Aan de slag met de Laowa 24mm

Het is zonder twijfel het meest bijzondere objectief dat Kamera Express in het assortiment heeft: de Venus Laowa 24mm f/14 2x Macro Probe Lens. Het macro-objectief is maar liefst 40 centimeter lang, heeft ingebouwde LED-verlichting en stelt fotograaf en filmer in staat op de kleinste plekjes te fotograferen en filmen. In een mierennest bijvoorbeeld. Of in een taart. Het videoteam van Kamera Express kreeg het objectief een dag te leen en verkende de creatieve mogelijkheden die hij de gebruiker biedt. Het werd een macrofeest!
 

De unieke Laowa 24mm macro probe lens

Toen ons videoteam met de opvallende LAOWA aan de slag ging was de verwachting dat de opmerkelijk vormgeving het werken een beetje in de weg zou zitten en dat hij bij het filmen onstabiel zou blijken. "Dit bleek echter erg mee te vallen", vertelt onze videograaf Michiel van der Schoot. "Maar het blijft een objectief dat het beste tot zijn recht komt als je vanaf statief werkt. Overigens maakte het videteam de filmopnamen wel vanaf een op een statief gemonteerde slee. Voor het maken van filmbeelden 'in' de taart bijvoorbeeld, was deze methode noodzakelijk.

"Het LED-lampje voorop het objectief is zeker geen gimmick," benadrukt Van der Schoot. "Je hebt het echt nodig bij filmopnamen waar je ergens in duikt." Het lampje betekent wel dat je de lens niet zomaar even meeneemt als je ermee op pad gaat voor macrofotografie: "Je hebt een powerbank nodig om het het lampje te kunnen gebruiken, dus die moet je wel meenemen." Tijdens de opnamen bleek hoe dan ook één ding: "Met dit objectief wordt alles interesessant."

Terug naar de overzichtspagina