Instax fotopapier

Voor de Fujifilm Instax camera’s zijn er diverse soorten film verkrijgbaar. Stop een pakketje in de camera en schieten maar! Voor de verschillende Instax camera’s zijn diverse films verkrijgbaar. De meest gebruikte zijn de Fujifilm Instax Mini, geschikt voor de Instax Mini 8, 9, 70 en 90. Een ander formaat is de Fujifilm Instax Square, een vierkant formaat. Tot slot de Fujifilm Instax Wide.

Instax Mini

De Fujifilm Instax Mini is fotopapier in het formaat 6,2 x 4,6 cm. Deze is geschikt voor de Instax Mini 8, 9, 70 en 90. Het pakketje wordt geleverd in een cartridge dat eenvoudig in de camera wordt geplaatst. De film zorgt voor scherpe en heldere weergave met levendige kleuren en natuurlijke huidtinten. Het zijn glossy prints in creditcard formaat.

De Instax Mini film is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Denk hierbij aan de witte rand, maar ook zwart-wit beeld, gekleurde randen en patroontjes of figuren op het kader. Speciale uitvoeringen zijn de Instax Mini van Hello Kitty en Minions.

Op de Fujifilm Instax Mini 9 zit een teller waarin precies te zien is hoe veel velletjes u nog te gaan heeft. Let er wel op dat wanneer u het leuk vindt om verschillende papiertjes af te wisselen, eerst de gehele film opgebruikt moet worden. Tussendoor afwisselen is daarbij niet mogelijk. Na tien foto's is er tijd voor een nieuwe film en kan de creativiteit los met alle diverse films.

 

Instax Square

De Fujifilm Instax Square heeft een afmeting van 6,2 x 6,2 cm met een ISO van 800. Deze is geschikt voor de Fujifilm Instax Square, waaronder de SQ10 en SQ20. De foto’s leveren levendige kleuren op. Ook deze hebben verschillende varianten, zoals een zwarte rand om de foto’s. Een special edition is de film van Taylor Swift, speciaal voor de SQ6 Taylor Swift editie.

De Instax Square film is naast de camera ook geschikt voor de fotoprinter; de Fujifilm Instax Share SP-3. Zo kunnen foto’s worden geprint vanaf deze printer op de Fujifilm Instax Square film.

Instax Wide

De Fujifilm Instax Wide is film met de afmeting 8,6 x 10,8 cm en een ISO van 800. Deze is geschikt voor de Fujifilm Instax Wide 300, 210 en 20. Ook deze film produceert levendige kleuren met natuurlijk huidtinten. Een variatie van deze film is de zwart-wit variant. De afmeting van deze film is dubbel zo groot als de Instax Mini.

Bekijk alle Fuji Instax Films hier