polaroid banner

Polaroid Now+ Generation 2

Zo haal jij het meest uit je Polaroid camera.

In een wereld van digitale fotografie is het soms belangrijk om stil te staan bij de momenten die anders zo snel voorbij gaan. De Polaroid Now+ helpt je stil te staan bij deze momenten en deze op een bewuste manier vast te leggen. Het nostalgische gevoel dat je krijgt bij de bediening van de camera, het ontwerp dat je doet denken aan de jaren '70 en de foto die voor je neus wordt ontwikkeld maken de ervaring compleet.

Maar hoe ga je te werk met de 2e generatie Polaroid Now+ camera's? Daar willen wij je in deze blog bij helpen.

Soorten film l Bediening l Polaroid App | Flitser | Filters | Cartridge verwisselen

Welke soorten film gebruik je?

Om foto's te maken met de Polaroid Now+ heb je film nodig waarop de foto afgedrukt wordt. Deze camera is compatibel met twee verschillende soorten film: Polaroid i-Type film en Polaroid 600 film. De Polaroid 600 film is voorzien van een kleine batterij en is eigenlijk alleen voor gebruik met oudere Polaroid modellen. Voor Polaroid Now+ kun je, dankzij de ingebouwde Lithium-Ion, beter de Polaroid i-Type film gebruiken.

Het beeld bestaat dat je de film moest schudden nadat deze is afgedrukt, maar dankzij de huidige technologie hoef je dat niet meer te doen. Sterker nog, door de film te schudden kunnen vlekken in je foto ontstaan tijdens het ontwikkelen. Leg daarom een nieuwe foto minstens 15 minuten weg: uit de zon en met de fotozijde naar beneden.

Bekijk hier de i-Type film

polaroid

Bediening van de Polaroid Now+

De Polaroid Now+ is voorzien van twee knoppen waarmee je verschillende functies en basisinstellingen kunt gebruiken. De knop aan de voorkant van de camera biedt toegang tot drie functies:

  • 1x drukken voor de zelfontspanner van 10 seconden (oranje lampje)
  • 2x drukken voor 'Double Exposure' (groen lampje)
  • Ingedrukt houden voor snelkoppeling naar zelf-ingestelde functie (rood lampje)

De knop aan de achterkant van de camera biedt toegang tot twee functies:

  • 1x drukken om de flitser in- of uit te schakelen.
  • Ingedrukt houden om de belichtingscompensatie te activeren.

knoppen polaroid

Polaroid App

De Polaroid camera is op zichzelf eenvoudig te bedienen, maar met de Polaroid App wordt dit nóg gemakkelijker. Daarnaast beschik je met deze App ook van extra functies, zoals Lightpainting, een handmatige focus, Aperture, Tripod en Portret.

De Polaroid App is enorm gebruiksvriendelijk, maar legt bij het allereerste gebruik toch alle functies uit. Let wel op wanneer je je in de App bevindt. De rode opnameknop is namelijk eenvoudig per ongeluk in te drukken, waarna je camera meteen een foto maakt. Enorm zonde natuurlijk!

Je verbindt je smartphone met je Polaroid Now+ via Bluetooth. De +-knop op de camera licht blauw op wanneer de verbinding gelukt is.

Wanneer gebruik je de flitser?

Zoals je misschien wel weet, is belichting bij analoge fotografie enorm belangrijk. Met de Polaroid Now+ is gebruik van de flitser bijna altijd een vereiste. Belangrijker om te vermelden is wanneer je de flitser NIET moet gebruiken!

  • De flitser van de Polaroid Now+ heeft een maximaal bereik van twee meter. Staat je onderwerp verder dan die twee meter, kun je beter de flitser uitzetten. De software van de camera houdt namelijk qua belichting geen rekening meer met onderwerpen buiten dit bereik, waardoor je een enorm donkere foto krijgt bij gebruik van de flitser.
  • Op een zonnige dag kun je de flitser ook beter uitzetten. Het zonlicht is namelijk voldoende om een goede foto te maken. Zorg er in dit geval wel voor dat je met de zon mee fotografeert.

Lensfilters gebruiken?

Bij de Polaroid Now+ worden meerderen lensfilters geleverd. Met behulp van deze gekleurde filters kun je je creativiteit de vrije loop laten. De filters zijn enorm makkelijk te plaatsen, waardoor je snel kunt wisselen tussen de filters voor fantastisch gebruiksgemak.

polaroid filter

Zo verwissel je de cartridge

Nadat je 8 momenten hebt vastgelegd is de cartridge op en moet je deze verwisselen. Om dit te doen schakel je de camera eerst uit. Vervolgens druk je op de knop aan de zijkant van de camera, waarmee de klep waar de cartridge in zit open gaat. Hier moet je met aardig wat kracht de lege cartridge uit de camera verwijderen.

Vervolgens kun je een nieuwe cartridge plaatsen. Let op dat het papier met de tekening naar boven zit. Dit papier komt na het plaatsen van de cartridge automatisch naar buiten, waarna je weer verder kunt met het vastleggen van prachtige momenten.

> Terug naar het merk