Sony Alpha 1 webinar

Sony Alpha 1 Webinar

Donderdag 22 april is het zo ver! Wil je weten of de Sony Alpha 1 voor jou de ideale camera is? Zit je met vragen? In deze webinar neemt Menno je mee naar een wereld vol nieuwe mogelijkheden. Werken met de Alpha 1 is meer dan enkel de waanzinnige technische specificaties, het is een beleving, Menno belicht die beide facetten. Want hij heeft de camera inmiddels al goed getest. Naast het vergelijken van de Alpha 1 en de A9 mark II zal Menno je ook vertellen hoe hij zijn objectieven kiest op basis van de opdracht. 

Heb jij specifieke vragen die je beantwoord wilt hebben, mail deze dan naar [email protected].

De webinar vindt plaats op donderdag 22 april om 20:00 en is gratis bij te wonen. Schrijf je snel in om deel te nemen!

Inschrijven

Lees meer over: Menno van der Veen l Alpha 1 l Objectieven

Wie is Menno van der Veen

Hij is freelance fotograaf en ambassadeur van Sony. Zijn liefde voor fotografie begon tijdens de wintersport. Hij probeerde hier voor de fun de functies op de GoPro uit. Daar kwam ook direct het besef: “’Hier wil ik meer mee doen. Ik wil meer controle krijgen over de camera.’’ Inmiddels heeft Menno zich door ontwikkeld en zijn portretten, events en dance muziek bekend terrein voor hem. Hij zet daarbij graag nieuwe gear en technologieën in.

Tijdens die desbetreffende wintersportvakantie zocht Menno meteen al een vervangende camera. Hij kocht een spiegelreflexcamera. ‘’Toen was het hek van de dam! Ik was in de ban van fotografie.’’ Menno heeft nooit les gehad. ‘’Ik stelde mezelf vragen: wat is er nodig bij weinig licht? Hoe schiet je sport? Waarom is deze foto bewogen? Waarom is deze foto mislukt?” Door mezelf uit te dagen en door trial and error kwam ik steeds weer een stapje verder.’’ Dit is precies waar hij jou mee kan helpen tijdens de webinar. Daar is ruimte genoeg om jouw vragen te stellen over zijn huidige gear en zijn ervaringen.

Menno van der Veen

Naast het vastleggen van diverse sporten gaat Menno zijn hart sneller kloppen als hij aan de slag mag op een goed hardcore feest. Hij heeft de afgelopen jaren diverse grote feesten mogen vastleggen, denk aan: Emporium, Intens, Defqon. Menno zijn werk, zeker van de feesten, is kenmerkend door een unieke uitstraling en te herkennen aan de sterke en levendige bewerkingen. Daarnaast heeft hij oog voor bijzondere locaties. Doordat hij geen angst kent om de grens te overschrijden tussen commercieel en kunst, is zijn materiaal breed inzetbaar.

> Bekijk het werk van Menno

Over de Sony Alpha 1

De Sony Alpha A1 is de nieuwe topper van Sony! Het is een full frame systeemcamera waarmee je als content maker alle kanten op kunt. Nergens hoef je compromissen te sluiten want je kunt direct aan de slag met het maken van hoge resolutie beelden, indrukwekkende 8K video-opnames en snelheid.

De belangrijkste kenmerken van de Sony Alpha 1

  • Full frame systeemcamera met Sony E vatting
  • Sensor: Exmor R BSI CMOS-sensor
  • Video opname: 8K 30p- en 4K 120p-video in 10-bits
  • Geen black-outs meer na het maken van je foto's
  • Eye-autofocus voor vogels
  • 5-assige SteadyShot beeldstabilisatie
  • Twee CFexpress Type A / SD-kaartsleuven

Geen compromis op beeldkwaliteit en snelheid

De hoge resolutie wordt gecombineerd met ongelofelijke snelheid. Door de hoge uitleessnelheid is het mogelijk om continue burstopnamen met AF en AE-tracking te maken. Dit maakt de camera ideaal voor sport en situaties waarin de actie voor jou centraal staat. De EVF wordt met 240 fps bijgewerkt wat zorgt voor minimale vertraging tijdens het continu fotograferen.

De camera heeft 50.1 megapixels bij maximaal 30 foto's per seconde. De combinatie van de 50.1 megapixels en de Exmor RS CMOS-sensor geeft jou hoge resolutie en gevoeligheid met weinig ruis en een dynamisch bereik tot maar liefst 15 stops. De beeldverwerkingsprocessor levert zelfs een hogere kleurprecisie dan andere modellen.

8K video 30p- en 4K 120p-video in 10-bits

Videografie is een van de specialiteiten van Sony. En de Alpha A1 past perfect in het straatje. Deze camera heeft namelijk de mogelijkheid om in 8K op te nemen met 30p of in 4K met maar liefst 120fps in 10-bits. De 4K opnames kun je ook nog tot wel 5x langzamer afspelen. Veelzijdigheid is de kern van deze camera.

Bekijk onze videoreview van de Sony Alpha 1

Vervorming en flikkeringen zijn verleden tijd

Ben je altijd aan het strugglen met de vervormging en flikkeringen in je beelden? Dan krijg je nu een lach op je gezicht, want dit is verledentijd bij de Alpha A1! De snellere sensoruitlezing zorgt er namelijk voor dat je geen last meer hebt van vervorming in jouw foto’s bij gebruik van de elektronische sluiter. Naast dat je geen last meer zult hebben van vervorming is er nog iets wat je niet meer zult tegenkomen. De camera heeft namelijk geen last meer van flikkeringen als je de mechanische en elektronische sluiters gebruikt. Dit resulteert in geen flikkeringen van TL- of kunstverlichting meer in jouw prachtige actiebeelden. Hoe fijn is dat?

Realtime autofocus voor vogels en andere dieren

De Sony A1 beschikt over de mogelijkheid om door middel van de realtime eye-autofocus de ogen van vogels nauwkeurig te volgen en scherp op de foto te zetten. Dit is zelfs mogelijk wanneer de vogel opvliegt of wanneer je aan de slag gaat met het aanpassen van de compositie. De eye-autofocus voor dieren is nog verder ontwikkeld waardoor je de kans hebt om bij diverse dieren de ogen scherp te krijgen.

Maar de autofocus houdt niet op bij het vastleggen van vogels of anderen dieren.Deze is ook te gebruiken wanneer je aan de slag gaat met videografie. Dus wanneer je met de Alpha 1 aan de slag gaat als videograaf, stel de AF dan goed in. Dan hoef je vanaf dag één niet meer bang te zijn dat je met onscherpe beelden thuiskomt.

> Bekijk de Sony Alpha 1

Sony objectieven

Naast de Alpha 1 zal er ook gesproken worden over de juiste objectieven voor elke opdracht. Wil jij je vast iets meer verdiepen in de wereld van de lenzen? Dan is dit een goede start! Bekijk de diverse G-master lenzen en jij bent op en top voorbereid voor donderdag 22 april 2021.


< Terug naar de Sony overzichtspagina