reis albert dros sony

Op reis met Sony ambassadeur Albert Dros

Sony ambassadeur Albert Dros op reis met Sony G Master lenzen

Albert Dros is een gepassioneerd landschapsfotograaf en tevens Sony ambassadeur. Zijn werk is levendig, kleurrijk en heeft zelfs soms een sprookjesachtige stijl. Hij wilt altijd een bepaald moment of scène zo goed mogelijk vastleggen en besteedt daarom ook veel tijd en moeite aan het vastleggen van het beeld dat hij voor ogen heeft.

Hij is een perfectionist die volledig zijn eigen visie en normen in zijn werk laat reflecteren. Albert Dros noemt zichzelf een 'moderne' fotograaf, die gek is op nieuwe technologieën en altijd de nieuwste innovaties volgt.

Om  prachtige landschappen vast te leggen met de kleinste details gebruikt Albert Dros de Sony G Master lenzen. Deze lenzen zijn super scherp en snel, zodat je de beste resultaten krijgt. ''Ze geven mij altijd het beste resultaat. GM-lenzen stellen mij nooit teleur, of ik nu snel wat opnamen vanuit een vliegtuig maak of de lenzen in het donker met maximaal diafragma gebruik.''

"Mijn favoriete camera is zonder twijfel de Sony A7R mark III. Dit is een alles-in-een camera die ik altijd al wilde hebben. Hij bevat ongelofelijk veel geavanceerde technologieën in een compact formaat. De A7R mark III is ideaal voor op mijn reizen en zorgt altijd voor extreem goede beeldkwaliteit. De combinatie van gewicht/grootte en beeldkwaliteit zijn voor een landschaps- en reisfotograaf ontzettend belangrijk.'' - Albert Dros.

 
 
 

Voorbeeldfoto's

Bekijk hieronder een aantal voorbeeldfoto's van Albert Dros. Deze prachtige landschapfoto's heeft Albert Dros gemaakt tijdens zijn reis naar IJsland. Hij heeft hiervoor de Sony A7R mark III in combinatie met de Sony 16-35mm f/2.8 G Master lens gebruikt.

 

Sony A7R mark III A

De Sony A7R mark III A is een veelzijdige en snelle full frame systeemcamera die multifunctioneel is en de hoogste snelheden, resoluties en kwaliteit biedt. Met een 42,2 megapixel CMOS-beeldsensor en BIONZ-X beeldprocessor profiteer je van opnamesnelheden tot wel 10fps, snelle automatische scherpstelling en perfecte AF/AE-tracking.

Het Fast Hybrid autofocussysteem zorgt ervoor dat ook op bewegende onderwerpen moeiteloos gefocust kan worden, zelfs bij slecht of weinig licht. Daarnaast zorgt de ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie ervoor dat je verzekerd bent van stabiele beelden zonder trillingen en schokken.

De Sony A7R mark III A beschikt over de nieuwste Pixel Shift Multi Shooting functie: hierbij verschuift de camerasensor precies één pixel om zo vier verschillende foto's te maken van totaal 169,6 MP aan beeldgegevens. Combineer en verwerk de gemaakte beelden met de Image Edge software om een foto van uitmuntende resolutie en hoogwaardige kleurechtheid te krijgen. 

Bekijk de Sony A7R mark III A hier!

Sony FE 16-35mm f/2.8 GM

De Sony FE 16-35mm F/2.8 GM is een snelle en flexibele premium groothoek zoomlens speciaal voor Sony full frame E-mount systeemcamera's en is dankzij het zoombereik onder meer geschikt voor landschappen, architectuur en portretten. Dankzij het constante maximale diafragma van f/2.8 biedt deze lens consistente prestaties over het gehele zoombereik en is het geschikt voor werken met weinig licht. Hij beschikt over een rond diafragma met 11 bladen voor prachtige vervagingseffecten.

De optische constructie bevat twee Extra-Low dispersion lenselementen om chromatische aberratie te minimaliseren, samen met twee XA elementen (extreem asferisch) en drie asferische elementen die sferische aberraties aanzienlijk verminderen en zorgen voor een hoge beeldkwaliteit en zeer scherpe opnames. Daarnaast is deze lens voorzien van een Nano AR coating om ghosting en lens flare te voorkomen voor meer contrast en een betere kleurweergave als je werkt in omstandigheden met fel licht. Deze coating zorgt er tevens voor dat stof en vet minder snel hecht.

Bekijk de Sony 16-35mm f/2.8 GM!

Terug naar de overzichtspagina