Skydiven vastleggen met de Sony A7R II

Bekijk de wereld vanuit de lucht!

Wat doe je als je werkt als fotograaf en een passie hebt voor skydiven? Dan combineer je die twee in een spectaculaire fotoshoot hoog in de lucht! Professionele fotograaf Jesper Grønnemark vertelt ons over deze unieke shoot en legt uit waarom hij zo graag werkt met de Sony A7R Mark II en zijn Sony 24-70 GM objectief.

Over de fotograaf

De Deense Jesper Grønnemark is professioneel fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in sportfotografie voor commerciële doeleinden. Hij schoot onder meer de mooiste beelden voor klanten als Red Bull, CeramicSpeed en Cannondale. Voornamelijk houdt Jesper zich bezig met het fotograferen van sporten in een gecontroleerde omgeving: hij laat sporters keer op keer opnieuw iets doen, net zolang tot hij de perfecte foto heeft gemaakt. Naast deze opdrachten houdt Grønnemark zich bezig met persoonlijke projecten, waarin hij al zijn creativiteit kwijt kan. Volgens Jesper is hij zo goed in sportfotografie omdat hij zich kan identificeren met sporters wat betreft perfectionisme en streven naar het beste resultaat.

De keuze voor fotograferen met Sony

Jesper is voornamelijk actiefotograaf en dus veel op locatie aan het werk. Alle apperatuur die hij gebruikt draagt hij zelf: camera's, lenzen, flitsers, statieven en accessoires. Daarom gebruikt hij graag camera's die niet al te zwaar zijn en die hij makkelijk mee kan nemen naar verschillende locaties. Hij werkt graag met de apparatuur van Sony omdat de scherpstelling geweldig is. Vooral bij sportfotografie is dit onmisbaar. Bovendien beschik je met de bestanden van Sony over een schat aan informatie, wat het werk een stuk makkelijker maakt. Omdat Jesper soms niet zo dicht bij de sporters kan komen als hij zou willen, moet hij een foto bij kunnen snijden zonder dat dit ten koste gaat van de afdrukkwaliteit. Met het bestandsformaat van de A7R II is dat geen enkel probleem. De G-Master lens spreekt volgens hem voor zich: "Ik was direct verrast door de scherpte en kwaliteit van deze lenzen. Ik krijg een geweldig gevoel van een foto die is gemaakt met een GM-objectief!"

Het fotograferen van een skydivemodel

Zowel de A7R II als de 24-70mm GM zijn onwijs veelzijdig en betrouwbaar vanaf grote hoogte. Al bij de eerste poging was dit project een groot succes en kon Jesper een aantal fantastische beelden schieten. Bekijk onderstaande video om te zien hoe Jesper zich heeft voorbereid en hoe deze shoot verliep.

Over de apparatuur

Sony A7R Mark II

Deze hoogwaardige systeemcamera beschikt over een fullframe CMOS-sensor met 42,2 megapixel en een BIONZ-X beeldprocessor. Je bent altijd verzekerd van scherpe beelden dankzij de vijfassige beeldstabilisatie en profiteert van de scherpste beelden dankzij de maar liefst 399 autofocuspunten.

Bekijk Sony camera's

Sony 24-70mm GM

Een kwalitatief uitstekende zoomlens uit de Sony G-Master-serie met een 9-bladig rond diafragma voor de mooiste vervagingseffecten. Dankzij de SSM-motor kun je zeer stil en nauwkeurig scherpstellen en de Nano AR-coating voorkomt schitteringen en spiegelingen. Bovendien is dit objectief stof- en vochtbestendig!

Bekijk de 24-70mm

 

Terug naar Sony inspiratie