de-nieuwe-wildernis

Wild port of Europe – De nieuwe wildernis 2.0

Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen mogen kijken bij de makers van natuurfilm Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0. Deze gedramatiseerde natuurfilm gaat over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste aaneengesloten transport- en industriegebied van Europa. De makers laten in deze natuurfilm zien hoe bijzonder de flora en fauna is in het havengebied van Nederland waarbij je de spanning voelt tussen de ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur. Deze natuurfilm gaat in september 2021 in première!

Fotoboekwedstrijd

Naast de film gaan de filmmakers ook een monumentaal grootformaat fotoboek uitbrengen. Bijzonder is dat Kamera Express en de makers van de film nu iedereen de kans geven om met zijn of haar foto een plekje in het boek te krijgen. De wedstrijd loopt van 5 januari tot en met 30 juni en aan het begin van iedere maand maken we een nieuw thema bekend. Die thema’s sluiten aan op het onderwerp van de film. We zoeken dus foto’s gemaakt door beeldmakers gericht op ‘industriële’ natuur. Je kunt natuurlijk geïnspireerd door de thema’s op pad gaan om je mooiste foto te maken, maar ook je eigen archieffoto's die aansluiten op de thema’s zijn van harte welkom.

Super gaaf natuurlijk, maar dat is nog niet alles. Want naast de kans die je maakt op een plekje in dit prachtige boek krijgen de winnaars ook een gesigneerd exemplaar van het fotoboek en toegang tot een speciale voorpremière van de film.

Wat moet je daarvoor doen?

  • Maak een foto in het thema ‘industrie & natuur’. Dit hoeft niet per sé over de havens te gaan. Iedere vorm waarbij natuur samenkomt met industrie is toegestaan. Laat zien hoe de natuur, tegen alle ogenschijnlijke menselijke inbreuken in, met haar dynamiek en kracht in staat is om zich aan te passen en te overleven of zelfs te floreren.
  • Deel je foto op Instagram via #KEwildport. Hoe meer likes, hoe groter je kans!
  • Of stuur je foto in via het online formulier: http://kamera.link/Wild-Port-of-Europe
  • Na sluiting van de inzenddatum kiest de jury de beste foto’s uit en ontvangen de winnaars bericht.

Behind your scenes - De Nieuwe Wildernis 2.0

Wil je in de tussentijd inspiratie opdoen of ben je nieuwsgierig waar beeldmakers mee filmen? In het concept 'Behind your Scenes' geven we je in samenwerking met Veldkijker en EMS films een kijkje achter de schermen bij professionele beeldmakers die bezig zijn met bijzondere projecten. We brengen het maakproces in beeld van de nieuwe natuurfilm 'Wild Port of Europe' die in september 2021 in de bioscoop komt. In iedere aflevering van deze serie behandelen we een ander aspect van dit proces aan de hand van interviews, gesprekken in het veld en 'behind the scenes footage'. Bekijk hier de trailer en de eerste afleveringen.


 


 

Nieuws en inspiratie