Nikon Zo-mount

Nikon Z-serie 

Jouw zoektocht naar een nieuwe camera is bijna afgelopen. De eerste keuze heb je al gemaakt: je wilt graag een nieuwe Nikon-camera. Wij leggen je daarom graag uit wat de voordelen en mogelijkheden zijn van de Z-serie van Nikon.

Ga snel naar: Z-mount | Ergonomie l Menustuctuur | Z-objectieven l FTZ

De Nikon Z-serie is te herkennen aan de Z-mount. Deze mount komt met veel voordelen voor jou als content creator. Of je nou aan de slag gaat met fotografie, videografie of misschien wel met allebei, dat maakt niet uit. Met de Z-mount kan iedereen uit de voeten.

Hoge resolutie met scherpte van rand tot rand

De beelden die je kunt maken met de Z-mount zijn haarscherp van rand tot rand. De hoge beeldkwaliteit is te danken aan de diameter van de Z-mount en de kortere lensafstand tussen de body en het objectief. Hierdoor zijn foto's scherper en bevatten ze meer details.

Baanbrekende optische prestaties

Dankzij de ARNEO-coat op de lenzen uit de Z-serie worden beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk verminderd. Dankzij deze anti-reflectielaag reflecteert het licht dat verticaal op de lens valt een stuk minder. In combinatie met Nano Crystal Coat kunnen heldere en scherpe beelden met een minimum aan beeldschaduwen en lichtvlekken op een betrouwbare manier worden vastgelegd, zelfs als er een lichtbron in het beeld bevindt.

Optimale videoprestaties met minimale focus breathing

Door de combinatie van meerdere AF-aansturingsmechanismen wordt de positie van de scherpstellingsgroepen nauwkeurig en snel geregeld. Dat zorgt voor optimale prestaties met een minimale focus breathing ook als je een video maakt. 

Voordelen van de Z-serie

De Z-mount vangt meer licht, waardoor de beelden van hoge kwaliteit zijn.

Fantastische ergonomie met diepe grip.

De body’s zijn compact, lichtgewicht, spatwaterbestendig en gebruiksvriendelijk.

Je kunt de Z-mount combineren met NIKKOR Z-objectieven die zorgen voor haarscherpe beelden.

De Z-mount is dankzij de FTZ-adapter ook te combineren met alle bestaande NIKKOR F-objectieven zonder dat er kwaliteit verloren gaat.

De Z-serie is perfect voor het maken van video’s.

De hoge resolutie OLED elektronische zoeker zorgt voor een helder en scherp natuurlijk beeld.

De Z-serie fotografeert muisstil, zodat je belangrijke momenten kunt vastleggen zonder deze te verstoren.

De Z-series camera’s worden steeds beter dankzij regelmatige software updates.

Met de snelle oog- en dierdetectie AF schiet je altijd scherp.


Nikon Zo-mount

Nikon Zo-mount

Grote Z-mount: Meer licht is gelijk aan een hogere beeldkwaliteit.

De Z-mount is met een diameter van 55mm de grootste full-frame mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit.


Nikon Zo-mount

Korte lensafstand zorgt voor compacter en lichter toestel.

Met een afstand van slechts 16 mm tussen de Z-mount en sensor lijkt Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere camera's en lenzenontwerpen mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.


Nikon Zo-mount

Gekende Nikon ergonomie

De bekroonde camera's uit de Z-serie belichamen de elegantie, duurzaamheid, bediening en werking van Nikon D-SLR-camera's, maar dan in een kleinere behuizing. Zoek verschillende perspectieven op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie. Swipe gemakkelijk heen en weer wanneer u beelden terugkijkt op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie en dubbeltik op een deel van een foto om dat gedeelte op 100% te bekijken.

De grote, diepe grip en het zeer uitgebalanceerde gewicht van de Z-serie liggen aangenaam in de hand, zowel met NIKKOR Z-objectieven als met NIKKOR-objectieven met F-mount met allerlei brandpuntsafstanden in combinatie met de FTZ-adapter.


Nikon Zo-mount

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon DSLR camera’s. Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodig hebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur.


Nikon Zo-mount

Gebouwd voor een uitstekende betrouwbaarheid

De camera's uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichte magnesiumlegering als de professionele D-SLR's van Nikon, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ook voorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven.


Nikon Zo-mount

Of je nu net begint met het maken van video's, je eigen vlogs wil creëren of een professionele videomaker bent, de Nikon Z-serie heeft voor elke creatieveling de capaciteiten om je productie naar een hoger niveau te tillen. Door de krachtige Nikon processor(s) kun je vloeiende, stabiele en filmische full-frame 4K Ultra HD beelden schieten.

De grote buffercapaciteit, snelle en nauwkeurige autofocus, ingebouwde VR en een heldere elektronische zoeker zorgen voor ongekende prestaties of je nu video opneemt of fotografeert.

Daarnaast kan je dankzij de grote Z-mount en de korte lensafstand een breed scala aan NIKKOR-filmobjectieven gebruiken. Van een vast-brandpunt-objectief tot jouw favoriete zoomobjectief.

Daarbovenop is de flexibiliteit van externe controle en opname met geweldige uitbreidingen zoals de Atomos Ninja V ook een grote plus. Kortom geef jouw creativiteit de vrije loop met een camera uit de lichte en handzame Nikon Z-serie.


Nikon Zo-mount

Mis geen moment met de oog- en dierdetectie autofocus.

Stel scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen van mensen. Dierdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je foto's maakt of video opneemt.


Nikon Zo-mount

Nikkor Z-objectieven - Meer licht, meer impact

Dankzij de zeer grote Nikon Z-mount kunnen jouw NIKKOR Z-objectieven meer licht over het hele beeld opvangen. De afstand tussen de mount en de sensor is korter, waardoor de lichtafval aan de randen van het beeld beduidend verminderen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om detail en nuance.

Prachtig onscherpe achtergronden leiden de ogen van de kijker op natuurlijke wijze naar het hoofdonderwerp. De negen afgeronde diafragmalamellen van S-Line-objectieven geven onscherpe lichtpunten een zachte, ronde, consistente vorm.

Ontdek de Nikon Z-objectieven

Nikon Zo-mount

Compatibiliteit met F-objectieven dankzij FTZ-adapter

Heb jij in het verleden al geïnvesteerd in een uitgebreide collectie Nikon F-objectieven? Of ontbreekt er nog een objectief dat jij absoluut nodig hebt in het NIKKOR Z gamma? Geen nood, dankzij de FTZ adapter zijn alle F-objectieven compatibel met de Z-serie systeemcamera’s zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast kun je ook al je speedlight-flitsers, afstandsbedieningen, draadloze zenders en externe microfoons blijven gebruiken met Nikon Z.