannende en dynamische video krijgt.

gopro hoeken

Gebruik de GoPro Quick app

Sluit de GoPro aan op je telefoon en importeer je video’s direct naar de GoPro app. Met de Quick app edit jij al je video’s on the go. De app werkt intuïtief, eenvoudig en niet geheel onbelangrijk gewoon goed. Monteer de beste clips aan elkaar, bewerk je video, voeg bijvoorbeeld filters of stickers toe, pas de kleurtemperatuur aan en maak schaduwen intenser. Dit en nog veel meer, het is allemaal mogelijk met de GoPro Quick app. Pro-tip: zet de helderheid van je telefoon op 100% voor de beste ervaring.

Hier vind je de GoPro Quick App voor Android & IOS

Vergeet je accessoires niet

We kennen ze allemaal wel, fantastische snowboard beelden waarbij de sneeuw je om de oren vliegt. Of een slow motion shot van een surfer die een enorme golf pakt waarbij je het water bijna op je gezicht voelt. Allemaal mede mogelijk gemaakt door de beste GoPro accessoires. Check ze allemaal hier.

gopro hondenharnas

Denk bijvoorbeeld aan een selfiestick waarmee je jezelf goed in beeld houdt, of een suction cup voor op je surfboard. Zelfs voor je trouwe viervoeter is er een GoPro hondenharnas beschikbaar. Maar wat je ook doet, ga nooit van huis zonder een extra batterij, zo mis jij geen moment.

Dus content creators, vloggers, action foto- en videografen: ga eropuit, geniet en haal het beste uit jouw GoPro video!

Meer inspiratie

Wil je nog meer inspiratie opdoen of nieuwe dingen leren? Bekijk dan de volgende artikelen of inspiratieblogs.

beginmetfotografie

BEGINNEN MET FOTOGRAFEREN

Je hebt besloten dat je wilt starten met fotografie. Maar waar begin je dan?

> Lees artikel

dieren

BEWEGENDE DIEREN FOTOGRAFEREN

Hoe leg je het beste dieren vast als ze in beweging zijn?

> Lees artikel

compositie

WAT IS COMPOSITIE

Compositie kan je foto maken of breken. Ontdek onze belangrijkste tips.

> Lees artikel

lensball

FOTOGRAFEREN MET EEN LENSBALL

Een reflectie kan een foto dynamischer maken. Maar waar moet je op letten?

> Lees artikel