Vloggen

Thuis aan de slag met vloggen of video’s

We zitten veel thuis, we hebben tijd over om thuis aan de slag met vloggen. Ben je geen fan van daily vlogs, kies dan bijvoorbeeld voor video’s over jouw hobby’s. Denk aan work-out video’s of creatieve video’s van je creaties waarin je mensen meeneemt in het proces. Keuze genoeg om aan de slag te gaan met het maken van leuke video’s. Pak de camera van de plank en stof hem af. Start met het filmen van je gezinsleven of je hobby. Film je al regelmatig, ga dan aan de slag met het verbeteren van de edits. We helpen je graag op weg!

Musthaves

Je hebt besloten te gaan filmen. Maar welke gear is echt onmisbaar als je wil vloggen als een baas? Wij zetten de beste musthaves op een rijtje voor je.

> Bekijk musthaves

foto

Alles over audio

Bij vloggen kun je niet zonder goed geluid. Je moet wel te verstaan zijn. Maar welke apparatuur en microfoon zorgen voor het juiste resultaat? 

> Lees verder

How to edit: the basics

Je hebt leuke filmpjes geschoten. Je bent blij met het resultaat. En nu? Hoe maak je het af? Leer editen en maak er écht iets moois van

> Lees meer

foto

Keuzehulp: vloggen

Welke apparatuur past echt bij jou? In de Keuzehulp tippen wij welke gear aansluit bij de beginners, de ervarener vloggers en de pro's

> Bekijk de keuzehulp

Tips uit de vlogwereld

Senne van Loock – Senne

Senne is werkzaam bij Kamera Express en freelance foto- en videograaf. Allround beeldmaker, maar door het coronavirus vallen veel opdrachten weg.

1


Maak een lijst

Een beetje introvert en een foto-nerd eerste klasse. Met zo’n 6624 projecten die nog af moeten en een waslijst met dingen die ik wil leren is mijn eerste tip: maak een to do-lijst van creatieve dingen die je wilt leren of wilt afwerken.

2


Daag jezelf uit

Je hebt tijd zat. Vrienden en collega’s spoorden me aan om te vloggen. Normaal heb ik altijd een smoes klaar, maar nu heb ik de tijd. Daag jezelf uit en doe wat je niet durft.

3


Actie

Jawel, 1 woord. Actie. That’s it.

Snapshot Dojo – Kevin

Kevin is al langer actief als videomaker. Met tips en interviews helpt hij andere beeldmakers op weg.

1


Blijf bij jezelf en blijf doen wat je leuk vindt

Ik kan me voorstellen dat dat heel lastig kan zijn als je bijvoorbeeld reisvlogs maakt. Maar probeer dan na te denken over andere type video’s die je kunt maken. Ik denk even hardop: Video’s met tips over backpacken, reviews over gear zoals een rugzak, tips over goedkoop vliegen. Om over mijn eigen kanaal te spreken. Mijn hoofdonderwerp is portretfotografie. Maar dat heb ik gesplitst in verschillende video’s: Technische tips over verlichting interviews met andere portretfotografen, nabewerking, reviews over fotoboeken, een podcast over mijn eigen (freelance) ervaringen etc. Zo kun je je hoofdonderwerp vertakken in allerlei subonderwerpen en categorieën.

FabianGijze – Fabian

Fabian vlogt en blogt over verschillende onderwerpen en zijn eigen leven. Soms op pad en soms binnen. Heeft de coronacrisis ook invloed op zijn video’s?

1


Help anderen

Velen zitten nu thuis en weten niet wat ze moeten doen. Speel daarop in. Maak een video met tips over verveling in huis

2


Terug naar old skool

Neem je kijkers mee op reis in jouw buurt. Misschien is het leuk om oude verhalen te vertellen over jouw oude buurt, wat je hebt beleefd en meer. Zo leren ze jou ook een beetje beter kennen en wie weet vindt jouw gemeente/dorp het ook wel tof om te zien en delen ze het.

3


Terugblikken

Scoor meer abonnees met je oude video’s. Ook nieuwe mensen gaan video’s opzoeken, dus blik terug naar oude momenten en laat ze naar meer films van jouw kijken.

 

Overzichtspagina