Samsung

Hoe kies ik de beste Samsung externe SSD voor mij?

Je bent op zoek naar een nieuwe portable SSD, maar welke is geschikt voor jou? Want zoveel mensen, zoveel wensen, en daarmee ook zoveel portable SSD’s. In dit artikel lichten wij een drietal eersteklas Samsung modellen voor je uit en vertellen wij waarom dit goede keuzes zijn.

Portable SSD vs HDD

First things first. Wat is nu precies het verschil tussen een portable SSD en bijvoorbeeld een harde schijf (HDD)? Het grootste voordeel van een externe SSD is de snelle lees- en schrijfsnelheid. Een Samsung SSD leest en schrijft tot wel 1050MB/s tegenover een 100 tot 200MB/s voor een HDD. Hierdoor zet je op een SSD gegevens over in slechts enkele seconden in plaats van minuten. En waar SSD’s vroeger nog een kleinere opslagruime hadden, doen ze nu niet meer onder voor harde schijven. Samsung heeft nu bijvoorbeeld externe SSD’s met een opslag tot 4TB.

Een ander voordeel van een portable SSD ten opzichte van een harde schijf is de duurzaamheid. Doordat een SSD geen bewegende elementen heeft, gaat hij veel langer mee dan een HDD. Een HDD is vatbaarder voor schade door bijvoorbeeld vallen. De losse onderdelen kunnen sneller breken en de kans op dataverlies is daardoor groter. Portable SSD's hebben stille, niet bewegende onderdelen, waardoor de kans op schade kleiner is. Ook de behuizing kan hierdoor veel compacter. Dit maakt een SSD meer geschikt en betrouwbaar voor externe opslag onderweg.

Samsung SSD's

ssd-vs-hdd

Nu je de voordelen kent van een portable SSD, rijst de vraag: waarom zou ik juist kiezen voor een Samsung SSD? Samsung is al sinds 2013 de nummer 1 in flash memory en werkt continue aan de optimalisatie van zijn producten. Momenteel voert Samsung de T7 portable SSD. De T7 is verkrijgbaar binnen drie series: de T7, de T7 Shield en de T7 Touch.

T7-series

Met de portable SSD T7 zet je bestanden razendsnel over, dit dankzij USB 3.2 Gen 2 en een leessnelheid tot 1050MB/s en schrijfsnelheid tot 1.000MB/s. Hij is bijna 9,5x sneller dan een externe HDD en kan zelfs 12K video-recording aan. Je kan kiezen voor een opslagcapaciteit van 500GB, 1TB en 2TB. Je neemt hem met een gerust hart mee onderweg, want hij heeft een stevige metalen behuizing welke beschermt bij vallen tot 2 meter. Je bestanden worden veilig gesteld met een eigen gekozen wachtwoord.

De T7 Shield biedt al de eigenschappen van de T7, maar zoals de naam al doet vermoeden, is de Shield-versie extra robuust en duurzaam. Hij heeft een IP65-rating voor water- en stofbestendigheid. Hij heeft een warmte regulerend systeem en rubberen behuizing is hierdoor valbestendig tot 3 meter. Aan opslagcapaciteit geen gebrek, want de Shield is verkrijgbaar in een 1TB-, 2TB- en zelfs 4TB-variant.

Wil jij maximale veiligheid en alleen zelf je bestanden kunnen inzien? De T7 Touch is niet alleen met een wachtwoord te beveiligen, maar ook via je vingerafdruk. Daarnaast geniet je van dezelfde snelle overdrachtssnelheden als de T7 (Shield) en Samsungs sterke metalen behuizing. De Touch is verkrijgbaar in 500GB, 1TB en 2TB.

Hieronder hebben wij alle eigenschappen van de T7-serie nog eens overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat je in een ogenslag kan zien welke Samsung portable SSD het beste bij jou past.


 

T7

T7 Shield

T7 Touch

Opslagcapaciteit 500GB, 1TB, 2TB 1TB, 2TB, 4TB 500GB, 1TB, 2TB
Leessnelheid Tot 1050MB/s Tot 1050MB/s Tot 1050MB/s
Schrijfsnelheid Tot 1000MB/s Tot 1000MB/s Tot 1000MB/s
Kleur Blauw, grijs, rood Blauw, beige, zwart Zwart, zilver
Interface USB 3.2 Gen2 (10 Gbps) USB 3.2 Gen.2 (10Gbps) USB 3.2 Gen2 (10 Gbps)
Beveiliging AES 256 wachtwoord AES 256 wachtwoord AES 256 wachtwoord of vingerafdruk
Valbestendig Tot 2 meter Tot 3 meter Tot 2 meter
Afmetingen 85 x 57 x 8mm 59 x 88 x 13mm 85 x 57 x 8mm
Gewicht 58 gram 98 gram 58 gram
 

Bekijk hier

Bekijk hier

Bekijk hier

 

Ontdek alles over Samsung