Domotica

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met domotica kunt u eenvoudig de verlichting van uw gehele huis aansturen, camera's vanuit een centraal punt regelen en de verwarming voordat u thuiskomt aanzetten.

 

Domotica

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met domotica kunt u eenvoudig de verlichting van uw gehele huis aansturen, camera's vanuit een centraal punt regelen en de verwarming voordat u thuiskomt aanzetten.

   

  Wat is domotica?

  Domotica betekent letterlijk huisautomatisering en staat voor het automatiseren van processen in huis met behulp van elektronica . De techniek wordt vooral toegepast bij het verwarmen, verlichten en beveiligen van zowel een huis of bedrijfsruimte. De eerste systemen die ontwikkeld werden waren nog bedraad, maar domotica staat tegenwoordig bekend om de draadloze toepassingen en de eenvoudige bedieningsmogelijkheden vanaf smartphone of afstandsbediening. De snelle ontwikkelingen op dit gebied zorgen ervoor dat er geregeld nieuwe producten verschijnen binnen deze markt. Ons aanbod richt zich vooral op de vele domotica van Fibaro.

  Toepassingsmogelijkheden

  Met de draadloze domotica systemen worden tal van ingewikkelde technieken samengebracht in een bedieningsplatform. Hierdoor zijn de mogelijkheden om dit systeem op toe te passen groot. Voor de veiligheid zijn er systemen die met sensoren activiteit bij een deur of raam kunnen waarnemen en een signaal doorsturen naar uw smartphone. Het is hierbij zelf mogelijk om complete camerabeelden door te sturen naar uw apparaat. Indien u verschillende apparaten (verlichting, audio apparatuur etc.) in een huis of bedrijf tegelijk wilt in- of uitschakelen, is dit mogelijk met één knop op uw smartphone. Via sensoren of WiFi kunt u met een interface namelijk precies dat aansturen wat u wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk hierbij aan het regelen van de temperatuur in huis al voordat u thuiskomt of het automatisch inschakelen van de verlichting wanneer u binnenkomt. Veel mensen beschikken onbewust al over enkele van deze slimme systemen, welke eenvoudig kunnen worden uitgebreid.

  Gebruiksvriendelijkheid

  Naast de vele toepassingen die domotica bieden, zijn deze systemen ook gebruiksvriendelijk en bieden ze hiermee tal van opties en functionaliteiten voor gebruikers. De systemen bieden de mogelijkheid een dashboard applicatie op uw smartphone of tablet te installeren en via deze weg verschillende domotica apparatuur te besturen. Zelfs als u op het werk of op vakantie bent is het nog mogelijk alles aan te sturen. Veel draadloze systemen werken met het Z-Wave protocol, bestaande uit een basisstation, sensoren en verschillende schakelaars. Aangezien alles op elkaar zit aangesloten is het eenvoudig om alle apparatuur vanuit één dashboard te bedienen. Voordeel is dat met Z-Wave sensoren en schakelaars van verschillende merken kunnen worden geïntegreerd.