De mooiste locaties voor winterfotografie

Wij verklappen de beste locaties voor een winter shoot

De winter is een uitermate fotogeniek seizoen. Mochten de omstandigheden juist zijn, dan kun je eigenlijk overal wel mooie winterfoto's maken. Wil je bijzondere foto's maken en rijdt je daar graag een stukje voor om? Bezoek dan eens één van de onderstaande locaties. Daar kun je prachtige foto's maken, niet alleen in de winter, maar eigenlijk het hele jaar door. 

Biesbosch

In de winter is er veel te zien en te fotograferen in de Biesbosch. Loop langs de uitgestrekte weilanden, dijken, knotwilgen, riet en bosgebied. In de winter laten ook de talloze vogels zich goed bewonderen tussen de kale takken. Op het water dobberen eenden, scheert af en toe een ijsvogel voorbij en er is een goede kans dat je roofvogels ziet. Of sierlijke reeën, die bij hoog water de dijken langs de kreken opzoeken. Langs de oevers zijn nu de sporen en burchten van bevers goed te zien. En natuurlijk de bever zelf, die met zijn dikke vacht de winter trotseert.

 

Veluwe

Op de Veluwe valt genoeg te beleven, ook tijdens het winterseizoen. In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar er is alsnog genoeg te zien. Zo vind je er herkenbare silhouetten van kale loofbomen en weidse vlaktes in grauwe grijstinten. Ook als het sneeuwt is het park een plaatje. Verder is de kans om wild te spotten in de winter een stuk groter dan in het zomerseizoen. De blaadjes zijn van de bomen, dus de dieren kunnen zich niet verstoppen. Ben je op zoek naar rust? Dan ben je in de Hoge Veluwe aan het goede adres. Er komen in de winter namelijk een stuk minder bezoekers dan in de zomer.

 

Hoge Venen

De Hoge Venen is een natuurgebied dat niet ver van de Nederlandse grens vandaan ligt. Dit is het grootste natuurgebied van België en staat bekend om het bijna Arctische klimaat. Mede door de grote hoogte is de kans op sneeuw in de winter een stuk groter dan in Nederland. Ook zijn er prachtige bomen als berken en naaldbomen die er met een laagje sneeuw of rijp misschien nóg wel fotogenieker zijn dan anders. Ook de kabbelende beekjes – met mogelijk bevroren watervallen – en de vele bossen in de omgeving zijn de moeite van het fotograferen waard.

 

 

Harz

De Harz is het meest noordelijke middengebergte van Duitsland. Ook in dit natuurgebied kun je prachtige foto's maken in winterse sferen. De Harz telt één nationaal park, drie natuurparken, een geopark, een biosferenpark en de Groene Band. Het Nationale park Harz strekt zich uit over grote delen van de hoogvlakten van de Harz. Dichte bossen, diepe en steile dalen en weidse hoogvlakten gecombineerd met opvallende bergen en rotsen kenmerken de overweldigende natuur van de Harz.

 

Vogezen

Op een paar uur rijden vanaf Maastricht kom je terecht in de prachtige natuur van de Vogezen. In dit fraaie natuur- en wandelgebied valt er genoeg te fotograferen. Beklim bijvoorbeeld in de vroege ochtend de 1363 meter hoge Hohneck en zie in het oosten de zon opkomen boven de Zwitserse Alpen. Het uitzicht is overweldigend. Ook zijn er prachtige (stuw)meren en heb je zelfs kans dat je gemzen spot.

 

> TERUG NAAR DE OVERZICHTSPAGINA