Instant zomerfoto's met Lomography Panama

Over de camera | Het lenzenpakket | Tips | Voorbeeldfoto's Andere Lomo'Instant camera'sWorkshop

Hoewel een vakantie hét moment is om uw camera tevoorschijn te halen, zijn er ook van die momenten dat u geen tijd heeft om met de instellingen te rommelen, lenzen te verwisselen en kritisch naar de compositie van uw foto te kijken. Hoe vaak heeft u niet gezegd: 'Wat jammer dat dat moment niet is vastgelegd?!' Een instant camera biedt in deze gevallen uitkomst. Haal de camera tevoorschijn wanneer u op een fotogeniek strand ligt, tijdens een gezellig diner met vrienden of als u 's avonds laat de plaatselijke discotheek induikt. Wij zetten dé instant camera met het vrolijkste uiterlijk voor u in het zonnetje: de Lomography Lomo'Instant Panama.

Over de camera

Met zijn zachte mintgroene kleurtje en het vrolijke bladerenmotief past de Lomo'Instant Panama onmiskenbaar perfect bij de zomer. Het verbaast ons dan ook niks dat de ontwerpers zich hebben laten inspireren door regenwouden, moderne metropools en zeiltochtjes langs tropische eilanden. De camera beschikt over eindeloze creatieve mogelijkheden om mee te experimenteren. Zo kunt u gebruik maken van dubbele belichtingen, diverse kleurenfilters, de Bulb-stand en nog veel meer! Laat u hier vooral niet door intimideren. De Panama is makkelijk in gebruik en levert gegarandeerd de leukste foto's op!

De camera heeft een automatische flitser waardoor u met één druk op de knop het moment vast kunt leggen. U kunt echter ook kiezen voor één van de twee handmatige standen. Leuk wanneer u de camera heeft leren kennen en klaar bent om te experimenteren! Ook erg leuk: met de camera worden drie verschillende kleurenflitsers meegeleverd. Door deze over uw flitser te plaatsen, kunt u spelen met koele of warme tinten.


Het Lomo'Instant Panama Lenzenpakket

Het Lomo'Instant Panama Lenzenpakket wordt standaard meegeleverd bij de camera en bestaat uit een fisheye-, portret- en close-uplens. Zo hoeft u niet alleen de ingebouwde groothoeklens van de camera te gebruiken, maar worden uw mogelijkheden nog uitgebreider. Met de close-uplens fotografeert u uw onderwerp tot een afstand van slechts 10cm. De portretlens is naast het fotograferen van personen ook zeer geschikt voor straatfotografie en met de fisheyelens maakt u de mooiste 170 graden snapshots.

Bekijk de Lomo'Instant Panama hier!

 


Met deze tips maakt u de perfecte zomerfoto's

Omarm spontaniteit

De leukste dingen gebeuren onopgemerkt, dus blijf alert. Laat geen moment ontsnappen en zorg ervoor dat u uw camera altijd bij de hand heeft. Verwacht u mooie fotomomenten? Zorg er dan voor dat de camera ingesteld staat op de automatische flitsstand. Zo bent u ervan verzekerd dat u het moment niet mist! Was u toch net te laat met uw druk op de ontspanknop? Geen zorgen, er volgen vast nog ontelbaar andere mooie momenten. Geniet vooral!

Let op de details

Een wit strand met helderblauw water of een kleurrijk dorpsplein zijn natuurlijk erg fotogeniek, maar vallen niet onder de noemer 'originele fotografie-onderwerpen'. Draai eens rond om meer zinvolle bezienswaardigheden te ontdekken. Zoek de schoonheid in dingen die makkelijk over het hoofd worden gezien. Gebruik bijvoorbeeld ook de close-uplens voor de Lomo'Instant om leuke detailshots te maken!

Maak sfeervolle portretten

Sleep uw partner, dochter of vriend eens voor de camera voor een karakteristiek portret. En nee, dat hoeven echt niet altijd de vrolijke kiekjes te zijn bij bekende bezienswaardigheden. Gebruik de ingebouwde flitser van uw camera voor dramatisch licht en leg bijvoorbeeld het silhouet vast. Of maak gebruik van de Bulb modus. Hiermee houdt u de sluiter tot wel 30 seconden open, waardoor u leuke effecten kunt creëren met sterretjes, gloeistaafjes of fakkels. Gaat u alleen op vakantie? Selfies doen het natuurlijk ook altijd goed!

Maak gebruik van de Lomo'Instant app

Om uw foto's direct te kunnen delen én voor extra vermaak tijdens uw vakantie, downloadt u gratis de Lomo'Instant App. Deze app is ideaal om de perfecte flay lay te maken. Pas uw composities vakkundig aan, centreer uw foto's en deel deze direct via bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Vervolgens kunt u van uw flatlays een stop-motionfilm maken. Daarnaast worden er ook regelmatig wedstrijden georganiseerd waarbij u uw foto's kunt inzenden én leest u online het Lomography Magazine, waarin allerlei handige tips en toffe inspiratiefoto's te vinden zijn!

Voorbeeldfoto's

Bekijk hieronder enkele voorbeeldfoto's die geschoten zijn met de Lomography Lomo'Instant Panama camera:

De Lomo'Instant leren kennen?

Op 5 augustus organiseert Kamera Express in samenwerking met Lomography een interactieve workshop waarbij u alle ins en outs van de Lomo'Instant te weten komt. Tijdens deze workshop, die twee uur duurt, leert u de Lomo'Instant kennen. Hoe werkt de camera, hoe laadt u de film en hoe gebruikt u de verschillende creatieve opties? Vervolgens gaat u zelf de hort op om 10 instant foto's te schieten. Hierbij maakt u zelfs kans op een Lomo prijzenpakket!

Datum: zondag 5 augustus 2018

Tijd: 12:00 uur tot 14:00 uur

Locatie: Citystore Haarlem, Anegang 32, 2011 HS Haarlem

Maximaal aantal deelnemers: 15 personen

 

Terug naar de overzichtspagina