Bescherm je gear! Het is weer koud en vochtig buiten 

Wij hebben de beste tips verzameld zodat je gear niet beschadigt

De winter heeft weer zijn intrede gedaan. Een prachtig seizoen om te fotograferen, maar je gear vindt het minder leuk. De koude en vochtige weersomstandigheden kunnen namelijk je kostbare apparatuur beschadigen. Het is daarom belangrijk om je gear goed te beschermen. Wij hebben een aantal handige tips verzameld, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bescherm tegen vocht | Kies de juiste accessoires | Blaas nooit in de kou | Houd de accu warm | Bereid je goed voor

Tip 1: bescherm je gear tegen vocht

Vocht en elektronica gaan niet goed samen. Daarom is het belangrijk om je waardevolle apparatuur goed te beschermen. Naast regen of sneeuw is er in de winter ook kans op condensvorming. Stel je draagt een bril en je loopt in de winter van buiten naar binnen, dan beslaat je bril. Dit gebeurt ook met je camera. Door de plotselinge temperatuurwisseling komt er condens op én in je camera. Laat daarom je camera bij thuiskomst even in de tas weer op temperatuur komen. Zo voorkom je condensvorming. 

Tip 2: kies de juiste accessoires

Ga je op pad als het regent of sneeuwt? Maak dan gebruik van een regenhoes om je gear droog te houden tijdens het fotograferen. Als je in de regen je cameratas hebt geopend, bestaat de kans dat de binnenkant van de tas vochtig is. Om de tas van binnen zo droog mogelijk te houden, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van vochtabsorberende silicagel.

In ons assortiment hebben we verschillende accessoires die van pas kunnen komen bij het fotograferen in de regen of de sneeuw, zoals regenhoezen, onderhoudsproducten en rugzakken.

gear

Tip 3: blaas nooit iets van je camera in de kou

Ben je buiten in de kou en zit er iets op je camera, zoals bijvoorbeeld een pluisje van je kleding of een sneeuwvlok? Blaas dan absoluut niet tegen de camera aan. Je warme adem kan namelijk condens vormen op de camera. Bij koude temperaturen kan dit condens bevriezen, met mogelijke schade als gevolg. Ook is het niet aan te raden om je camera onder je jas te houden. Het kan tussen je huid en jas erg vochtig zijn. Als je een foto wilt maken en je camera tevoorschijn haalt, kan het achtergebleven vocht bevriezen en flinke schade veroorzaken. 

Tip 4: zorg dat de accu’s warm blijven

Houd je accu’s warm. Als het koud is werken batterijen en accu's minder lang. Daarom is het aan te raden om meerdere accu's mee te nemen als je op pad gaat en om deze accu's zo warm mogelijk te houden. Bewaar je accu’s bijvoorbeeld in je broekzak of de binnenzak van je jas en plaats ze pas in de camera als je gaat fotograferen.

Tip 5: zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk voor je op pad gaat goed welke gear je wilt gebruiken, zo voorkom je het wisselen van objectieven en accessoires in slechte weersomstandigheden. Mogelijk kun je je camera al inclusief regenhoes in de tas vervoeren.

> TERUG NAAR OVERZICHTSPAGINA