Beste drone

Beste systeemcamera voor 2023

De wereld van fotografie ontwikkelt zich ontzettend snel en het aanbod blijft maar groeien. Jij bent er inmiddels achter dat je een systeemcamera wilt, maar waar moet je beginnen? Om je een eindje op weg te helpen hebben wij een aantal van de beste systeemcamera's voor 2023 op een rij gezet. Wanneer je nog niet zeker bent over de richting die je op wilt, kun je ook hier onze keuzehulp invullen.

APS-C sensor

Maak jij vaak content in goede lichtomstandigheden? Of heb jij net dat extra beetje bereik nodig? Met onderstaande camera's kies je voor een hoogwaardige APS-C systeemcamera.

Canon M50 II

Canon M50 II

Sony A6400

Sony A6400

Canon R10

Canon R10

Canon R7

Canon R7

Voor de enthousiaste hobbyist

Zoek jij een nieuwe camera om de volgende stap te zetten in de wereld van foto en video? Wil jij meer mogelijkheden en omvangrijke opties? Met de onderstaande camera's kun jij de perfecte keuze maken voor die volgende stap.

Sony A7 III

Sony A7 III

Nikon Z6 II

Nikon Z6 II

Canon R6

Canon R6

Sony A7R III A

Sony A7R III A

Voor de professional

Maak jij professionele beelden, kun je geen compromis maken of ben je simpelweg op zoek naar de beste specs? Ontdek hieronder de beste systeemcamera's voor de professionals!

Sony A7 IV

Sony A7 IV

Sony A7R V

Sony A7R V

Nikon Z9

Nikon Z9

Canon R5

Canon R5


Systeemcamera's voor video

Maak jij liever video's dan foto's? Maak jij graag vette filmpjes voor op je socials? Dan is het van belang dat je een systeemcamera kiest die uitermate geschikt is voor video. Denk aan minimaal 4K film, HDMI opties of High frame rate opties. Ontdek hier wat de beste systeemcamera's zijn voor video.

Ontdek meer