Creatief met prints

Je kent het wel, de vakantie is afgelopen en de foto’s verdwijnen langzaam in de kast of in mapjes op je telefoon. Met het plan om ze ooit in een mooi boek te plakken. Juist nu we allemaal iets meer thuis zijn dan normaal is het leuk om een creatief project te starten. En wat is er nu leuker dan de vakantiefoto’s een mooie plek te geven terwijl je tegelijkertijd de herinneringen terughaalt. Er zijn eindeloos manieren om jouw foto’s op een mooie en creatieve manier te gebruiken. En het beste is: je kunt dit samen met het hele gezin doen.

Ons leven speelt zich voornamelijk online af. Je kunt eenvoudig foto’s maken, bewerken en opslaan op je telefoon. Het offline bewaren van herinneringen wordt vaak verwaarloosd of vergeten. De foto’s verdwijnen in mappen op je telefoon. Mappen die je vervolgens nooit meer opent. Maar je zou de foto’s in mooie boeken kunnen plakken of onderdeel maken van je interieur. Op deze manier heb je er langer en meer plezier van. En je kunt de herinneringen gemakkelijker delen met vrienden en familie.

Wij geven je graag vier voorbeelden als inspiratie om direct aan de slag te gaan. Geen excuses meer!

Een fotoboek

Maak de keukentafel leeg en leg al je knutsel gereedschap maar klaar, het is tijd om dat fotoboek af te maken. Zo kun je op de druilige dagen jouw vakantiefoto’s rustig bekijken om dat fijne reisgevoel terug te halen.

Sorteer de foto’s die een plek krijgen in jouw fotoboek. Misschien wil je de vakantie op chronologische volgorde laten zien of juist niet. In onze webshop kun je handige tools vinden om de foto’s mee te bevestigen zoals fotoplakkers.

Het fotoboek hoeft natuurlijk niet alleen maar jouw foto’s te bevatten. Het gaat om jouw reis en jouw herinneringen. Heb je de tickets bewaard van die mooie bootreis of bonnetjes van speciale plekken waar je bent geweest? Plak deze in het fotoboek. Een leuke tip: Koop een oude atlas bij de Kringloopwinkel en scheur de plekken eruit waar je bent geweest. Tegenwoordig schieten de meeste mensen zijn/haar foto’s digitaal. Met de Canon Selphy Printer kun je eenvoudig jouw foto’s printen zodat je ze in een fotoboek kunt verwerken.

foto
Maak een kaartje

Online hebben we veel contact met mensen die ons dierbaar zijn maar niets is leuker dan het ontvangen van een echt fysiek kaartje. Het leuke aan een kaartje is dat kaartjes vaak langer bewaard worden en veel persoonlijker zijn dan een offline berichtje. De ontvanger kan het kaartje bijvoorbeeld ophangen op de koelkast of neerzetten in huis. Op deze manier blijft het kaartje plezier geven. Een kaartje maken is een leuk en creatief project om samen met de kinderen te doen.

Een Instax camera is leuk om selfies mee te maken of foto’s van de kinderen en makkelijk om te verzenden als kaartje. Leuk voor opa en oma, tantes en ooms of vrienden die net wat verder weg wonen. Het gemakkelijke aan Instax foto's is dat de foto's meteen worden uitgeprint en zo direct kunnen worden gebruikt.

Je kunt de Instax foto direct verzenden als kaartje of de foto op een stukje karton plakken. Hiermee maak je de kaart wat groter. Het kaartje kan versierd worden met glitters, tekst, stempels of stickers. Alles kan en alles mag. Dit maakt het kaartje persoonlijk en origineel.

Een fotoslinger

Een fotoslinger is een leuk knutselwerkje om te doen met je kinderen. Komt er een verjaardag aan maar kan je niet bij de verjaardag zijn? Stuur dan een fotoslinger als verrassing en stuur deze naar de jarige. Op deze manier ben je met je gezin er toch een beetje bij.

Het is ook leuk om een fotoslinger een permanente plek te geven in je interieur zoals de speelkamer, kinderkamer of keuken. Tijdens het uitzoeken van de foto’s en het knutselen kunnen jullie samen mooie herinneringen ophalen.

Maak de slinger in de vorm van hartjes, vlaggetjes of bevestig de foto’s simpel met knijpers aan een lint. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop. De foto’s kun je gemakkelijk maken met de Instax camera of uitprinten met de Canon Selphy printer.

Clipboard wand

Een clipboard wand is vooral heel leuk om nieuwe inspiratie op te doen, als decoratie in je huis en om jezelf eraan te herinneren hoe gaaf je laatste trip was. Zo houd je dat gevoel extra lang vast.

Om een clipboard wand te maken heb je ten eerste een clipboard nodig. Deze kun je eenvoudig online bestellen en hebben in verschillende vormen en maten. Dit kan je aanpassen aan jouw interieur. Een saai houten clipboard kan je natuurlijk ook verven in een mooie felle kleur.

Een clipboard zelf ophangen heeft niet veel nodig, sla een spijkertje in de muur en je clipboard kan eenvoudig opgehangen worden. Het geeft een leuk effect als je meerdere clipboards aan één wand hangt. Elke clipboard kan je een eigen thema geven. Een echte eyecatcher in je kamer.

Inspiratie nodig voor een trouwalbum? Klik dan hier.

Overzichtspagina