Canon L-serie lenzen

De Canon L-serie lenzen herken je aan de opvallende rode ring! Lenzen uit de L-serie zijn robuust, gebruiksvriendelijk en nauwkeurig geproduceerd met extra grote diafragma's en professionele coatings. De Canon RF L-lenzen bieden de beste optische technologie met snellere prestaties en een geheel nieuw kwaliteitsniveau.

Hoogwaardig ontwerp

De L-serie-lenzen van Canon zijn hoogwaardig ontworpen lenzen die in alle lichtomstandigheden perfecte kwaliteit bieden. Lenzen uit de L-serie voldoen aan de hoogste eisen van professionele fotografen. De L-lenzen zijn stevig en duurzaam gebouwd. Hierdoor zijn de lenzen wat zwaarder van gewicht, maar kunnen zij ook gebruikt worden in zware omstandigheden. Naast de hoge en professionele beeldkwaliteit bieden de objectieven uit de L-serie ook veel inzet, hebben ze een baanbrekend design en is er een constant innoverende productie.

 

 

Innovatie

De Canon L-serie heeft het eerste fluorietglas van kunstmatig kristal in een objectief verwerkt. Daarnaast introduceerde de serie nauwkeurig geproduceerde objectieven, extra grote diafragma's, ongekende beeldhoeken, het eerste superzoomobjectief ter wereld en niet-weerspiegelende coatings met een structuur die fijner is dan de golflengte van zichtbaar licht.

Canons Utsunomiya lensfabriek

Ongeveer 100 km ten noorden van Tokio, Japan (een reis van 50 minuten met een bullet-trein), ligt Canons Utsunomiya-lensfabriek. Dit is de belangrijkste productiehub voor lenzen uit de L-serie. De fabriek heeft een oppervlakte van bijna 5 voetbalvelden en heeft de capaciteit voor het plaatsen van vier Airbus A380-vliegtuigen. Alle werknemers en bezoekers dragen beschermende kleding, waaronder antistatische schoenen in de hoofdfaciliteit en speciale clean-roomslippers in montage- en testruimten. De medewerkers moeten door een 'luchtdouche' voordat ze de stofvrije omgevingen mogen betreden. Zo wordt het productieproces beschermd.

High Quality Production

Kwaliteit van de productie
  • Ambachtelijk niveau van optisch ontwerp en productie
  • Toonaangevende camera-ergonomie en ontwerp
  • Sterke geschiedenis van sensorontwikkeling
  • Gerenommeerde beeldverwerking en kleur

 

Fotokwaliteit

De L-serie-lenzen zijn allemaal van topkwaliteit. De kleuren, het contrast, de bokeh-kwaliteit... alles is uitstekend.

Gemak

Veel van de L-serie-lenzen hebben een filtergrootte van 77mm. Hierdoor is het gebruik van filters, zoals de B + W circulaire polarisator, mogelijk met meerdere lenzen. Meer ruimte in de tas en natuurlijk geldbesparing. Canon L-lenzen hebben meestal een niet-roterend frontelement. Dit is belangrijk bij het gebruik van bepaalde filters. In combinatie met de juiste camerabody bieden veel lenzen in de Canon L-serie: waterbestendigheid.

 

Betrouwbaar

Stressvrije fotografie is altijd het doel van Canon geweest. Ze zorgen ervoor dat er de mogelijkheid is om in een oogwenk, moeiteloos op elke locatie en onder alle omstandigheden een foto te maken. L-serie-lenzen in het bijzonder, opgevat als professionele gereedschappen, zijn belast met de missie van stabiele, probleemloze prestaties in zelfs de meest zware opnameomstandigheden.

Om een hoge mate van algemene betrouwbaarheid voor elke lens te bereiken, worden verschillende bedrijfsomstandigheden verondersteld en toegestaan tijdens de ontwerpfase.

Stof en regen zijn elementen die de fotografen kunnen teisteren. Zowel voor de fotojournalist die het ongrijpbare gezicht van de natuur volgt als de cameralens die heel precies alles in beeld brengt.

Bij lenzen uit de Canon L-serie werken de USM-ring en andere mechanismen volgens professionele specificaties, ongeacht de omgeving waarin ze worden gemaakt. Elke lens die de naam van Canon draagt, moet dezelfde betrouwbaarheid bieden. Om dit te waarborgen, hanteert Canon strenge kwaliteitscontrolenormen voor de productie in elke fase, van het ontwerp van de optische afdeling tot de engineering van de mechanische onderdelen.

Productietoleranties voor lenselementafstand, kanteling, excentriciteit en andere specificaties worden berekend in micron-eenheden. Indien nodig worden lenzen één voor één nauwkeurig afgesteld om dit hoge prestatieniveau te behouden. Vandaag is de onfeilbare ondersteuning van professionele fotografen het ultieme bewijs van de betrouwbaarheid van de L-serie.

 

Canon L-Mijlpalen

De eerste hybride IS ter wereld

Macrofotografie is extra moeilijk voor beeldstabilisatiesystemen: naast de camerapositie is er ook een tweede soort mogelijke camerabeweging. De oplossing was de EF 100mm f/2.8L Macro IS. Er werd voor het eerst een nieuw hybride IS-systeem gebruikt, dat was ontwikkeld om die 'bewegingsvervaging' te compenseren. Naast de normale sensor voor hoekbewegingen bevatte dit objectief ook een versnellingssensor, zodat de beweging gelijkliep met het beeldvlak. Met de gegevens van de twee sensoren werd de eenheid voor optische correctie aangestuurd.

Het eerste objectief met ASC-coating

ASC staat voor 'Air Sphere Coating': een laagje met 'luchtbelletjes' dat dun op het oppervlak van het objectief wordt verstoven. De coating klinkt misschien vreemd, maar deze zorgt voor een drastisch verminderde overstraling en minder reflectie bij lichthoeken die bijna loodrecht zijn. Daarom is deze techniek bijzonder geschikt voor teleobjectieven met een relatief enge beeldhoek.

 

Passie

De prestaties, gebruiksvriendelijkheid, robuustheid en professionele kwaliteit van de L-serie kende je al, maar wat niet altijd opvalt, is het onderzoek, de precisie en de passie achter de ontwikkeling van de objectieven uit de L-serie. De serie is, volgens Canon zelf,  bedoeld om "meer mogelijkheden te bieden aan fotografen die vrij denken en zich niet willen beperken tot wat logisch lijkt."

 

Canon EF L-serie lenzen:

Klik hier om alle Canon lenzen te bekijken!