DAB+ radio's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Luister in hoge geluidskwaliteit en ruisvrij naar jouw favoriete radiozenders, of je nu onderweg, thuis of op jouw werk bent. Meer over

 

DAB+ radio's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Luister in hoge geluidskwaliteit en ruisvrij naar jouw favoriete radiozenders, of je nu onderweg, thuis of op jouw werk bent. Meer over

   

  Alles over DAB+ radio

  Wat is DAB+ radio?

  Digital Audio Broadcasting, kortweg DAB, is de manier om via digitale technieken naar radiostations te luisteren. Hoewel het systeem al in 1993 werd geïntroduceerd, neemt de populariteit ervan de laatste jaren flink toe. Dit komt mede door actieve campagnes in de media en de ongeëvenaarde geluidskwaliteit zonder ruis. Op den duur zal deze manier van radioluisteren de oude FM-radio compleet vervangen. Na de introductie van de DAB radio is het systeem flink op de schop gegaan en wordt met het huidige DAB+ meer frequentieruimte geschonken aan de radiozenders. 

  Werking van DAB+?

  DAB werkt met verschillende technologieën om zo de hoogst mogelijk kwaliteit te kunnen bieden voor de luisteraar. Met DAB+ wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de MPEG4/AAC+ codering, waarmee ook op lage bitrates uitstekende geluidskwaliteit kan worden bereikt. De verschillende radiozenders die uitzenden via de digitale lijn worden gebundeld in één systeem op een vaste frequentie. Vervolgens worden deze door de radio-ontvanger weer opgesplitst. De geluidskwaliteit gaat hierdoor aanzienlijk omhoog in vergelijking met de FM-radio, daarnaast is dab radio kraak- en ruisvrij. Om de radiostations in te stellen, kun je via een DAB radio een autoscan uitvoeren, waarna de zenders op naam terug te vinden zijn  in het systeem.

  Dekkingsgebied en zenderaanbod

  Uiteraard is het belangrijk dat je optimaal kunt genieten van de kwaliteit die DAB radio biedt. Het dekkingsgebied van DAB radio is dan ook een stuk groter dan dat van de FM-radio. Voor de landelijke stations is er een dekking van 95% in Nederland en Vlaanderen. Hiermee kun je op alle grote snelwegen gebruik maken van DAB radio en daarnaast kun je thuis gebruik maken van het zenderaanbod.

  Groot voordeel van DAB radio is het zenderaanbod, dat de laatste jaren flink is uitgebreid. Naast de landelijke commerciële en publieke omroepen kunnen ook de regionale omroepen worden ontvangen. Invloed van weersomstandigheden en gebouwen speelt net als bij FM radio nog steeds een rol in de kwaliteit van de ontvangst. Daarnaast is de kwaliteit van de ontvanger en de antenne bepalend voor de uiteindelijke geluidskwaliteit.

  Extra functies

  Naast de voordelen van het grote aanbod aan digitale zenders bieden DAB radio’s nog meer functies. De radio’s kunnen meer informatie ontvangen en weergeven in het display. Denk hierbij naast de artiest en de titel aan het naam van het album, de speelduur en informatie over het nummer. Onderweg in de auto kan verbeterde verkeersinformatie een actueler beeld geven van de situatie op de weg.

  In ons aanbod van DAB radio’s vindt je ook modellen die de mogelijkheid bieden om via bluetooth of muziekdiensten als Spotify naar muziek te luisteren. Op deze manier heb je dus meer mogelijkheden en kun je wisselen tussen radio en jouw eigen muziek. Thuissystemen bevatten daarnaast vaak een klok, alarm en wekker.

  Welk merk kies jij?

  Wil je een bepaald merk? Wij hebben diverse topmerken:

  Philips | LencoJBL | Sony

  Inspiratie en tips

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met een koptelefoon of andere audio producten? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: