Interview met Scarlet & Joyce van ikvrouwvanjou.nl

Wie zijn Scarlet & Joyce? | Interview | Apparatuur | Hun YouTube-kanaal


Wie zijn Scarlet & Joyce?

Ikvrouwvanjou gaat over Scarlet en Joyce, twee vrouwen die van elkaar houden. Ze geven een kijkje in hun dagelijkse leven en uploaden elke dinsdag en vrijdag een nieuwe video. In dit interview vertelt Scarlet over de ins and outs van het vloggen. Het koppel gebruikt Canon-apparatuur.

"Wees eerlijk en volg je gevoel… doe wat je écht leuk vindt en vat niet alle reacties te persoonlijk op. "


Jullie hebben een blog en schreven een boek. Waarom begonnen jullie met vloggen?

"We maakten samen al video’s voor Scarlet haar werk. Dat vonden we leuk. Toen we ontdekten dat er in Nederland nog helemaal geen lesbisch duo de Nederlandse YouTube wereld vertegenwoordigden, vonden we dat het hier wel tijd voor was. Het startte gewoon als hobby."

Wat laten jullie met vloggen zien wat je met een ander medium niet kan laten zien?

"De realiteit. Die kan je in foto’s en blogs toch veel beperkter laten zien. Hier laat je echt het leven zonder opsmuk zien. Onze hoogtepunten, maar ook onze dieptepunten. We vinden het belangrijk om beiden te delen, omdat we geen mooi, perfect plaatje willen laten zien. We merken dat veel kijkers dit juist kunnen waarderen, omdat het hun eigen leven zo ook wat makkelijker maakt. Je kan dan een beetje relativeren. Als je enkel naar perfectie kijkt, voel je jezelf constant minder waard. Dat willen we niet."


Wat vinden jullie er zelf zo leuk aan?

"We vinden het tof om ons leven vast te leggen. Het is een soort van snelle docu. Het goede shot zoeken, de montage én de vele reacties erop… dat mensen er echt iets uithalen. Het liefst maak ik nog eens een echte, rauwe documentaire. Tot die tijd houd ik het bij onze vlogs."


Wat is de mooiste reactie die jullie kregen naar aanleiding van een vlog?

"Dat zijn er eigenlijk heel veel. De reacties die ons het meest blij maken zijn die waarin mensen hun eigen ervaring met moeilijke dingen in het leven delen, doordat wij dit ook doen. En dat mensen steun, blijdschap en hoop halen uit onze video’s. Dat is echt heel fijn en bijzonder."


Waarom past vloggen bij jullie?

"Ik denk dat het vloggen het meest bij mij (Scarlet) past, omdat ik al van jongs af aan iets met televisie, film en regie wilde doen. Ik houd van creatief bezig zijn, creëren én psychologie. Vloggen maakt die combinatie mogelijk."


Zijn jullie het ook wel eens zat: jullie vloggen behoorlijk vaak. Wat doe je dan?

"Onze kijkers rekenen wel echt op iedere vrijdag een nieuwe vlog. Hierin willen we ze niet teleurstellen. Soms niet, dan is een vlog gewoon wat saaier.

 


Ook hebben we vaak 1 dag per week dat we niet vloggen, de maandag. Dan is net de weekvlog zondag afgesloten en start de week met vrij weinig boeiends om te filmen. We kiezen er dan bewust voor om de camera pas weer op dinsdag te pakken."

"Onze kijkers rekenen wel echt op iedere vrijdag een nieuwe vlog. Hierin willen we ze niet teleurstellen."

Welke vloggers of websites bekijken jullie ter inspiratie of om van te leren?

"Vroeger keken we wel veel naar andere vloggers. Tegenwoordig doen we dat niet vaak meer. Ook om onszelf een beetje te beschermen. Veel vlogs zijn zo perfect. We hebben dan de neiging om onszelf constant te vergelijken met andere vloggers… en komen er dan zelf vaak negatiever uit. Daar wordt onze dag niet fijner van. We kijken nu vaker naar goede series of docu’s."


Wat willen jullie laten zien met jullie vlogs?

"Het échte leven. Onze successen en onze struggles. We willen verder ook laten zien dat wij net zo zijn als ieder ander heterokoppel."


Hoeveel tijd en moeite steek je in het editen?

"Het monteren kan zo een halve dag of langer duren. We proberen de lat van het monteren nu wel een stuk lager te leggen dan een jaar geleden,… maar veel werk blijft het zeker. Gelukkig vinden we het ook leuk werk. Het gaat inmiddels door het vele doen ook wel steeds sneller. Scarlet heeft ooit een korte Final Cut Pro cursus gedaan in Amsterdam."


Welke belangrijke tip hebben jullie voor andere vloggers?

"Wees eerlijk en volg je gevoel… doe wat je écht leuk vindt en vat niet alle reacties te persoonlijk op."


Wie van jullie twee is vooral met de apparatuur en het technische deel bezig? Wie meer met de voorbereiding en de scripts?

"Gelukkig hebben we geen scripts, al zou het soms wel fijn zijn om vooraf een script van ons leven te hebben ;) Scarlet is vooral van de techniek. Die wordt echt helemaal enthousiast van nieuwe snufjes en vette montage."


"Scarlet wordt echt helemaal enthousiast van nieuwe snufjes en vette montage."

Wat staat er nog op jullie verlanglijstje?

"Scarlet zou graag een documentaire maken. Hiervoor heeft ze nog net wat meer skills op het gebied van geluid, steady filmen, handmatig scherpstellen en montage nodig. Wat betreft fotografie zouden we graag wat meer leren op het gebied van Photoshop. Daar kunnen we echt geen bal van. Qua materiaal zouden we wel graag een stabilizer om meer te kunnen filmen met de Canon 70D/90D, een systeemcamera die perfect vlogt én spiegelreflex kwaliteit foto’s maakt… en een drone!"

Welke vlog zouden jullie nog willen maken? Waarom?

"Het lijkt ons cool om weer eens een goede sketch reeks te maken. Dat deden we een aantal jaar geleden af en toe. We hopen over een tijdje een vlog te maken van ons nieuwe huis. Scarlet zou wel heel graag een vlog willen maken van haar zwangerschap… als dat voor haar is weggelegd. Tenslotte zou Scarlet nog weleens een mooie fotoserie willen maken rondom een psychologisch thema."


Apparatuur

"We gebruiken een Canon Powershot G7X Mark III (en de 1 serie) , een Canon 70D en een Canon 90D. De powershot is lekker stevig en handzaam. Hij schiet mooie, warme filmbeelden met hoog contrast en werkt snel. We gooien hem eigenlijk overal in onze tas als we ergens heen gaan. Dat kan hij goed hebben. Het via WiFi koppelen aan je telefoon is ook handig om er even snel foto’s af te halen. Ook het verticaal filmen is handig voor stories en IGTV. 4K moeten we nog proberen. Daar hebben we nog een beetje te weinig verstand van.

De spiegelreflexcamera’s maken gewoonweg prachtige foto’s. Ik vind het heerlijk dat ik deze kan verbinden met mijn telefoon en zo eenvoudig zelfportretten en familieportretten kan maken. De video’s die we ermee gemaakt hebben geven een geweldig beeld. Hij is eenvoudig te bedienen en snel. De 70D gaat al pittig wat jaartjes mee. De 90D moeten we nog leren kennen, maar geeft tot dusver ook erg mooie foto’s. Hij voelt net wat lichter en is makkelijker vast te houden dan de 70D. De extra autofocuspunten zijn echt een groot voordeel ten opzichte van de 70D. Ook maakt de Bluetooth-verbinding het veel makkelijker om foto's snel naar je mobiel over te zetten."

Canon Powershot G7X Mark III
  • 4K video
  • 4.2x zoomlens
  • WiFi en Bluetooth

Bekijk hier

Canon EOS 90D + 18-55mm iS STM
  • 4K video 30p
  • Nauwkeurige AF
  • Krachtige 18-55mm lens

Bekijk hier

Overzichtspagina