Lees een boek

Als je al uren foto’s hebt bewerkt achter je beeldscherm moet je je ogen ook even rust gunnen. We willen je natuurlijk niet de les lezen (haha), maar pak er voor de verandering eens een boek bij. Zo doe je inspiratie op of leer je meer over fotografie terwijl je jouw schermtijd inkort. Geen droge ogen meer dus! We lichten alvast een paar boeken voor je uit. Zit je perfecte boek er niet tussen? Klik hier voor meer boeken!

Voor de basics | Voor het bewerken | Voor de inspiratie


Voor de basics

Boeken over fotografie zijn ideaal om de basics onder de knie te krijgen. Je leert niet alleen je camera beter kennen, maar je hebt ook een naslagwerk bij de hand dat je er altijd even bij kan pakken als je het niet meer weet. Daarnaast kunnen boeken jou de basistechnieken voor verschillende vormen van fotografie bijbrengen, waardoor je makkelijker een hele nieuwe soort fotografie uit kunt proberen. Verder kun je natuurlijk genieten van de prachtige plaatjes terwijl je meer te weten komt over fotografie.

Het grote landschapsfotografieboek - Scott Kelby

Duik in de wereld van landschapsfotografie en leer meer over alle stappen van het fotografieproces: van voorbereiding tot nabewerking.

Bekijk hier

Handboek reisfotografie, 2e editie - Marcel Scholing & Pieter Dhaeze

Leer hoe je tijdens je reizen foto's maakt die tot de verbeelding spreken en die een impact hebben met dit handige handboek reisfotografie.

Bekijk hier

Fotograferen met een fullframe systeemcamera - Dré de Man

Heb je een fullframe systeemcamera in huis? Dan is dit het perfecte naslagwerk met uitgebreide tips en tricks voor het werken met je fullframe systeemcamera.

Bekijk hier

Voor het bewerken

Foto- en videobewerking is iets dat je vaak spelenderwijs leert, maar in het begin kan het allemaal nogal intimiderend lijken. Wees niet bang, met een goed boek erbij heb je het zo onder de knie. In onderstaande boeken vind je basisinformatie over foto- en videobewerkingsprogramma’s, zodat jij goed geïnformeerd aan de slag kunt gaan. Bovendien heb je alle informatie op één plek, waardoor je nooit meer eindeloos door Youtube tutorials hoeft te spitten. Keihandig dus!

Het Adobe Photoshop Lightroom Classic-boek voor digitale fotografen - Scott Kelby

Met dit boek leer je alle ins en outs van Adobe Lightroom zodat jij je foto's voortaan vol vertrouwen kunt bewerken als een professional!

Bekijk hier

Photoshop Tools voor Fotografen - Glyn Dewis

Met dit boek leer je snel en efficiënt werken met Adobe Photoshop. Het boek gaat in op de drie essentiële technieken: laagmaskers, penselen en overvloeimodi.

Bekijk hier

Filmbeeldbewerking met Adobe Premiere Pro en After Effects - Dré de Man

In dit boek leer je hoe je in een handomdraai een video met een professionele uitstraling creëert met de programma's Adobe Premiere Pro en After Effects.

Bekijk hier

Voor de inspiratie

Fotoboeken zijn ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen foto’s. Met fotoboeken dompel jezelf onder in de wereld van modefotografie, landschapsfotografie of architectuur, bekijk je het werk van collega fotografen en kun je de ontwikkelingen en trends uit de fotografiewereld bijhouden. Als je even in een fotografiesleur zit, kan een fotografieboek je er weer helemaal uit halen en ervoor zorgen dat je weer gaat bruisen van de nieuwe ideeën. Daarnaast zijn fotoboeken mooie cadeaus voor vrienden die bijvoorbeeld van reizen of architectuur houden.

DJI 10th anniversary - Above the World

Dit boek is uitgebracht ter ere van het 10-jarig bestaan van DJI en staat boordevol luchtfoto's die gemaakt zijn met drones waarmee je inspiratie kunt opdoen voor je eigen luchtfoto's.

Bekijk hier

The Fashion Camera - het handboek voor de startende modefotograaf - Liselotte Fleur

Modefotograaf Liselotte Fleur bespreekt verschillende aspecten van de modefotografie, van het binnenhalen van opdrachten tot gebruik van social media.

Bekijk hier

Lieve Blancquaert

Dit boek is een overzichtswerk van de Vlaamse persfotografe Lieve Blancquaert, die bekendstaat om haar foto's rondom gevoelige thema's.


Bekijk hier

Zit het perfecte boek er niet tussen? Klik hier voor meer boeken!

Overzichtspagina